Al treilea copil
Raspunsuri - Pagina 3
sashenka_h spune:
multumesc mult KATALINA, stiam si eu ceva de genul asta dar calulatorul ce mi l-ai dat este genial, numai ca cel putin luna trecuta mi-a venit menstruatia in 24.10 iar ovulatia am avut-o in 4.11 deci doar la 10 zile nu la 14 cum este normal. voi vedea si luna asta cum va fii ca sa pot face un calcul. Tu ai de gand sa te apuci de fetita?
ANDREEA sa stii ca si la noi este greu sa facem fata cu greu dar tot mi-l doresc foarte mult. Si vorba aia noi femeile suntem mai rezistente, nu ne doboara pe noi 3 copii
Mami cu doi ingeri Iustin Nicolae(03.04.2006) si Sasha Andrei (30.12.2008)
Fomalhauti spune:
Eu, eu!!!! Stiu multe retete de facut fetite. Am studiat si m-am straduit sa respect. Fiindca eu mi-am dorit 3 fetite. Asa am decis cu sotul meu inainte de a ne casatori. Ca vom avea 3 fetite. Ulterior mi-a marturisit ca el si-ar fi dorit un baietel, dar eu eram atat de hotarata cu fetitele incat nici nu a indraznit sa-mi spuna. In timp s-a supus tuturor retetelor mele, inclusiv aceea de a purta chiloti stransi pe corp....
Rezultatul nostru: avem 5 baieti si o fetita (nu, nu, nu am facut 6 copii ca sa incerc sa-mi "fac planul" - pur si simplu am vrut multi copii sau, ca sa citez ce s-a scris pe aici, suntem nesimtiti si insensibili la problemele planetei)
Daca mai vrei retetele mele, ti le scriu sau macar pe cele pe care mi le mai amintesc....
Inca ceva: fetita este numarul 3. Cunosc doua mamici care au cate doi baietei si ar mai dori un copil "daca ar fi fetita". Si eu le tot incurajez, le spun ca stiu eu sigur ca a treia oara iese fetita
sashenka_h spune:
Fomalhauti dar stiu ca ai fost curajoasa, bravo tie!!
Bineanteles ca vreau "retetele". Vreau sa ma documentez cat pot de bine si poate daca fac o medie imi iese. Sa vedem ptr ca nu vreau sa ii spun sotului nimic doar sa-l pun in fata faptului implinit
spune-le mamicilor de baieti sa intre si ele in discutie poate daca ne strangem mai multe ne convingem mai bine
Fomalhauti spune:
Ideea "de baza" este urmatoarea: diferenta intre spermatozoizii purtatori de cromozom X si cei purtatori de cromozom Y este ca diferenta dintre femei si barbati (sper ca nu citesc barbatii acest subiect). Spermatozoizii cu Y sunt mai rapizi dar mai sensibili. Cei cu X sunt mai rezistenti. In corpul unui barbat (sau in partea esentiala a corpului lor - ce am in seara asta?) se produc spermatozoizi exact jumate-jumate. Orice situatie care "streseaza" spermatozoizii va modifica raportul in favoarea spermatozoizilor X - deci sanse mai mari de a avea o fetita....
Spermatozoizii se simt bine la racoare, de aceea testiculele sunt mai in afara corpului. Daca barbatul poarta lenjerie intima stramta testiculele (in sfarsit, scrotul) vor fi lipite de restul corpului, deci mai la caldura si vor suferi (muri...) spermatozoizii cu Y (nu toti...).
Daca mediul vaginal este mai acid, de asemenea vor avea de suferit mai ales spermatozoizii Y. Si aici sunt multe metode, unele mai blande, cum ar fi consum de carne in exces si altele mai drastice, cum ar fi o spaltura vaginala cu apa cu o picatura de otet. Am incercat-o de vreo doua ori pe aceasta din urma dar apoi m-am gandit ca am toate sansele sa omor toti spermatozoizii - din cate stiu eu este si o metoda anticonceptionala (imperfecta, dar este). E vorba de spalatura inaintea actului sexual.
Spermatozoizii traiesc in uter 48-72 de ore, in medie mai mult cei cu X decat cei cu Y. Ideea ar fi sa faci sex cu cat mai mult timp inainte de ovulatie, dar nu mai mult de 72 de ore. Exista mai multe metode de a determina momentul ovulatiei. Eu mi-am cumparat cu multa incantare niste "teste de ovulatie" dar nu m-am descurcat cu ele. Oricum, au trecut ceva ani de atunci, acum s-ar putea sa gasesti teste de ovulatie mai bune. Mai este metoda "temperaturii bazale", iti iei temperatura rectal, dimineata, inainte de a te ridica din pat. In fiecare zi. Si notezi rezultatul. Dupa ce s-a produs ovulatia temperatura creste un pic. Metodele astea le folosesti cateva luni, pana cand stabilesti exact cand ai ovulatia...Totusi, daca imi amintesc bine, testele acelea de ovulatie trebuiau sa se modifice si 48 de ore inainte de ovulatie (parca).
Pozitia: cu cat spermatozoizii sunt eliminati in vagin mai departe de colul uterin cu atat cresc sansele spermatozoizilor X. Asta nu mi se pare 100% logic, cei Y fiind mai rapizi, presupun ca ideea este ca nu pot parcurge un drum oricat de lung (obosesc). Pozitia optima pentru procreere este cea "pe la spate" (ca la stramosii nostri), asa spermatozoizii ajung chiar la orificiul colului uterin (avantaj Y). Cu cat pozitia "defavorizeaza" patrunderea penisului in vagin, cu atat drumul va fi mai lung (avantaj X).
A, mi-am mai amintit - alcoolul supara spermatozoizii (consumat de barbat, de alte situatii nu-mi amintesc sa fi citit). Daca tot nu vrei sa-i spui sotului nimic.... El, nu tu. Si un pic, altfel nu mai ai cu cine...
Daca imi mai amintesc, revin...
octopusu spune:
Observ cu mirare ca se nasc din ce in ce mai multi baieti. Tot mai multe mame cu 2 sau mai multi baieti. Cred ca se incearca un echilibru al planetei din punct de vedere al sexelor. Si eu sunt una din mamele cu doi baieti, care in adancul sufletului si-ar mai fi dorit un copil, mai ales o fata. Problema la noi este ca a facut al doilea baietel la distanta de 2,8 ani (stiu, nu ft repede pt alti)dar pe noi ne-a cam bulversat, pt ca sunt amandoi atomici. Eu traiesc cu ideea ca dupa un timp, chiar daca vor trece cativa ani sa facem si noi o fetita.....poate, cine stie, se mai inventeaza ceva in domeniul asta........
sashenka_h spune:
Fomalhauti multumesc mult pentru sfaturi, sa vedem acum ce va iesi. numai ca sotul meu nu vrea sa renuste la "caciulita" nici in zilele sigure. off, il imbat eu intr-o seara, poate de ziua mea ca sa avem si motiv
octopusu sa stii ca toti sunt atomici daca asta te consoleaza cu ceva. din acest motiv vreau sa il fac si asa repede ca sa ma chinui cu amandoi odata
marimar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sashenka_h Fomalhauti multumesc mult pentru sfaturi, sa vedem acum ce va iesi. numai ca sotul meu nu vrea sa renuste la "caciulita" nici in zilele sigure. off, il imbat eu intr-o seara, poate de ziua mea ca sa avem si motiv Mami cu doi ingeri Iustin Nicolae(03.04.2006) si Sasha Andrei (30.12.2008) |
Sashenka, cred ca ar fi bine sa il convingi pe sot sa fie de acord cu al 3-lea mai intii. Gindeste-te cum ar fi sa fii in locul lui sau daca tie ti-ar placea sa ti se faca asa ceva????
-------
mamica fericita de M(2000), M-R( 2004) si MV (2008)
si iremediabil indragostita de Noua Zeelanda
..........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
katalina spune:
Poate ca glumeste Sashenka, ,,,.Aici e chiar important acordul taticului.
Noi, toti 4 ne dorim un bebe si sper cit de curind sa intru la Odisee, e mai greu sa ignor parerile "sfatuitoare" din jurul meu cum ca ar fi destul 2.Nu stiu unde scrie citi copii trebuie sa faci in viata, si eu nu stiu.Sincer uneori parerile astea ma descurajeaza si chiar ma gindesc, chiar sunt nebuna ca-mi doresc inca un copil? Simt ca asta ma implineste, eu sunt singura(fara frati,surori).Sa ma astept de acum incolo la tot felul de "reactii" de tot felul de la tineri si...batrini? Numai in tara asta a noastra gindeste lumea asa,sunt sigura...
Marimar,te invidiez.
Catalina, ROBERT si CATALIN
sashenka_h spune:
marimar sa stii ca nu se pune problema ca el sa nu vrea, doar este o chestie care o discutam tot timpul, numai zice sa mai asteptam un pic. chiar zilele trecute m-am simtit cam rau si el zicea ca este fetita noastra, si i-am spus ca nu este cazul acum si el mi-a replicat ca daca este va fii binevenit oricand. iti dai seama ca daca nu ar fii vrut sub nici o forma pana nu il convingeam nu ma apucam asa de una singura de copil. el mai are inca 2 surori si intotdeauna a zis ca vrea 3 copii ptr ca la el a fost super.
Katalina sa stii ca te inteleg perfect ptr ca si eu sunt singura la parinti iar cat despre parerile celorlalti sa te mai scuteasca. eu sincer nu am spus la nimeni si dc ma intreaba le spun ca s-a intamplat, sicer tocmai de asta vreau sa ma scutesc, nu vreau sa-mi umbreasca nimeni aceasta bucurie cu vorbe rautacioase, parca le-ar da ei de mancare sau s-ar chinui ei. daca voi va mai doriti unul apucati-va de treaba, zau. pentru unii este mult mai usor sa zica o rautate decat sa te incurajeze si sa stea langa tine si mai sunt si invidiosi. nu inteleg daca am facut 2 copii mi-am facut"norma" si gata? asa ca tu sa fii ptr familia ta si daca ei au aceasi parere cu tine in rest sa nu-ti mai pese ptr ca nu ei traiesc viata ta si sentimentele tale.
Tatal meu si-a dorit la fel 3 copiidar din pacate nu a fost sa fie si tot timpul mi-a spus ca daca nu fac 3 copii ma bate (glumea normal) iar acum imi tot spune sa ne apucam de fetita si sa nu o mai frecam asa degeaba. Mama in schimb nu mai vrea ptr ca ii se pare ca ar fii prea multi dar sunt convinsa ca daca voi ramane gravida ar fii ok.