Trombofilia o cauza a infertilitatii - 18 -
Raspunsuri - Pagina 12
balanta_tm spune:
miki
, Claudia79 ti-a spus cumva si doza de Clexane care se recomanda pt gena PAI 1? Eu as face si analiza asta (am o presmitire ca o am si p'asta
, desi n-am PCOS).
Mutatia asta e o mutatie mai noua? Ca eu cred ca Synevo nu o face de multa vreme. Sau?
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
miki-miki spune:
Balanta
in Ro e mai noua ac mutatie, sau nu e bagata in seama
. Nu stiu de cand e pe listele Synevo pt ca eu am cautat-o acum si nici nu stiu de ce nu au pus-o in profilul trombofilie ereditara II
In afara de Claudia 79
o mai are si LilianaFi
(din Italia) care nu mai scrie de mult la sub nostru. Nu stiu ce doza face Claudia79, dc afli sa-mi spui si mie.
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirela2 fetelor voua la cat timp dupa intreruperea tratamentului de sustinerea va venit menstra? de 3 zile l am intrerupt si nik, niciun semn, vreo doua pete maronii ieri dimineata si alalteri seara si apoi ciuciu, nada de nada. ![]() |
Mi-a zis o dr. ca atata vreme cat progesteronul e > 8-10 ng/ml, nu vine menstra.
Dar nu te ingrijora, ca vine CM-ul pana la urma!
Nu cred ca e cazul de chiurtaj la tine, ca e sarcina mica.
Atentie, daca te chuiretezi, intervalul in care ai voie sa incerci o noua sarcina devine mai lung.
Fara chiuretaj (si dc. nu apare nici o complicatie post-avort), multi dr. spun sa astepti 1-3 luni. Cu chiuretaj, te indeamna sa stai 6-12 luni!
adrianaady spune:
Miki eu sunt Adriana de care spune Tamy
Analizele astea sunt cele date de dr Avram sa le fac in plus fata de cele doua pachete de la Synevo.
balanta_tm spune:
miki
, tare ca tem ca medici de la noi stiu prea putine despre gena PAI 1...La cum dau ei din colt in colt sa prescrie un tratament cu vitamine si Clexane pt un MTHFR, care MTHFR e atat de comun, ma intreb ce-or face in fata unei mutatii PAI 1
.
N-am avut rabdare azi sa citesc prea mult despre gena asta, dar vad ca sunt multe articole in Engleza despre ea, ceea ce ma face sa cred ca nu e de joaca
.
Ma cam mananca talpile sa ma duc maine la Synevo sa mi-o fac...
miki-miki spune:
Balanta
eu cred invers, o ia mai mult in seama pe PAI1 deoarece MTHFR se poate trata si cu vitamine. Uff... cred ca bat drumul degeaba la Buc la Coltea, am citit ce a scris o fata azi la "FIV in Ungaria" ca Avram i-a spus sa-i stabileasca echipa FIV doza de clexan pt MTHFR-ul heterozigot. Poate imi zice si mie la fel
sau poate pt ca am balarii serioase imi stabileste ea doza de acum. Dc nu sunt multumita de raspuns o sa ajung si la Tm la dr Ionita. Ma bucur tare mult pt Zapp
, mie imi era teama ca o doza mare afecteaza implantarea dar reusita ei imi demonstreaza ca nu e asa.
Zapp
poate intri si pe aici sa ne ridici moralul
.
AdrianaAdy
eu am mai toate analizele facute la Synevo , plus altele la Fundeni si deci sa inteleg ca la Coltea voi face doar cateva analize mai uzuale. Consultatia se plateste? Dc da, cat este? Imi tb trimitere de la med de familie?
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
balanta_tm spune:
miki, eu nu zic ca medicii nostri nu ar lua in serios PAI 1, ma intreb daca ar sti ce tratament sa dea pt ea...Bine ar fi sa nu fie nevoie sa aflam pe pielea noastra ce ar fi de facut pt gena asta.
Mda, am citit si eu la FIV in Ungaria ca, in cazul fetei respective, dr Avram a lasat la latitudinea medicului care face FIV alegerea dozei de Clexane...Super tare faza
.
Sa imi dai de stire daca vii la dr Ionita
.
adrianaady spune:
Neatza fete dragi 
Miki fata draga, alea sunt analizele pe care dr Avram a zis sa le mai fac, in afara celor doua pachete de la Synevo..aaaaa a mai insistat sa repet la ea la Coltea protrombinica, pt ca ei i se pare ciudat cite fete vin cu mutatii de la Synevo, dar nu o voi repeta pt ca este scumpa si nu cred sa fie vreo eroare. Eu nu am avut nici trimitere de la medic si nici consultatie nu se plateste, ii dai ei ceva daca vrei atita tot. Probabil daca ai trimitere, poti face o parte din analize gratis acolo la Coltea.
Eu cred ca se merita sa te duci si la ea, cu tot dosarelul de analize, etc, tratamente trecute, mai asculti o parere , un alt punct de vedere. Trebuie sa recunosc ca nici eu nu am plecat lamurita de la ea complet, dar o sa ma duc in ianuarie la ea cind voi face si analizele pe care le-a recomandat. Luna asta am facut o pauza de vitamine, aspenter tot si o sa fac analize mai multe , si in ianuarie ma duc la ea si nu plec fara o schema![]()
Balanta 
Ma gandesc si eu acu la mutatia asta noua PAI1, eee ce as face-o si eu, dar cred ca zis pas anul asta ca bugetul pe anul asta s-a dus de multa vreme. Totusi sunt curioasa care e tratamentul pt ea
O zi buna fetelor 
balanta_tm spune:
Fetelor, am comis-o si p'asta: mi-am facut mutatia genei PAI 1. Rezultatul il voi avea pe la mijlocul lui Decembrie, fiindca se lucreaza in Germania.
adrianaady
, si eu am avut candva indoieli asupra modului in care se lucreaza analizele la Synevo. Cu chestii 'mici' probabil ca mai gafeaza uneori, dar cu chestii 'mari', de gen mutatii, nu cred. Mutatiile ce mi-au iesit pozitive la Synevo, le-am repetat si la Bioclinica (chiar daca am dat o groaza de bani) si s-au confirmat. Deci, cel putin in cazul meu, mutatiile le-au lucrat bine.
tamaryllis spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui balanta_tm Fetelor, am comis-o si p'asta: mi-am facut mutatia genei PAI 1. |
Ma gandeam eu ca nu o sa o ratezi!

Nici eu nu cred ca o mai fac si pe asta! Oricum voi face clexane. Trebuie doar sa ma interesez ce doza de clexane se face pt PAI 1.

incepand cu anul 2010 voi fi o
fericita!
MTHFR C677T heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.