Fulgusori (168)-Felicitari Zuza_zuzi,Jay&Monica9!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Raluci b,sa dea DD cat mai putini colici(daca se poate fara si mai bine!)

Mariaandrei felicitari pt vestile bune de la eco!!!

Lavi pupici pt Rares cel plangacios!
Mi se pare ciudat ca v-a spus medicul sa nu-l scoateti afara....noua ne-a spus,dupa ce are 2 saptamani, sa o scoatem zilnic...in zilele cu vant puternic sau ploioase,sa aerisim camera cu ea acolo(imbracata mai gros,bineinteles).
Nu sunt experta,dar ma uitam si pe cartea lui `Capraru`. Pot plange daca au colici(cand auzi zgomotele in burtica,trag parturi,se agita),pot plange daca le este prea frig sau prea cald, cand trebuiesc schimbati,cand sunt deranjati de vreo cuta(cusatura a hainutelor,eticheta,etc)....
Eu sper sa se linisteasca si sa va linistiti si voi!

Dymomo,asa m-am gandit si eu si am facut prostia sa intrerup Infacolul pt un timp,gandindu-ma ca o fi prea mult si sa ii administrez doar cand are colici....mare prostie am facut,am avut `recital` 3 zile!
Am vb cu Simina,de la ea am aflat ca face minuni,si tot de la ea am aflat ca ea ii da Mayei inainte de fiecare biberon. Acum ii dau si eu la fel,si nu am de gand sa-l mai intrerup....Annabelle e mai linistita si papa din nou mai bine!
Cand mai cresc bebeii,mi-ar placea sa iesim la un suc.

Ramonika,ia in consideratie si ceea ce spune doctorul tau. Daca ea vrea sa te prezinte unui coleg,si ea are incredere in acel coleg, poti fi linistita.
Cand am nascut,doctorul meu,D-l C. Mihaila avea de facut o cezariana.Printre contractii,am facut cunostinta cu colegul sau,Dr Scurtu,care a fost extraordinar! In mai putin de jumatate de ora,stia tot despre mine si sarcina si am doar cuvinte de lauda la adresa lui,am fost si sunt foarte multumita de grija care mi-a purtat-o,de cum a decurs atat travaliul cat si nasterea si de faptul ca am nascut cu el.
Daca tu nu vrei sa nasti cu alt medic si medicul tau spune ca e OK sa faci operatia cu 2 sapt inainte de termen, ai incredere si nu-ti fa griji.
Oricare va fi decizia ta,sunt absolut sigura ca totul va fi bine!

Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise

Poze Alexa Annabelle Denise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

]Hai Jay

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Haide Jay!!! Mai e asa de putin!!! Bafta!!!

mami de Luca Anthony si de Yannis-Cristian si in
36+ cu Nicholas Ellan
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!

AMR 3+!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Lumi si mie mi-a zis dr.pediatru sa nu il scot afara pana la 2luni...dar nu am rezistat ,vazand vremea asta buna...si se simte f.bine..

Voiam sa te intreb ,voi ce laptic papati? Nu aveti probleme cu scaunul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Vin si eu cu majorete pt Jay si Zuza Zuzi

HAI FETELOR!
HAI JAY!
HAI ZUZA ZUZI!!

Si un La multi ani! micutei Stephy, care cred ca si acum inca despacheteaza cadourile mult cerute si visateSa creasca mare si frumoasa, sa o bucure mereu pe mami si pe fratiorul ce va veni pe lume!

Ramonika, eu inclin tot pt cezariana cu doctorita ta,la 38 saptamani..eventual mai sacaie-o cu detalii, ce s-ar intampla daca...daca..etc..Si chiar daca ea te-ar sfatui sa nasti cu altcineva daca e sa o mai tii la copt pe micuta Ruxandra!

Miany, legat de siropele colici eu am incercat asa : Bonisan, Debridat, Carbonat de calciu sfaramat in ceiut Baby Calm, Baby Drink...etc..nici unu nu mi s-a parut a avea efect..Acu de vreo 2 zile ii dau Gripe Baby Drink Water, care e pe acelasi principiu cu Bonisanul-adica sirop de marar,dar mai are si bicarbonat pt calmat gazutele din stomacel..Nu stiu daca o fi bun, da il dau de 3 ori pe zi cate jumat de lingurita..Macar nu am parte de urlete de la colici, da se aud mereu parturi la funduletu ei..

Azi i-am cumparat si eu suzeta, ca am citit ca si asta ii mai calmeaza..nu stiu daca o fi bine sa ii dau asa devreme, da macar sa incerc noaptea sa i-o dau sa nu ma mai chitcaie/macaie/miorlaie/necheazeasca la cap ..ca nu mai pot

Am fugit la un dus, si pe urma sa incerc sa dorm cat apuc..pan se trezeste ea..
Somn usor!

PROASPATA MAMICA DE RECHINAS

pozici noi cu rechinas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Alexa condoleante si multa putere pentru o mamica greu incercata.

Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Pentru alocatie de stat, alocatie copil nou-nascut sau prima de nastere cum se mai numeste si trusou, acestea sunt actele necesare. Toate dosarele sunt independente si pentru cele care au livret de familei, trebuie actualizat si este necesar la alocatie de stat si alocatie copil nou-nascut.

Alocatia pentru copii nou-nascuti - 230 RON - primarie
Legea 416/2001 republicata
-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut;
-Actul de identitate al mamei – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original;
-Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior, daca e cazul;
-Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original;
-Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.

* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii.

Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna) (2-18 ani - 25 RON/luna)
Legea nr 61/1993 republicata

-Cerere tip
-Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
-Dosar cu sina;
-Alte acte solicitate dupa caz:

-Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are acelasi domiciliul;
-Certificat de casatorie
-Hotarire de divort
-Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
-Certificat de incadrare intr-o categorie de persone cu handicap.

Contravaloarea in lei a trusoului pentru nou nascuti - 150 ron
OUG 3/2007

-Cerere tip
-Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
-Act de identitate solicitant (original si copie)
-Act de identitate celalalt parinte (copie)
-Certificat nastere copil (original si copie)
* beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.12.2007.

Actele necesare in vederea inregistrarii nasterii
-Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
-Certificatul de nastere si actul de indentitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
-Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti;
-In cazul in care mama copilului nu este casatorita, iar tatal acestuia doreste sa-l recunoasca, declaratia de recunoastere a paternitatii va fi data in fata ofiterului de stare civila de catre tata, care va prezenta actul de identitate, fiind necesar deasemenea si acordul scris al mamei;
-Inregistrarea nasterii se face in termen de 15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu;
-Pentru copilul nascut mort, termenul este de 3 zile de la nastere.
-Inregistrarea nasterii pentru copilul nascut viu, dar care a decedat inauntrul termenului de 15 zile, se va face in termen de 24 ore de la data decesului;
-In cazul in care parintii au nume de familie diferit, sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise semnata de ambii parinti in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului;
-Daca declararea nasterii a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii;
-Dupa inregistrarea nasterii, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti.

www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Nu mai stiu cine ma intreba cum ma descurc cu 2 copii si care ar fi accesele de gelozie sa va povestesc ce am patit ieri:
Ieri seara cand eram la calculator, l-am auzit pe Mario plangand. M-am speriat destul de tare gandindu-ma ca totusi ar trebui sa doarma. Cand am intrat in camera lui, plangea de zor in somn si spunea "Mario tzitzii".... efectiv m-a terminat si o sa va spun de ce. Alalteieri am vrut sa ies afara cu amandoi, iar mario mi-a facut un mare show ca nu vrea sa se imbrace. In cele din urma am reusit sa il imbrac cu o mica exceptie si anume sosetele, care erau un model din ala cauciucat si orice as fi facut nu as fi reusit sa le bag in pantofi, iar mario nu vroia sub nici o forma sa le schimbe...dupa ce a urlat de m-a auzit tot blocul, iar cel mic era deja imbracat si cu toate ca il scosesem pe scara blocului ca sa nu ii fie cald, a inceput si el sa urle, m-am lasat pagubasa, l-a infascat de geaca pe Mario si l-am bagat in casa (a fost prima oara cand l-am zdruncinat si am zbierat la el), am inchis usa si i-am spus ca azi nu mai iesim afara, ca este pedepsit si o sa stea in camera lui. El saracu' tot a incercat sa se impace cu mine, dar eu nu si nu, il tot trimeteam in camera lui. Intr-un tarziu s-a asezat langa mine pe canapea (eu il alaptam pe Eghi) si plangea spunandu-mi "mami" si incercand cumva sa se aproprie de mine, adr eram f nervoasa asa ca l-am respins, iar in cele din urma, mi-a spus ''mami please"...in momentul ala mi-au dat lacrimile si l-am luat in brate si l-am pupat. Puiul de el, si-a tras perna langa mine si a adormit in cateva minute suspinand.
Ieri l-am trimis la mama, ca sa pot sa ma odihnesc si eu, dar acum imi pare tare rau ca am facut-o. O sa incerc s aimi petrec mai mult timp cu el, dar din pacate timpul nu imi permite, mai ales ca la Eghi au inceput crizele de colici, de fapt nu as fi sigura ca sunt colici, doar pot sa spun ca are f multe gaze si pana le scoate plange si se arcuieste tot...azi noapte si ieri noapte nu am dormit deloc de la ora 2 pana la 7 dimineata.

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

In rest eu sunt foarte suparata: din pacate Mario are multe pete si are si din cele hipopigmentate (una f mare ce acopera aproape tot pieptul si se duce in jos pe liniile Blaschko si totodata se extinde catre axile, alte 2 pe fese, una mare pe sold, alte 2 spre penis, una pe fata, alta pe spate care in centru ei a aparut o pata hiperpigmentata) si unele hiperpigmentate (una pe picior si cea de pe spate)...din pacate se pare ca avanseaza f repede

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Buna seara,

Sunt in urma cu toate,insa am aflat trista veste...
Alexa,condoleante!Nu cred ca exista cuvinte care sa-ti aline durerea...Iti doresc putere sa treci peste asta.

_
Laura37+ Raluca Magdalena si Radu Mihai

Mergi la inceput