Primul an de scoala :2009-2010(4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Loredana ca sa trimiti mesaj apesi pe PM mare si rosu dintr-un mesaj al meu.
Dar vezi ca ti-am trimis eu mesaj (il vezi in stanga sus la "mesaje private" pentru ca nu am primit pe YM nimic de la tine.

Nicoleta - in .ro exista manuale alternative. Astfel incat fiecare invatator face dupa un manual ales de el. De exemplu noi (ca si voi) facem operatii cu numerele de la bun inceput. Adica invatat cifra 6 apoi multimi, siruri, vecini, comupuneri-descompuneri, adunari-scaderi si ecuatii (cu casuta dar si cu necunoscuta).
Ca si litere am invatat deja: aA, mM, uU, nN, iI, eE, rR. Si urmeaza (maine si poimaine) oO.

Am terminat si noi cifrele, cu tot cu adunari-scaderi. Acum urmeaza multa recapitulare cu cifrele pana in 10 si presupun ca apoi un test

Am fost azi a "consultatii cu parintii" si cica Monica se descurca foarte bine doar ca scrie urat. Si ca se vede urat cand sterg cu picul. Ceea ce am vazut si eu dar nici nu pot sterge tot ce scrie ea ... si pe de alta parte nici sa nu sterg nimic nu ma lasa inima la cat sunt unele de urate

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Am uitat sa zic ca azi i-a pus d-na pe "rr-itzi" sa spuna "rau, ratusca, ramurica" . Fi-mea cea rr-ita cica ea e cel mai putin rr-ita intre cei 3 din clasa .

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi nu am trecut de 9,dar facem adunari/scaderi/ecuatii pana la 10...La romana au trecut la E ,au accelerat ritmul,dar asta e,avand in vedere cate ore se pierd.Au facut pana acum a,A,m,M,i,I.u,U si e,E.Urmeaza r ,probabil maine.Cred ca e putin dat totul peste cap ca repeta si pentru serbare,plus materia obisnuita...A mea e obosita deja si de-abia asteptam vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Stiam de manualele alternative, dar nu stiam ca sunt diferente "atat de mari" intre ele. Si noi asteptam vacanta, desi ea va veni pe 23... Pana atunci serbarea, pe 11, serbarea de la afterschool pe 22... Sa vedem ce serbari au pe aici!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Buna seara,

Sorana, am trimis email pana la urma, am dat PM de prima data cand am incercat sa-ti trimit, dar nu mi-a deschis decat pagina cu toate forumurile. In fine, sper sa fie ok acum. Si multumesc.
Azi am deschis subiectul cu doamna invatatoare privind religia si am aflat un lucru socant: ca de fapt nu cunoaste nici cel mai mic detaliu despre cum s-ar putea face retragerea asta, ca singurul copil care este retras este un copil de alta religie care vine cu note de acolo (nu stiu exact de unde, nu am cerut detalii) si ca, desi eu stiam ca exista o mamica care si-a retras copilul din alt motiv decat apartenenta la alta religie si despre care am si povestit aici, de fapt asta nu s-a intamplat. Ideea e ca am rugat-o sa se intereseze cat mai exact, sa vedem daca mai putem face asta. E oricum foarte bizar ce am aflat, pentru ca mamica respectiva mi-a dat foarte multe informatii, ma intreb cine a mintit pana la urma.
In alta ordine de idei, azi au trecut la adunari cu 1. Diverse exercitii, inclusiv cu 3 elemente, adunari unele sub altele, dar relativ banale. La abecedar au trecut la litera l mic, si, tineti-va bine, au avut ca tema de citit 5 pagini de la "...tainele abecedarului". Saraca fii-mea era plictisita maxim cand a incheiat si m-a rugat sa nu o mai pun sa citeasca cu mine din nou, lucru pe care si eu il intentionam, caci petrecuse deja cateva ore cu temele.
Desi nu e nevoie, se pare ca e o serbare vineri, dar nu e clar daca e necesara o anumita tinuta la copii, nu e clar nici daca pot veni toti parintii, totul e asa de ambiguu si incert ca ma apuca sila.
Va doresc o seara buna si o noapte cu vise frumoase.
Loredana

Mergi la inceput

Loredana ti-am raspuns la mail.
Faptul ca doamna invatatoare nu cunoaste o lege (a invatamantului) nu face ca legea respectiva sa nu se aplice. Sfatul meu e sa depui cererea oficial la secretariat (2 exemplare si sa ceri numar de intrare) si sa astepti raspuns oficial, adica se abroba sau nu se aproba.
Ma indoi ca nu se va aproba oficial, in scris, ar fi o incalcare a legii ... care ar putea fi reclamata, etc. Dar chiar nu cred ca e cazul. In cel mai rau caz ar putea sa nu ti se aprobe pe motiv ca n-ai depus in timp util, inainte de inceperea scolii si in cazul asta nu cred ca ai ce face.

Nicoleta din pacate manualele alternative sunt foarte diferite. De unde si ciudateniile scapate prin diverse manuale ale diverselor edituri ....
Nicoleta voi aveti optionale? Daca da aveti cu adevarat de ales? Intreb pt ca noi avem teoretic un optional care e cat se poate de obligatoriu, fara a avea nimic de ales.
Faceti scoala pana pe 23? La noi era teoretic pana pe 19 daca nu era zapaceala asta cu liberele ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

sa va mai zic si eu.
In primul rand multumec de urarile de anatate, au efect, sunt bine, dar iau f f mult cortizon si mi=l scade cu cate o pastiluta la 5 zile. Luni merg din nou la control. DEci umreaza cel putin o luna grea, dar iau partea buna: mananc fara sare, fara dulce si fara paine, ca aia fara sare nu intra mai mult de 2 felii pe zi. Deci ma fac diva

Sofia a invatat Oo, au trecut la operatii cu 3 cifre. Am observat ca se cam incurca la ele...tot venea sa ma intrebe la tema de la mate, ceea ce ea nu face niciodata, cred ca faza aia cu casutele a derutat-o, mai ales la exercitiile de genu:
x -3= y -2 (unde x, y casute)
Pana la urma a facut.
Sofia nu are pic, ea taie cuvantul scris gresit. Mie mi e pare mai cinstit asa.
La romana scrie din ce in ce mai frumos si la mate din ce in ce mai urat, f ciudat mi se pare asta.

Faza cu religia: eu sunt credincioasa, dar daca as avea asa o profesoara la clasa copilului meu cred ca as scoate foc pe nari. Este absolut inadmisibil si femeia aia trebuie sa zboare din invatamant pentru totdeauna!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sanatate multa in continuare Sabina. Intr-o luna de acum incolo o sa fii tanara, sanatoasa si slaba.
Si mie mi s-ar parea corect sa tai cuvantul gresit si sa scrii din nou corect. Pe caiet merge, dar pe caietele speciale e imposibil pentru ca nu ai loc.
Cat despre profesori ... ca de obicei "omul sfinteste locul".
Eu nu sunt credincioasa dar mi-as fi lasat copilul sa stea la orele de religie fara nota. Pe de o parte povestile din religie fac parte din cultura generala pe de alta parte poate va crede, nu vreau sa-i impun sa creada sau sa nu creada. Dar profu' a izbutit s-o fac sa nu vrea sa stea la ore si asta intr-o ora. Din punctul meu de vedere - pierderea lui .

Cica profu' de sport i-a pus pe copiii de la clasa paralela sa se care in carca unul pe altul de la un capat la altul al salii de sport. Azi era in curtea scolii o gasca de parinti indignati, zic eu pe buna dreptate.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la Sofia nu se mai face sport, ii pune sa deseneze
Chiar ca aiurea asta cu mersul in carca!
La noi au renuntat la caietele speciale de cateva saptamani, am uitat sa va zic. Din punctul meu de vedere, o decizie foarte buna....
Imi pare rau ca n-am reusit sa comunic atat de bine cu invatatoarea toamna asta, cu toate evenimentele, insa din ce observ, chiar daca n-o fi fimea numa cu FB, merge strasnic treaba cu doamna asta. Sa-i dea Dumnezeu sanatate prietenei care mi-a recomandat-o:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Salut, fetele,
La noi fac sport in clasa, si cica fac niste dansulete de sezon (dansul fulgilor de nea, plus altele). Nu stiu cum le pica baietilor treaba asta, dar, in sfarsit...parca prefer asta decat sa se care in carca unul pe altul...una peste alta, nu prea vad ce mare sport e si asta facut in sala de clasa, printre banci si restul, si ma tot intreb de ce fac in clasa si nu la sala de sport, fapt care vad ca se generalizeaza si la nivelul altor scoli.
Revenind la povestea cu religia, la nivel de declaratii si de vorbe, ar fi mai multe voci nemultumite de acest stil de lucru, dar nu am vazut la nici unul din ei determinarea de a face pasul mai departe. Ieri chiar am avut ocazia sa vorbesc cu cativa dintre ei si auzindu-le nemultumirile le-am spus sa intreprindem ceva in acest sens. Stiti ce raspuns am primit? "Pai, cum sa te pui rau cu conducerea scolii si cu doamna, nu va dati seama ca avem 8 ani de stat in scoala asta?"
Asa ca cel mai probabil voi fi singura in demersul asta, si toate povestirile celorlalti parinti nu pot ramane decat la nivelul unor simple discutii de "coridor" . Drept urmare, nu imi ramane alta optiune decat sa fac tot posibilul sa-mi scot copilul de la ora respectiva si atat, am gasit si temeiul legal pe baza caruia pot sa fac asta (saru-mana mult, sorana, pentru ajutor) si, daca mi se pun bete in roate, la o adica pot apela si eu la cateva parghii care sa "impulsioneze" un pic procesul. Sper, oricum, sa nu fie cazul, si sa nu ma trezesc in mijlocul vreunui scandal.
Nu suntem niste atei, mergem la biserica si noi, poate nu atat de des ca altii, si nu am avut initial nici o retinere la ideea de religie in scoala, dar nu mi-am imaginat ca lucrurile pot sa decurga asa. Fetita mea e ingrozita la gandul ca trebuie sa se spovedeasca neaparat (nu stiu ce pacate enorme isi imagineaza ea ca are) si de la ora aceea nu ii mai da carnetul nici macar doamnei invatatoare sa-i treaca notele ("Dar daca doamna de religie il vede si trece in el FB crezand ca eu am sa ma spovedesc?"). Am cativa prieteni preoti, ma gandesc sa apelez la ei sa-i explice un pic cum vine treaba cu spoveditul asta, ca o vad tare framantata pe tema asta.
V-am impuiat capul cu povestea asta, dar nu as fi facut-o daca nu as fi considerat-o o problema reala si uite ca sprijinul si experienta voastra prind tare bine.
Va pup si fug inapoi sa-mi termin munca.
Cu drag, Loredana

Mergi la inceput