numele copiilor nostri

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Am auzit si eu in piata o mama care-si striga baiatul Electro...
Apoi am cunoscut un baiat pe nume Martian (cu tz)... baiat frumos si destept... prima data cand i-am auzit numele am zis ca-i vreo porecla!

Pe mine, sincer, mai bine ma cheama Gheorghe sau Vasile decat Electro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik


La rubrica "prenume", cel mai bizar caz era povestit de mama : doi gemeni care nu se suportau si se bateau intre ei non-stop, pe unul il chema Decebal si pe celalalt Traian.


Mik.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Pe un verisor de a doua il cheama Patrocle, efectiv radeau copiii cu lacrimi la auzul numelui lui, il strigau: cutu-cutu. Saracul mai tarziu si-a schimbat numele prin cerere judecatoreasca ceva de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Adica... felina? OK...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza
Primul nume N i e ke Al doilea Ph... e l i naMa zgandara curiozitatea - sun iubitori de pisici? Sau unul dorea Philippa si unul Adelina si asta e un compromis? Asa am niste amici care au botezat fetita Thalisse = Thalia si Elise parca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu sunt curioasa cum se pronuntza primul prenume...Da' oricum suna mai bine decat Patrocle!!:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

Alt exemplu, aveam in scoala generala o colega pe care o chema Sanda - Hirunda. Hirunda inseamna in latina "randunica", iar colega mea chiar semana cu o randunica, era foarte bruneta si cu trasaturi frumoase si conturate. Insa nu era fasneata sau populara si toata scoala generala copiii au ironizat-o din cauza numelui. Ni se parea tuturor ridicol, pur si simplu ne pufnea rasul cand profii strigau catalogul - unii se mai si impotmoleau la citire si puneau paie pe foc intreband "dar de ce te-au botezat parintii Hirunda?".
acum e colega cu mine (sau exista doua femei cu aceasta combinatie de prenume, lucru de care ma indoiesc). si nu pare deloc deranjata de el, si nici fetitele ei n-au prenume comune. na, se-mpotmoleste nitel Mos Craciun cand le striga pentru a le da cadourile, da' pana la urma-i reusestewow, Mianna! acum am vazut mesajul asta, si daca ati sti de cand incerc sa dau de urma Sandei (care da, e doctorita, deci nu cred ca-i coincidenta) - colega cu Mianna!

Apel la forum: stie cineva unde o pot gasi/contacta pe Mianna? Am aflat ca i s-a inchis contul, ceea ce e regretabil. Dati-mi un PM, daca ma puteti ajuta. Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Minunat topicul, insa tristi acei parinti care fac jocuri priculoase cu copiii lor. Pai ce mama sunt eu cand copilul meu vine acasa ranit in suflet, ca alti copii rad de el din cauza numelui? Oricat de inteligent ar fi, e un copil si nu poate convinge un grup de copii, ca numele lui nu`s de unde vine, nu`s ce inseamna in limbile pamantului, ca parintii lui sunt niste filozofi si ca de fapt el e cel mai teribil prin numele pe care il poarta.
TRIST!

Aveti grija de copii.....unii sunt timizi, altii indrazneti, insa toti sunt la un moment dat copii si pot cadea prada suferintei si umilintei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Ioana, presupun. Dar nu sunt rudele mele directe, ci ale sotului, ne vedem o data pe an si da-ti seama ca nu prea voi pune intrebari.

Ilinca, se pronunta Nike, cu un i ceva mai lung. De ce nu au pus direct numele grecesc Nike, nu stiu, ne-am dat mult cu presupusul in familie (si cred ca denumirea romana a zeitei mi-ar fii placut mai mult). De ce au ales doua nume grecesti, iarasi nu pot sa imi dau seama, din cite stiu sotia verisorului nu are radacini grecesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

La fie-mea in grupa sunt 5 fetite pe care le cheama: Nadia (a mea), Carina, Ayleen, Daria si Mara!
Toate nume straine (de fapt nu stiu ce provenienta are Mara).
Asta e moda, e clar!

Personal nu am nimic impotriva numelor straine (ca dovada ca mi-am botezat fata Nadia), nici macar a celor care suna ... sa zicem rroman gen Vanessa.
Nu-mi plac in schimb numele care sunt de fapt diminutive: Cristinel, Irinel, Danut.Mergi la inceput