Primul an de scoala :2009-2010(4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Din noiembrie nu mai avem trecute note in carnet,dar am si o intrebare :are cineva altceva decat FB in carnet/catalog?Ca eu nu prea cunosc astfel de cazuri.

Da, noi avem! Adica fiu-meu, are B la desen si muzica in conditiile in care la muzica ei canta in cor ceea ce stiau de la gradi (adica putine cantecele). La desen cica suntem un caz fericit (adica cu B) pentru ca unii copii au si S Oare cum or trebui sa deseneze in clasa I (si primul semestru) ca sa ia un FB? Stie cineva? Sa vedem cum o fi la sfarsitul semestrului si inainte de vacanta vreau sa discut cu doamna pe aceasta tema (adica sa o intreb cum sa il ajut la aceste materii ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana spune:

Si noi avem B la muzica si la desen. La muzica nu se deranjeaza sa invete niciun cantecel. La desen nu e prea talentat...dar il inteleg ca si eu nu sunt in stare nici acum sa pictez ceva...sunt un antitalent la pictura.
Asa repede vine vacanta??!! Oau!!
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Loredana eu confund C cu E. Difera foarte putin ....
Cat despre note mai mici decat FB ... sunt convinsa ca sunt. La noi se puncteaza la 100 puncte (cred ca am mai zis asta) astfel incat avem punctaje intre 85 si 99 puncte. Cu mentiunea ca 85 e limita de jos a fb-ului. Si din cate stiu eu de la fi-mea sunt copii care au luat sub 85 puncte la teste. Toate testele se trec in catalog / carnet.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si noi avem un B in carnet. De la prima dictare - cea cu semnele grafice - cand v-am povestit ca desi scria f frumos, noi adultii (eu mai ales) am fost de vina. La gradi le stia cu o denumire, la scoala le-a spus alta denumire si am mai venit si eu acasa si le spuneam in al 3-lea fel. Dar am inteles ca sunt dictari la care au luat copiii si S sau chiar I. Nu stiu daca si in carnet le-or fi fost trecute.

La alte materii sper sa nu-mi faca surprize. Sportul nu-l prea fac (si imi pare rau) dar cum el e campion la karate ar fi de rasul curcilor sa-i dea nota proasta. La muzica...e discutabil. Eu am senzatia ca behaie, dar colindele le stia iar doamna cu care facea orga la gradinita m-a batut la cap sa-l dau la scoala de muzica ca are ureche muzicala f buna (adevarul e ca behaie linii melodice auzite acum 6 luni sau recunoaste melodii din filme vazute cine stie cand). La abilitati a invatat-o pe doamna invatatoare sa faca origami . La religie am gasit in carnet un FB desi l-am retras - hihi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Aliclara,copiii din clasa fetei mele nu au folosit niciodata nici numaratoare si nici betisoare,iar doamna nici pe degete nu ii lasa sa socoteasca,ii pune sa gandeasca...
La noi toti copiii au FB in catalog,FB pe linie...Nu dau teste,nu stiu ce e ala punctaj(a mea stie ca ii pun eu acasa...),nu se streseaza cu notele absolut deloc.Cred ca s-au obisnuit sa ia note zilnic,in fiecare zi au macar 2 note-la ceea ce lucreaza in caiete,la tema,la fise...Pe fise/caiete am inteles ca au si B unii,sau doar semnatura doamnei,ce e un fel de vazut si atat.Eu nu stiu ce sa zic de sistemul asta de -FB.La una din fise la mate avea 33 de adunari/scaderi,cu 2 si 3 operatii,inclusiv ecuatii,si a gresit una singura,si i-a pus -FB.Eu am calculat si ii iesea 9.70,deci aproape de 10...-FB mi se pare mie ca ar fi intre B si FB,dar o inteleg ca trebuie sa ii si avertizeze cumva ca au facut o greseala.
B la desen si muzica mi se pare prea de tot ,oricum,si chiar si la romana si la mate,mie imi place metoda doamnei noastre,care a ales sa ii incurajeze acum ,la inceput.Mi se pare ca de atitudinea lor de acum fata de scoala depinde cum vor merge pe viitor,si e important sa mearga cu placere la scoala,nu stresati.Daca ar avea nota de lao singura evaluare direct in catalog,cum zice Sorana,ar fi stresul mult mai mare.Sistemul acesta e bun si pentru ca ii tine mereu in priza,stiu ca nu "scapa" in nicio zi, ca trebuie sa munceasca zi de zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Pai si la noi dau dictari zilnic cu note in caiet si la mate fac niste chestii pe caiet, uneori cu note, alteori fara. Dar notele alea nu se trec in catalog. Am inteles ca va pune o nota in catalog, o medie a notelor din caiet. Restul de note din catalog sunt in urma testelor.
Iar la fi-mea - FB a fost 85 de puncte. Adica exact minimum pentru FB.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Continuam cu topicul nr.5(deja?).

Mergi la inceput