Am nevoie de ajutor! Julia refuza sa manince!

Am nevoie de ajutor! Julia refuza sa manince! | Autor: JuliaGrace

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 2 ani si 3 luni. Avem probleme mari... se pare ca refuza sa mainince. Merge 2 zile pe saptamina la gradinita, doua zile in care dimineata maninca o sticla de lapte ( 240ml) combinata cu fructe, in timpul zilei ar trebui sa mainice la grainita, iar dupa ora 17 cind o aduc acasa e mult prea obosita ca sa mai accepte sa manince altceva in afara de lapte cu cereale...

In celalalte zile e acasa cu mama mea, care ar face orice numai sa minince ..., dar de la regim de 2 sticle de lapte pe zi (una seara, una dimineta) si intre: la ora 11 un ou moale, la 14-15 mincare calda, 17-18 cereale cu lapte in farfurie sau sticla, acum maninca de-abia citeva lingurite, singura din orice mincare.

Inainte minca iaurt, fructe, etc, acum nu o mai putem convinge sa manince aproape nimic.
Poate cineva sa-mi dea un sfat?

Va multumesc !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

nu i a buna deloc! daca nu este vorba de rasfatz, (sta in "regimul" asta alimentar de mult?) daca nu are vreo afta sau amigdalele bolnave, este cazul sa discuti cu medicul...
nu ai intrebat o de ce nu maninca? poate are ea vreun motiv "intemeiat"... thea mea refuza sa manince cind o durea gitul si nu stia sa mi spuna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaGrace spune:

Acum o saptamina sau doua a fost bolnava, a avut gripa, cu dureri de git, dar ma gindesc ca in mod normal ar fii trebuit sa-i treca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

este adevarat, poate sa i fi trecut gripa de atunci, dar se poate sa fi si recidivat.. te ai uitat in gitul ei? cum sint amigdalele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Julia,
cind este la gradinita maninca tot asa de rau sau acolo maninca ce primeste?

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

A inceput gradinita de curand? Daca da, poate fi o reactie a ei de protest. Cand Luca a inceput gradinita (la aproape 2 ani) a refuzat sa mai bea lapte (de la 500 ml/zi ajunsesem la 50ml/zi cu chin mare), nu mai vroia sa stea la baie (de unde pana atunci era mare bucurie) si nu manca mai nimic. La el a durat cam 2 luni.
Sau poate fetele au dreptate si inca e bolnavioara.

Corina

Mergi la inceput

Adevarul este ca e foarte sensibila si tot la 2-3 saptamini e racita, nu foarte grav, dar cum merge la gradinita un copil e bolnav azi, miine e altul si aproape tot timpul e racita.
Deja merge de citeva luni bune la gradinita si spre marea mea surprindere ii face placere sa mearga acolo. personalul de la gradinita imi spune ca maninca, dar nu pot fii niciodta sigura exact cit. Acasa cind maninca singura, maninca citeva lingurite si cu asta gata.

Oricum va multumesc tuturor si pupici pentru cei mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

quote:
Initial creeata de JuliaGrace

In celalalte zile e acasa cu mama mea, care ar face orice numai sa minince Julia...,

Julia

La gradinita mananca?
Poate ca a vazut ea ca asa reuseste sa va manipuleze.
Si Dragos dupa ce a stat o data la mama(care, desi copilul manca, a considerat ca e bine sa-i faca spectacol la masa)a inceput sa nu mai manance mare lucru.
Se mai poate ca intre mese sa mai ciuguleasca ceva si sa-i strice foamea sau chiar si sucurile din cate am observat eu, date intre mese, strica pofta de mancere.
Dupa ce elimin posibilitatile legate de ceva probleme de sanatate,
incearca sa verifici putin ce mai mananca intre mese si in privinta unui eventual rasfat incearca si tu si roag-o si pe mama ta sa fie cateva zile mai ferma si daca nu mananca sa o coboare pur si simplu de pe scaun (dupa ce o mai intreaba o data daca mai vrea).

Mult succes si sa auzim ca s-a pus pe mancat!

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Va multumesc inca o data pentru sfaturi. Am sa incerc sa fiu mai ferma cu ea... am sa o rog si pe mama... cine stie poate ca tine pina la urma...

Multa sanatate si numai bine la mamici si la cei mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

Salut!Cred ca fiecare copil are personalitatea lui,si poate protesteaza ca ai dus-o la gradinita.Daca nu are febra nu e bolnava,deci se rasfata!Ai incercat sa maninci cu ea la masa?Pune-i in alta farfurie mai mare ca a ta si mincati amindoua la masa ca doi oameni mari.Eu asa l-am facut pe Andrei sa manince mincare gatita ca pt. noi,ma saturase-m sa-i fac seperat,pasat sicu fitze.Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Julia, Radu sare in capul meu, lasa-ma si pe mine, ca eu n=am stat azi deloc la computer, am venit de vreo juma de ora de la serviciu, peste juma de ora culc infantul...
Ce trebuie sa iti spun este ca, daca tu esti convinsa ca reactia ei nu e determinata de vreo boala, atunci IGNOR-O! NU te ruga de ea sa manince, razboiul asta in pierde orice parinte.
Vasta-mi experienta in ale infundatului unui copil cu mincare e redata tot pe forum, sa mor daca stiu acum la ce subiect... caut si revin.
Cu drag, Simona

Mergi la inceput