Primul an de scoala :2009-2010(4)
Raspunsuri - Pagina 9
happiness spune:
Astazi au trecut la e mic de mana,au scris in ambele caiete speciale atat litera e,cat si cuvinte si propozitii.La mate au lucrat la numarul si cifra 9,au scris cifra si au facut operatii de adunare /scadere,au invatat semnele<,> si =.I-a invatat sa spuna frumos,2 e < decat 5 cu 3,mi-a placut ca se exprima in propozitii si vad ca a prins foarte bine ideea.In caietele de romana scrie din ce in ce mai frumos,fara greseala,dar la mate a trebuit sa ii sterg ceva,a uitat sa lase un rand intre operatii si arata aiurea si am sters cu picul.Inainte ma suparam ca e neatenta,acum m-am relaxat,ce se poate sterge sterg si cu asta basta.Cel mai interesant pentru pitici a fost, fireste,faptul ca au gasit pe bancute cadouri de la Mos Nicolae,dulciuri si o nuielusa frumoasa decorata cu staniol si fundite.
Erau tare veseli si galagiosi,cred ca asa va fi si vineri la serbare.Abia asteptam.Pana atunci,o saptamana cat mai usoara pentru mamici si cat mai plina de note bune pentru cei mici.
sorana spune:
Anya - asa am zis si eu initial - sa mearga la biblioteca. Din pacate luni cand are ea religia biblioteca este inchisa.
Poate la anul va avea religia in alta zi si va functiona faza cu biblioteca. Evident cel mai bine ar fi sa fie prima ora ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
dinubebe spune:
Ei, bine, azi, incercand sa testez si perceptiile celorlalti parinti fata de dna respectiva de religie, am initiat o discutie in timp ce asteptam sa ne iasa copiii de la scoala si, spre surprinderea mea, iaca ce am mai aflat: cica unei fetite i-a zis ca are probleme cu capul si ca maica-sa ar trebui sa-i dea pastile, apoi ca la alta clasa a zis unei alte fetite ca atunci cand va fi mare, va ajunge o mare c..va, iar la liceu le da copiilor de clase terminale (a11a si a12a) sa scrie referate si tot felul de teme complicate si mari mancatoare de timp. Cu ocazia asta am aflat ca mamica respectiva a depus o cerere jos la directoare - si asta la sugestia invatatoarei, dupa ce i-a povestit incidentul, ca totul a decurs fara explicatii suplimentare si - cel mai important - ca asta s-a intamplat dupa ce a inceput scoala. Deci, posibil sa mai am o sansa. Maine imi incerc si eu norocul.
In alta ordine de idei, azi au avut test la matematica, nu greu, dar destul de complex, vreo 10 sarcini, ceva compuneri/descompuneri cu gasirea cifrei/numarului lipsa, ordonare in siruri crescator/descrescator, identificarea unui anumit numar de obiecte dintr-o multime si tot asa de genul.
Abecedar nu au avut azi, dar sunt deja la O mare si maine vor trece la "L". Doamna ne-a spus ca pana la vacanta vor face pe "l" si pe a cu caciulita (nu reusesc sa il scriu din taste).
Multa bafta copilasilor si sanatate multa, inclusiv mamicilor. Sorana, sper sa ma mobilizez sa iti trimit un pm azi. Merci de initiativa, ai fost tare nostima. PUP.
Loredana
Tisina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dinubebe Ei, bine, azi, incercand sa testez si perceptiile celorlalti parinti fata de dna respectiva de religie, am initiat o discutie in timp ce asteptam sa ne iasa copiii de la scoala si, spre surprinderea mea, iaca ce am mai aflat: cica unei fetite i-a zis ca are probleme cu capul si ca maica-sa ar trebui sa-i dea pastile, apoi ca la alta clasa a zis unei alte fetite ca atunci cand va fi mare, va ajunge o mare c..va, iar la liceu le da copiilor de clase terminale (a11a si a12a) sa scrie referate si tot felul de teme complicate si mari mancatoare de timp. Cu ocazia asta am aflat ca mamica respectiva a depus o cerere jos la directoare - si asta la sugestia invatatoarei, dupa ce i-a povestit incidentul, ca totul a decurs fara explicatii suplimentare si - cel mai important - ca asta s-a intamplat dupa ce a inceput scoala. Deci, posibil sa mai am o sansa. Maine imi incerc si eu norocul. In alta ordine de idei, azi au avut test la matematica, nu greu, dar destul de complex, vreo 10 sarcini, ceva compuneri/descompuneri cu gasirea cifrei/numarului lipsa, ordonare in siruri crescator/descrescator, identificarea unui anumit numar de obiecte dintr-o multime si tot asa de genul. Abecedar nu au avut azi, dar sunt deja la O mare si maine vor trece la "L". Doamna ne-a spus ca pana la vacanta vor face pe "l" si pe a cu caciulita (nu reusesc sa il scriu din taste). Multa bafta copilasilor si sanatate multa, inclusiv mamicilor. Sorana, sper sa ma mobilizez sa iti trimit un pm azi. Merci de initiativa, ai fost tare nostima. PUP. Loredana |
Doamne, Dumnezeule! Pai din cate povestesti tu, nu copiii ar trebui retrasi de la ora de religie, ci ar trebui retrasa profesoara cu pricina din invatamant! Cum sa le vorbeasca astfel copiilor? Nu s-a sesizat nimeni in acest sens?
happiness spune:
Loredana,in cazul asta,nici eu nu as accepta ora de religie pentru copilul meu.Pana la urma cred ca "Omul sfinteste locul".Crred ca ar trebui sa aveti o discutie civilizata cu acea doamna,asta daca nu poti retgage fetita de la ora.Vad ca sunteti tare inainte la romana,noi abia am trecut la e mic,dar la mate in schimb...Foarte simplu fata de ce primeste fiica-mea la fise.Ei deja insista mai mult pe adunari/scaderi/ecuatii,fazele astea simple cu multimi,vecini etc le fac doar in prima ora dupa predarea cifrei.
dinubebe spune:
Cred ca depinde mult de tipul de manual(+caietul special aferent) dupa care se lucreaza. La ei s-au terminat numerele de la 1-10, au facut vreo doua zile de recapitulare, test, si azi trec la operatii pe care fii-mea le asteapta cu mare nerabdare. Am vazut insa ca o ajuta extraordinar tot exercitiul facut pe compuneri si descompuneri, si cand o intreb de vreo adunare, scadere, ori o operatiune mai complexa (combinate adunari+scaderi), tot pe degete calculeaza. Imi pare rau ca nu am apucat sa vorbesc cu doamna invatatoare azi de dimineata despre religie, am ajuns destul de tarziu si deja incepea ora, asa ca incerc dupa-amiaza.
A, si foarte buna ideea cu biblioteca, am sa ma interesez de program si daca e deschisa in ora aceea prefer sa o stiu acolo. Altfel, nu vreau sa stea deloc in clasa la ora respectiva, si probabil ma voi duce sa o scot eu la o plimbare. Inca o problema: a mea e tipul de copil care vrea sa nu supere pe nimeni si, desi religia nu e preferata ei, nu mi s-a plans vreodata. Ce tip de abordare ma sfatuiti sa am cu ea atunci cand ii voi explica ca o voi retrage de la religie ? Sigur o vor intreba si colegii si nu vreau sa se simta stanjenita pentru ca nu face ceva ce fac aproape toti. Daca ar fi posibila ideea cu biblioteca, cred ca i-ar placea mai mult si ma gandesc ca ar ajunge chiar multi copii sa-si doreasca sa nu mai faca religie ca sa stea acolo, dar pana stiu ceva sigur am nevoie de o strategie de rezerva.
V-am pupat si va doresc succese. Mai avem un pic si luam vacanta. ne gandim cu drag la zapada, bunici, Craciun, si revelion. Fug pana nu ma fura visele.
Loredana
dinubebe spune:
Sorana, nu stiu ce se intampla, caci nu reusesc sa iti trimit un PM, ti-am lasat datele pe yahoo messenger, folosind scurtatura de aici, sper sa iti parvina. Multumesc, oricum, si scuze pentru nepricepere, dar nu cred sa mai fi trimis mesaje private pe aici.
Loredana
andy.p spune:
Pe noi ne-a anuntat d-na ieri ca nu vor face niciun program de Craciun,nu mai are cand tinand cont de faptul ca se incheie scoala mai repede cu o saptamana.Joi dimineata ,copii vor gasi pe masutze cadourile de la Mos si gata.
La Abecedar raman la O mare de tipar,iar la matematica adunari si scaderi cu 1.
Tot ieri ne-a spus sa nu fie o zi in care copilu sa nu citeasca o lectie,si dictari de cel putin juma de pagina in fiecare zi... si sa nu ne facem probleme ca se vor recupera orele pierdute.
Si cu asta ne-a urat vacanta placuta si sarbatori fericite.
Laura ,
Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)
"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)
nikkibaciu spune:
Loredana, consider ca ar trebui sa luati masuri in privinta doamnei de religie, poate ca sunt parinti, care habar nu au ce se intampla cu copii lor la ora de religie..
Si dna. spunea ceva de un fel de serbare, dar pt luni 14 dec, sa vedem ce o sa fie pana la urma.
Am ajuns la c mic de mana, scriu cuvinte, propozitii cu literele invatate pana acum.
Numai bine,
Nicoleta spune:
Adina, ce bine ca ai intrat si tu aici, sa mai am si eu "curajul" sa intru. La noi este putin diferit de voi, sunt si mai relaxati, miercurea nu au deloc teme... noi am rugat sa ne dea acasa o parte din carti si caiete (la germana), sa mai citim, lucram... la matematica lucram din cand in cand si suplimentar, se descurca bine. Nu facem ecuatii (si nici la scoala) (cu necunoscute - X), ci doar operatii cu "casuta" libera. In Ro stiu ca se incep adunarile si scaderile dupa ce se invata toate cifrele, aici nu este asa, au ajuns la 6, dar au facut operatii cu ele de cand au invatat sa le scrie. Compuneri si descompuneri putine... nu prea compara numerele intre ele... Adina, ai putea, cand ai timp, sa scrii, pe PM, cateva dintre propozitiile pe care le-au primit acasa? Si pe care le primesc la dictare? Aici nu au primit inca la dictare propozitii! Doar cuvinte! Daca va spuneam ca sunt relaxati... Voi ce litere/grupuri ati invatat pana acum (ma intereseaza sa vad si daca are sens sa initiez o "colaborare", fiindca daca ordinea este alta, nu pot folosi exemplele de la voi, si nici voi de la noi...). Stefan a invatat pana acum Mm, Ii, Aa, Ll, Oo, Rr, Ss, Ee, Ww, Nn, Ei ei.
O zi buna va doresc.
Nicoleta, mama lui Stefan
si a lui Matei