Am nevoie de ajutor! Julia refuza sa manince!
Raspunsuri - Pagina 2
Simonna spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12844
Asta e! Era la mincare mixta si normala.... m-a bombanit toata familia, unul stringe jucarii, vine taifunul de fiu-meu si le imprastie iar eu stau la computer... RU-SI-NE. Asa ca ma mut de la computer pe canapea :)
Simona :)
cry spune:
quote:
Initial creeata de JuliaGrace
Fetita mea are 2 ani si 3 luni. Avem probleme mari... se pare ca refuza sa mainince. Merge 2 zile pe saptamina la gradinita, doua zile in care dimineata maninca o sticla de lapte ( 240ml) combinata cu fructe, in timpul zilei ar trebui sa mainice la grainita, iar dupa ora 17 cind o aduc acasa e mult prea obosita ca sa mai accepte sa manince altceva in afara de lapte cu cereale...
In celalalte zile e acasa cu mama mea, care ar face orice numai sa minince Julia..., dar de la regim de 2 sticle de lapte pe zi (una seara, una dimineta) si intre: la ora 11 un ou moale, la 14-15 mincare calda, 17-18 cereale cu lapte in farfurie sau sticla, acum maninca de-abia citeva lingurite, singura din orice mincare.
Inainte minca iaurt, fructe, etc, acum nu o mai putem convinge sa manince aproape nimic.
Poate cineva sa-mi dea un sfat?
Va multumesc !
O colega de-a mea a avut acelasi gen de probleme ca si tine,si iata ce-am aflat,copilul ei avea geardia,si-a dat seama de asta cand a observat ca ii miroase gurita a mere acre.I-a facut analizele de rigoare la materii fecale si rezultatul a fost pozitiv.A facut tratamet toata familia,si acum fetita mananca normal.
Vezi daca cumva e palida,are cearcane ,somn agitat,astea deja trebuie sa-ti pune semne de intrebare.
Oricum pentru linistea ta trebuie sa consulti un medic.
Succes
JuliaGrace spune:
Cristina, te rog scuza-mi ignoranta, dar ce inseamna geardia?
Vivi, Simona, Cry, va multumesc la toate!
liliana csaki spune:
Iti respund eu, giardia e un parazit intern ca si limbricii si alte asemenea, se poate lua de la fructe nespalate bine dar cel mai repede din colectivitate, du-i scunul la analiza dar repeta de cel putin 2 ori pentru ca s-ar putea sa nu iasa din prima.
Si noi avem problema asta cu Laura, acasa e super mofturoasa, cu cat o intrbi mai mult ce sa-ti dau?, aia, aia, cu atat se-capataneaza mai mult sa spuna "nu", in schim de la gradi imi spuneau mereu ca mananca foarte bine, nu face mofturi.Evident ca le-am suspectat de nesinceritate pe educatoare si drept urmare m-am dus de cateva ori la vremea mesei la gradi si nu-mi venea sa-mi cred ochilor ce vedeam pe monitor, copilul meu manca si felul 1 si felul 2 pana golea farfuria si asta singura.Am vazut-o cu ochii mei mancand ciorba de loboda cu smantana sau ficatel de pui si-acasa nu vrei sa stii cum se stramba daca-i spun hai sa-ti fac ficatel. Asa ca nu dispera, incearca insa sa supraveghezi si ce mai mananca intre mese pentru ca daca mai ia un biscuit, altceva dulce, o banana sau altceva de genul asta se-aduna si pe urma normal ca nu mai vrea sa manance.Sau s-ar mai putea sa aiba acum o faza in care incearca sa manance singura, refuza sa mai accepte ajutorul unui adult.Oricum cu cat insisti tu mai tare cu atat se-ncapataneaza ea mai mult.
JuliaGrace spune:
Liliana,
iti multumesc foarte mult. Acum o luna sau doua i-am facut si analiza scaunului, dar se pare ca nu are nimic... e adevarat ca am facut-o o singura data. Pe de alta parte ai dreptate, la gradinita imi spun ca a mincat jumatate din 'cana' de supa, plus felul doi... acasa nici nu vrea sa auda de supa. Singura speranta e ca trece prin perioada de 'acomodare' si ca invata sa se descurce singura. In ultimele zile cind ajung de la servici acasa stau cu ea la masa si maninca putin, dar maninca singura, fara povesti sau ajutor cite o felie de brinza, putina piine si putina sunca sau altceva, dar oricum e un progres.
Va multumesc mamicilor !