Primul an de scoala :2009-2010(4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Hop si noi in fapt de seara. Am ajuns la 10, la matematica, si la R la abecedar. Astazi insa a fost coplesita de numarul de teme. 3 pagini de citit din "sa dezlegam tainele abecedarului", lectia din abecedar de citit de 5 ori, inca o fisa de citit scrisa de doamna, cat o jumatate de A4, plus de scris: 3 randuri de R, trei propozitii, si apoi de scris "10 cuvinte la alegere". Ne-a prins seara lucrand, caci am avut si la matematica tema: o pagina intreaga de caiet cu diverse sarcini: siruri de numere de la 1-10 pare si impare, apoi sir din trei in 3, descompuneri, + inca o fisa suplimentara cat o pagina de caiet. Mie mi s-a parut enorm. Am mari emotii caci vad ca lucrurile se complica intr-un ritm foarte alert si mie personal mi se pare ca ar putea aloca mai mult timp asimilarii fiecarei litere. Sincer, am oarece dubii ca ritmul de acum ar fi impus de inceperea vacantei mai devreme. Si ma gandesc cu spaima in suflet ca la anul va veni si fiul meu in clasa I si pe el chiar nu il vad in stare sa acorde atata timp temelor si pregatirii pentru scoala...
Cat priveste sportul, la noi nu s-a facut o perioada pentru ca au o sala de sport micuta si doamna e alergica la praf. Asa ca a facut cu ei in clasa diverse joculete, pasi de dans, au facut saritura in lungime, etc. Alteori a cedat ora in favoarea unor lectii. Eu nu stiu cat de ferita de praf e doamna+copiii cand topaie prin sala de clasa, dar e drept si ca sala de sport e fff mica, mai mica decat o sala de clasa. Una peste alta, oricum este neplacut faptul ca nu prea fac miscare, asa ca nu le strica deloc o ora de sport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Dap, a priceput fi-mea ecuatiile .
In alta ordine de idei maine avem test la romana. Si Monica se tot incurca la alineate, pus punct la finalul propozitiei, de-astea.
Om vedea ce o face maine.
Intr-adevar se complica treaba si presupun ca se va complica in continuare.
Dar noi avem in continuare putin ca tema, ceea ce mie imi convine de minune. Nu depasim jumatate de ora cu temele.
Ca exemplu azi a avut la romana 3 randuri de I si 3 propozitii de transcris, la mate un exercitiu cu circa 20 adunari si scaderi pana in 8.
Loredana - la noi inca nu e "lectie" in abecedar adica sunt doar cateva cuvinte acolo. Pana acum le-am ignorat . Sa inteleg ca foarte curand vom avea si lectia de citit?

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Mie mi se pare ca se complica rau de tot,avand in vedere ca la romana au facut deja semnele de punctuatie,au scris propozitii cu virgula,punt,semn de dialog,semnul intrebarii,alineat,...Mie mi se pare chiar greu pentru un copil cara abia invata literele.Pana acum ma suparam ca nu scria super frumos,acum m-am relaxat in privinta asta,si imi fac griji cu ordonarea in pagina,copiatul semnelor de punctuatie.Ma striga ca a terminat si fireste descopar ca a uitat sa copie semnul intrebarii,sau al exclamarii..Daca tot sunt micute,nu le vede inca,na...Ieri a zis doamna de fata cu toate mamele sa mai exerseze acasa cu copiii scrisul cuvintelor despartite in silabe(ati facut si voi asa ceva?)si copiere de propozitii,ca am inteles ca au cam fost greseli la ora de romana de ieri.In continuare nu le da dictari,doar copieri si transcrieri.Teste tot nu am aflat ce inseamna ,in continuare note pe orice lucreaza copilul,teme pentru acasa,fise din clasa,caietele speciale..
Loredana,foarte multe teme la voi.Noi am avut in saptamana aceasta o singura zi cu doua teme,la romana o pagina(10 randuri)in caietul special si la mate cateva coloane de adunari/scaderi din culegere.In general avem doar la romana,pe unul din caietele soeciale e mai naspa,ca au 10 randuri de scris,iar in celalalt 5-6 randuri si cateva transcrieri de cuvinte.Totusi nu depasim o ora niciodata.Daca lucram in plus la fel,cateva ecuatii sa ma asigur ca le pricepe si cateva cuvinte/propozitii,pentru consolidare ce au facut in clasa.
Apropo de citit,au inceput si ei sa citeasca,ceva de genul:n mic de tipar,nana,nuca...Citesc in cor cele cateva litere/cuvinte de pe pagina,iar la i mic deja sunt mai multe cuvinte.Si noi am citit ieri de 3 ori pagina cu i,dar nu le-a cerut doamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Sorana, eu de pagina aceea cu cateva cuvinte zic ca reprezinta "lectia". In Abecedar exista, de cand au inceput literele, cate o pagina cu diverse imagini + cuvinte, si, pe masura ce inainteaza in predare, sunt si propozitii. Ei, exact pagina aceea trebuie sa o citeasca acasa de 5 ori (descriam mai dmeult tot la acest topic cum ne-a explicat doamna ca trebuie sa faca si cred ca am dat linkul la postarea aceea si in prima pagina de aici). La un moment dat ajung sa o recite, pentru ca nu sunt asa multe cuvinte si ajung sa le memoreze. Dar lectia e cea mai simpla dintre teme. Cel mai mult le ia sa citeasca cele trei pagini din "Sa dezlegam tainele abecedarului", si asta trebuie sa faca cam la fiecare doua zile, adica dupa ce termina o litera (in varianta ei mica si mare). Noi avem trei zile in care avem si romana si matematica (marti, miercuri si joi) asa ca atunci ne zapacesc temele de cat de multe sunt.
In alta ordine de idei, a mea vine cu tot felul de idei de pe la scoala: ca a aparut o revista, a venit un domn si le-a prezentat "cel mai nou produs", o revista cu cd, nusce cu animale, nu mult, 14 lei, altadata o carticica cu poezii de iarna si colinde de vreo 20 de pagini, si aia, nu mult, 7 lei, dar era realmente o brosura, o scoteam la imprimanta in 5 minute, un fluturas publicitar al unui loc de joaca prezentat de cineva imbracat in clovn, si tot asa, saptamanal mai apare cate o descoperire. La fiu-miu la gradinita povesti similare: Piticlick, cd-uri, etc.
Plus revistele celelalte pe care le luam: Hannah Montana, Barbie, Minunata lume a animalelor, Spiderman, Power Ranger, Magic English, Donald Duck, Shrek si tot asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tocmai am inteles de la o "mamica mai agitata" (ca sa vorbesc frumos) ca ar fi inchiriat un loc de joaca sa facem serbare. Asta ne mai lipsea. N-o sa ma apuc acum sa fac show, dar mi se pare putin exagerat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

dinubebe, tot din "..Tainele abecedarului" i-a pus ieri dna. sa citesaca, era fimiu contrariat de ce pe el l-a pus sa citeasca 3 coloane, iar pe ceilalti colegi doar o coloana , iar din cate am inteles le-ar fi pus si note la aceasta "citire".

Si la ei la scoala le "baga sub nas" diverse reviste, care unele dintre ele mi se par inutile, gen benzi colorate, altele cu diverse cd-uri, iar personal chiar o sa ridic chestiunea asta, mi se pare waste of money, pt ceva care chiar chiar nu merita.
anya Mamica respectiva a initiat aceasta actiune, fara a se consulta cu ceilalti parinti?!

Stiti cum a fost Smart-ul, azi la lb.romana?

numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Nikkibaciu, a fost OK Smart-ul de azi, mult mai OK decat cel de la mate dupa parerea mea, adica mai adecvat nivelului lor. Fie-mea a avut o singura greseala, dar mai curand din neatentie sau oboseala decat din nestiinta(a numarat aiurea niste silabe). In orice caz, i s-a parut mult mai usor decat primul, probabil s-a mai acomodat si cu ideea.
Cam aglomerat si la noi programul, ieri ne-a prins seara cu temele si s-a pus pe bazait ca nu mai poate si chiar ca erau multe. Denisa are cele mai multe probleme cu incadratul in pagina. Le spune Doamna: lasati 3 patratele de la linie, cu 2 intre randuri, se fastaceste toata, scrie de la mijlocul paginii, sare randuri, pe unele le scrie lipite, unele peste altele, vai de ele. Mi-a trimis-o Dooamna de 3 ori pana acum sa ii rup pagina si sa o scrie din nou incadrata bine. Nu pot sa inteleg ce face, ca acasa nu are probleme, banuiesc ca se grabeste la scoala sa nu ramana in urma de scrie randurile alea asa haotic.
In rest toate bune, la noi nu sunt cazuri de gripa, ii place in continuare scoala, are multi prieteni si o place pe Doamna.
Daniela si domnisoara Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi "Tainele abecedarului" nu este carata acasa. Se foloseste doar in clasa si ramane in dulapul doamnei.
Eu nu-mi fac griji cu citirea pentru ca fi-mea citeste suficient de bine "la prima vedere". Acasa citim ce ne place noua adica acum un fel de nuvela care se cheama "Alice si purcelusul ei". Asta pentru ca in sfarsit s-a plictisit de seria "Magic Lilli" pe care a citit-o integral (vreo 7 carti) si i-am mai citit-o si eu de doua ori .
Mie una mi se pare important sa invete sa citeasca cursiv. Si sa-i placa sa citeasca. Iar asta se poate face si citind ceea ce-i place nu neaparat din cartile de scoala.
Ce am constatat la fi-mea este ca atunci cand citeste nu pune punct. Adica citeste la gramada, fara sa realizezi unde se termina propozitia si incepe alta. Si nu stiu cum sa-i explic sa faca o mica pauza la punct. Adica nu stiu cum sa-i explic intonatia. Pana acum am recitit eu propozitia citita de ea cu intonatie dar ea nu pricepe
. Si mi-ar mai place sa citeasca mai repede ca deocamdata nu izbuteste sa-si citeasca singura la film ... dar presupun ca vin si astea la un moment dat.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Evident ca Mamica nu s-a consultat cu ceilalti parinti. La sedinta nici invatatoarea n-a fost de acord cu exagerarile. Invatatoarea pare din punctul de vedere al cheltuielilor o tipa modesta si cu bin simt. Nu se arunca la chestii exagerate.

Reviste apar si la noi, dar am convenit cu odrasla, care-si doreste psp si strange bani pentru el, ca in loc de toate prostiile de reviste, banii sa-i punem la pusculita pt psp. In plus, contra cost , duce gunoiul, spala parbrizul la masina...

Referitor la citit, nu m-am gandit niciodata ca pozele din abecedar ar ascunde vre-un text. Cartea "tainele abecedarului" o taraste si el zilnic la scoala, dar la 4 litere cat au invatat, ce sa citeasca.
Bine, acum el stie sa citeasca, prinde deja cam 2 cuvinte din scrisul de la telvizor. Dar n-o sa scap de citit prea curand, deoarece mai am un pitic de 4 ani si pan ainvata si el sa citeasca....mai trec niste ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Buna fetelor, sunt o mama de boboc colectionar de Insuficient.
Sunt contrariata de ritmul in care se lucreaza, are probleme indeosebi la scriere, la mate se descurca mai bine. Imediat dupa saptamana de vacanta au inceput dictarile cu propozitii de genul "Ina ia un nai", "Ea nu e Ema. Ea e Nina"... Cand are de scris doar cuvinte. le scrie bine, chiar pe cele mai lungi dar la propozitii... nu prea stie sa separe cuvintele, nu distinge "ea" de "ia", ca sunt doi de "n" la "un nai".
Cand ii explic acasa cum e corect intelege, asa ca in fiecare seara imi face o dictare foarte buna acasa iar a doua zi una praf la scoala, pt ca apar propozitii sau cuvinte noi pe care nu le distinge. Citim zilnic din abecedar, dar eu cuvantul "ea" de exemplu nu l-am vazut pe acolo...

Voi aveti dictari cu propozitii?
Andreea

Mergi la inceput