primii pasi si cazaturile

primii pasi si cazaturile | Autor: anna-mama

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Baietelul meu a inceput sa mearga singur. Primii pasi i-a facut acum o luna. Acum se desprinde fara probleme de orice punct de sprijin si merge unde are nevoie. Cand isi pierde echilibrul se opreste si de cele mai multe ori reuseste sa si-l regleze.
Problema mea este tocmai cand nu mai reuseste sa-si regleze echilibrul. Cade ca bolovanul, nu stie sa puna manutele sa amortizeze cazaturile, asa ca da fara probleme cu capul si fata de podea. Eu ma tot tin dupa el ca sa-l prind, mi-e teama ca o cazatura f urata il va speria si nu o sa mai aiba curajul sa mearga.
Cum trebuie sa-l protejez, dar sa-i las si independenta de care are nevoie? Voi cum ati procedat cand puiutii vostri au inceput sa mearga singuri?

Ana, mami de bubulet zambaret (09.02.2009)

Poze Vladut la 9 luni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonica_G spune:

Buna dimineata Anna,

Si eu am un baietel de aproape 9 luni pe care il cheama tot Vladut. Inca nu merge singurel, dar de vreo 2 saptamani se ridica singur in picioare la marginea patutului si incearca sa se plimbe in patut. Isi cam pierde echilibrul si el si cade mereu. L-am asigurat cu aparatoare inalte, dar tot se mai "sifoenaza" cateodata. Prin casa il lasam in premergator si e destul de in siguranta momentan.
Am auzit si eu de chestia asta cu teama de a mai merge dupa o cazatura zdravana (dupa spusele mamei mele, chiar eu am patit-o cand eram bebelus si am mers abia pe la un an si cateva luni), dar depinde de copil. Am vazut prin magazine hamuri pentru bebei, dar la noi e mai greu ca Vladut e foarte inalt (are 80 cm) si greoi (peste 11 kg)si nu stiu daca sunt prevazute pentru asemenea dimensiuni.

Cred ca solutia e sa ii supraveghem non stop pana devin mai siguri pe picioruse. Stiu de la prietene cu copii mai maricei ca asta e o perioada foarte solicitanta pentru persoanele care supravegheaza copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna-mama

Dragi mamici,

Baietelul meu a inceput sa mearga singur. Primii pasi i-a facut acum o luna. Acum se desprinde fara probleme de orice punct de sprijin si merge unde are nevoie. Cand isi pierde echilibrul se opreste si de cele mai multe ori reuseste sa si-l regleze.
Problema mea este tocmai cand nu mai reuseste sa-si regleze echilibrul. Cade ca bolovanul, nu stie sa puna manutele sa amortizeze cazaturile, asa ca da fara probleme cu capul si fata de podea. Eu ma tot tin dupa el ca sa-l prind, mi-e teama ca o cazatura f urata il va speria si nu o sa mai aiba curajul sa mearga.
Cum trebuie sa-l protejez, dar sa-i las si independenta de care are nevoie? Voi cum ati procedat cand puiutii vostri au inceput sa mearga singuri?

Poze Vladut la 9 luni

Ana, in primul rand felicitari pentru primii pasi ai bubuletului zambaret.
in al doilea, cazatura e mai importanta decat mersul. nu il opri sa cada, mai bine pune un covor gros pe podea si indeparteaza mobilierul cu colturi ascutite, sau acopera-le. sau lasa-l sa exploreze o camera securizata pentru bebe, daca nu e toata casa securizata.
nu il pune in premergator sau ham, exista studii nenumarate ca ii poate cauza probleme cu coloana mai tarziu. plus, il impiedica sa cada si, cum ti-am mai spus, caderea e importanta!! impiedicandu-l sa cada, intervii in incercarile lui de a-si controla corpul si de a-si gasi punctul de echilibru. da, va invata sa mearga in premergator, dar mersul natural e in doua picioare, nu cu ajutatoare de plastic. deci lasa copilul sa invete mersul pe propriile picioare.

nu te plasa in spatele lui, ci in fata lui, cu mainile intinse spre el. are un efect psihologic benefic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Buna
Fetita mea are aproape 10 luni si cu aceleasi probleme ma confrunt si eu. Cred ca singura varianta este ca, pana atunci cand va sta pe picioarele ei/ lui fara probleme, este sa stam tot timpul dupa ei, desi este foarte greu. Mai bine asa, mai bine sa evitam loviturile, decat sa incercam sa reparam ulterior. iti doresc multa rabdare si bucurii langa baietelul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Buna ziua!
Exact caeeasi problem o am si eu cu piticul meu. Are un an si o luna si numai de doua saptamani merge. De mers merge bine si frumos :) dar habar nu are sa vada. Dca se dezechilibreaza cade ca lemnul, nu se lasa in fund, nici macar nu-si pune mainile in fata sa isi apere fata. Mi-e f frica sa-l las singur sa se plimbe, cade f urat- a aczut de cateva ori si chiar si-a facut si cucuie. I-am pus si hamul, dar daca il simte, nu mai face nici un pas
Problema la el este ca nici nu stie sa isi indoaie f bine genunchii, nici cand se apleaca dupa ceva pe jos nu si-i indoaie numai f putin.
I-am pus si plapuma pe jos sa se plimbe pe ea, dar merge incet incet pana scapa de ea, apoi o ia pe parchet. Toata ziua trebuie sa fiu in spatele lui, sa nu-si sparca capul.
Ai vostri copilasi stiu sa se lase in fundulet si apoi sa se ridice iarasi singuri fara nici un sprijin? Al meu nu are aceste abilitati, din pacate si nu stiu cum sa il invat sa faca asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Multumesc pt raspunsuri. Vad ca nu sunt singura cu astfel de probleme. Eu acum nu il tin cu ham, a ajuns la stadiu la care poate singur. Premergator nu a avut niciodata. Tot ce fac e sa-l tin in sufragerie unde are spatiu mai mare de exersat si are si covor (multumesc Conchita). Aici merge singur de la un punct de sprijin la altu, deja ocoleste obstacole sau se intoarce singur. Dar nu am curajul sa-l las si in alta parte tocmai pt ca nu stie sa cada. De aceea intrebam mamicile care au trecut prin asta cum au procedat??

Dennissa, se lasa in funduet fara sprijin, dar doar cand sta in picioare, daca se dezechilibreaza din mers nu face asta. De ridicat in picioare fara sprijin nu poate.

Conchita incerc sa ma detasez, dar mi-e tare greu sa-l vad cazand sub ochii mei.

Simonica_G, Alex_andra, sa aiba progrese multe puii nostri si cazaturi putine

Poze Vladut la 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Si eu cred ca buffff!-urile fac parte din invatarea mersului. Daca incaperea in care "merge" pustiul este securizata, pericolul nu-i chiar atat de mare.
Iar in privinta sperieturilor si a fricii de mers, ceeea ce ii sperie cu adevarat pe pitici este reactia adultilor. Daca adultul zambeste si-l ridica cu un "hopa sus!", cazatura nu-i un dezastru. In schimb, daca la orice busitura mica sar ca arse bunica-mama-bona-etc, cu "aaaauoleeeu!" si se pun pe consolari si cautat fiecare cucui... Iar pentru cucuie, exista www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=2954" target="_blank">asa ceva :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Ana la inceput cand nu are stabilitate prea buna e bine sa il tii intr-un spatiu mai restrans unde nu are colturi si ceva moale pe jos. Ai sa iti dai singura seama cand il poti lasa prin toata casa.
Nici al meu la inceput nu prea stia sa cada dar invata repede, ai rabdare. Eu am facut cateva exercitii cu el, si anume, in patul mare in joaca il tineam si apoi ii dadeam drumul, asa inveta sa cada fara pericole.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

qsar , ce placere sa te revedem!!!!
mi-a fost dor de pelin . si de matraguna, nah !

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput