am nevoie de ajutorul vostru - streptococ
stiti cum se spune "cite rele toate n funduletul printesei meie..."
cu problemele generate de astmul teodorei m am familiarizat, nu obisnuit, doar familiarizat...
dar acum.... sa povestesc
vineri cind m am dus acasa sa mi iau mindra si sa mergem la medic pentru avizul epidemiologic am avut neplacuta surpriza sa constat ca era plina de pete rosii pe obrajori, pe miini, doar in zona incheieturii si pe picioare, laba piciorului si pe gamba... burtica, spatele, curate
cind a consultat o, medicul a pus dignosticul: streptococ
i a dat cedax si apoi urmind sa faca retarpen 1/saptamina, 4 saptamini... cu cedax ul treaca mearga, insa am auzit ca retarpenul este extrem de dureros...
ok. am fost vineri cu ea afara (petele aparusera si pe pavilionul urechilor), dupa ce am ajuns acasa am culcat o iar cind s a trezit.... surpriza, nu mai avea nici o pata
am sunat medicul si mi a spus ca trebuie s o tin sub observatie, caci acest streptococ se ascunde si reapare
diagnosticul a fost pus si in functie de faptul ca ea se plinge de dureri de picioare si o stare de oboseala, care mie mi se pare anormala la un copil vioi de 6 ani... uneori se plinge dimineata la micul dejun ca este obosita si cere sa mearga in pat "macar un minut sa ma odihnesc"
doctora mi a mai spus ca acest streptococ daca nu este tratat (eliminat), in timp ataca incheieturile si inima...
nu stiu ce sa fac... numai cind ma gindesc la injectii si la strigatele ei (avem experienta si de o parte si de alta, stie sa se vaiete de ti se rupe sufletul... spre exemplu promite ca "o sa fiu cuminte toata viata, mamiii.. n o sa mai fac nici o postie toata viata" etc) si mi se inmoaie picioarele.. ca eu voi fi "calaul" care o va tine...
aveti vreun sfat? sa i fac tratamentul sau nu? adevarul este ca ma agatz de un fir de pai, caci am incredere in doctora ei, dar...
stiti ceva despre un asemenea diagnostic? simptome, etc?
Raspunsuri
talexia spune:
Totusi... ce streptococ ??! Nu are nici o denumire? Ai facut vreo analiza in care sa iasa acel streptococ? Mi se pare cam ciudat... Sigur e vorba despre un medic bun????!
tora97 spune:
la exudatul faringian facut in urma cu 2 saptamini nu a iesit nimic.. dar in felul cum se fac analizele la eliassss...
dar mi ai dat o ideee... sa i mai fac o analiza si la un cabinet particular ca poate acolo fac analizele cu mai mutl spirit de raspundere,,,, ea a mai avut de a face cu asa "animalute" cind era bb... a plecat din maternitate cu o "amintire" streptococ auriu patogen, ce am mai tras si cu alaaa... ii aparea pustule galbene pe fata si pe minute, iar medicul ei de atunci ma aburea ca i de la suseta, ca baga miinile in guritza, etc... am insistat eu cu cerul si pamintul sa i faca antibiograma, bineinteles nu la elias...
Julie spune:
Musai tratament cu antibiotice, asa cum a zis medicul!
Cu streptococul nu e de glumit!!!!
talexia spune:
Daca e vorba de Elias, nu ma mira nimic. Incearca Cantacuzino-ul (pentru analize). Insa, oricum, un medic care pe baza unor pete aparute la incheieturi pune asa repede un diagnostic si un tratament dur, mie imi da cel putin de gandit. Nu zic sa nu ai incredere in el(ea), dar poate ca n-ar strica daca ar mai vedea-o si altcineva. Si noi am avut treaba cu Elias-ul si cata vreme oi avea macar un pic de ales, pe acolo nu mai calcam. Au un stil de a aplica cele mai dure tratamente... Dupa ce am scapat de acolo si am vorbit cu alti medici (multicei), toti si-au exprimat nedumerirea si dezacordul fata de tratamentul aplicat. N-a scris pe nici o hartie diagnosticul complet??! Ce fel de strptococ???
tora97 spune:
nu .. nu a scris ce fel de streptococ... pentru asta ar tb sa i faca analize: exudat faringian, aslo, hemoleucograma... iar la felul in care arata vineri micuta (ca de' au si copilasii astia un obicei, sa se imbolnaveasca tocmai vinerea...)a spus ca sa nu mai asteptam...
intrebind si pe altii, au spus ca simptomele (petele localizindu se numai in zona incheieturilor) sint de streptococ...
desi este medic la elias, este o doctora f sufletista si o iubeste pe micuta tare mult. asta nu inseamna ca iau de bun absolut totul, stiu ca uneori medicii pot gresi chiar si fara intentie... poate si din prea mult zel
eu sper sa fi gresit diagnosticul.. dar daca nu......................?!
talexia spune:
Poate e vorba despre un medic f. bun... si stie ce face. Oricum, cred ca ar fi bine daca ai face ceva pentru ridicarea imunitatii.
Nu ne mai ajuta nimeni? N-a mai avut nimeni probleme cu "streptococul"? Cu pete localizate numai la nivelul incheieturilor?
tora97 spune:
ei, precum se observa talexia, se pare ca nu s au mai lovit si alti parinti de o asemenea problema...
am luat legatura cu celalalt medic al ei, cel pentru cazurile grave, de la spitalul Emilia Erza, si ea, a spus ca este cazul sa faca o serie de analiza, mi a insirat ea dar.. vorbeste limbi straine ....
probabil ca miine mergem pentru o noua intepatura, ca deh, ultima oara i s au facut analizele prin mai, iunie parca...
copilul asta va avea oroare de medici si medicamente cind va creste... i am explicat ieri ca este musai sa facem analizele, normal ca nu este de acord..
dar nu mi ar strica sa aflu din experienta altor mame, daca s au lovit de asemenea simptome
multuemsc mult
mirela.mustaciosu spune:
Cred ca ar trebui sa iasa la o analiza streptococ ca sa poti fi sigura ca e intr-adevar vorba de un streptococ, cred ca ar trebui facuta o antibiograma ca sa se stabileasca la ce antibiotic e sensibil germenul respectiv. Pentru exudat faringian trebuie sa recoltezi (bine, sa incerci sa "stergi" un pic inclusiv amigdalele) dimineata, pana la spalatul pe dinti, pe nemancate si nebaute. Trebuie sa faci si un exudat nazal. Si e esential sa nu fie sub tratament cu antibiotic la momentul cand recoltezi. Stai de vorba si la Institutul Cantacuzino cu un medic. E posibil ca la varsta asta sa poata face si un autovaccin pentru asa ceva, daca nu se rezolva cu antibiotic. Dar daca intr-adevar e vorba de un streptococ, trebuie neaparat tratat! Pentru ca e periculos. Eu zic sa repeti analizele (exudatul) pana sa incepi antibioticul. Si cred ca e indicat sa faceti toti din casa un exudat astfel incat sa vedeti daca nu e unul din voi purtator. Multa sanatate!
talexia spune:
Crezi ca ar putea fi vorba despre ceva de genul celor descrise in acest link (Streptococ beta hemolitic)?
http://www.medfam.ro/books/infectioase/angina%20strepto.htm
Daca da, mai citeste si link-ul urmator. http://www.insectfarm.com/produse.htm#
E cel putin interesant de stiut ca exista si alta sansa de tratament.