Poate fi diabet?

Poate fi diabet? | Autor: babyyy

Link direct la acest mesaj


Buna ziua,am sa va scriu problm noastre din ultima luna in speranta ca poate ma ajuta cineva care s-a lovit de astfel de problm:

1:INFECTIE:-de o luna de zile ne chinuim cu nas infundat/fornait si tuse seaca din cand in cand : inceput de bronsita/rinofaringita/ laringita,,, astea au fost diagnosticele.
Tratamente: homeopate: sinupret,coacaz negru , / vibrocil/pivalone/colargol/ etc,,, aerosoli cu fluimucil+ser fiziologic / pe urma flixotide +ser si seara ventolin cu ser + claritie 2,4 ml/zi , inainte luase ketof etc... i-a dat si Cedat 3,5 ml in doza unica timp de 5 zile ptr ca desi nu avea febra decat nasul fornait i-a iesit infectie la hemoleucograma.

Dupa 5 zile de cedax si aerosoli mergem aseara la control , nasu la fel de infundat, la plamani nu se aude nimic in schimb analizele cica ar arata o infectie si ca e crescuta fatza de prima analiza!

WBC H 14.2 X 10 /ul ( 3.6 - 10.0)
Lymph H 7.1 x 10 (1.2 - 3.4)

Mid 0.6 x 10 / ul (1.4 - 6.5)
Lymph% 50.2% ( 20.0 - 51.0)
Mid% 4.3% (1.7 - 9.3)
Gran% 45.5% (42.0-75.0)
HGB 10.8 g/dL (12.0-18.0)
RBC 4.49 x 10/ ul (3.50-6.00)
HCT L 35.6% (36.0-54.0)
MCV L 79.4 fL (80.00-100.0)
MCH L 24.0 pg (27.0-34.0)
MCHC L 30.3 g/dL (33.0-35.0)
PCT 0.280 % ( 0.108-0.282)


Este normal sa aibe o infectie asa mare si sa nu aibe febra deloc ( tot timpul este sub 37 grade )? Am inteles de la altcineva ca in cazul copiilor mici nr limfocitelor este putin mai mare si ca nu e de ingrijorat?
Eu tot timpul am dat vina pe terenul lui alergic si eram absolut convinsa ca cu antihistaminice ii va trece fornaiala aceea care se aude din zona nasului.

O a doua problema:posibil diabet?

Seby a tot luat la viatza lui siropele,,, o gra,mada ,,, cand era bebe , imediat dupa o viroza i-am facut analizele de sange si avea glicemia 120, dar nu mai stiu daca i-am dat peste noapte vreun biberon de lapte( obisnuiam sa ii dau in jurul orei 24)
De atunci nu i-am mai repetat.
Aseara am adus in discutie problm aceasta si i-am zis dnei dr ca bea multa apa si ca urineaza des.I-a facut pe loc un test de glicemie si i-a aratat aparatu 114!
Mi-a spus convinsa ca are diabet!
In momentul acela mi-a fugit pamantul de sub picioare de disperare
M-a intrebat daca a mancat ceva si i-am explicat ca copilu mancase cu aproximativ 1 ora inainte cateva guri meniu de la Mc' si bause putin lipton.
Cu 3 ore inainte mancase ciorba ,,, la pranz a mancat 1 banana etc...
Mi-a zis ca tot e ingrijorator si ne-a trimis sa-i faca un test de urina : acolo nu i-a iesit nimic,analizele bune.
Ce sa mai cred?
As vrea sa repet analiza de sange ,dar luat din vena si pe stomacul gol dar la clinica partic mi s-a spus ca nu trebuie sa manance cu o zi inainte incepand de la orele 18.00 . Ce pot face ptr ca nu voi reusi sa-l tin atata timp nemancat?
In momentul de fatza face injectii cu ampicilina si gentamicina ptr acea infectie, este foarte nervos,plange la fiecare intepatura,,, daca ii fac acum analiza ptr glicemi pot cele de mai sus sa influentzeze in rau rezultatuyl?

Imi cer scuze ptr toate intrebarile si explicatiile in detalii , insa nu am dormit toata noaptea de griji si nu stiu ce sa fac sa fie bine

Va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikipuisor spune:

Buna,

Desi nu pot sa iti dau raspuns la intrebarea ta.....te rog poti sa imi zici cata apa bea copilul tau? Baiatul nostru de 1 an si 8 luni bea cam 1,5 l de apa pe zi plus 2 bibe cu lapte in jur de 500 ml..in total 2 l de lichide (si nu pun la socoteala fructele, supele etc)


Multumesc,
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:


Eu zic sa nu te panichezi...in primul rand glicemia nu se poate interpreta la 1 ora dupa masa, trebuie sa treaca 2 ore ca sa o poti lua in considerar si tinind cont de ce a mancat. O glicemie de 114mg% nu indica diabet
1. pt ca limita superioara e 120mg%
2. pt ca facuta din deget(Cu aparatul) e un pic mai mare decit cea facuta din sangele venos.
Daca e cumva cu glicemia la limita de sus atunci tre sa iei legatura cu un diabetolog sa te indrume, ce pasi tre sa faci.

Citi ani are copilul,ca nu am citit??!!!



Carla
Povestea Carlei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

Are 3 ani.
Pai nu stiu ce sa zic, in urina nu i-a iesit glucoza,nu ar trebui sa ma linisteasca?
Pai mancase in ziua aia si iaurt si banana si ciorbitza,chiar cu 1 ora inainte bause lipton si e destul de dulce...
sincera sa fiu nu am masurat niciodata cat bea...dar o voi face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Glicemia postprandial poate fi pana la 145.si intradevar cu testerul arata mai mult.Eu zic sa stai linistita,oricum trebuie sa rezolvi problema infectiei,este clar o infectie la acel nr de albe,da se poate infectie fara febra,si depinde si varsta copilului.iar diabetul nu il face numai de la siropele...si sfatul meu vezi medici specialisti,ORL mai ales pt nas infundat permanent sunt zeci de motive ORL si un alergolog.Si are si o usoara anemie,ar trebui Fe pt ca anemia favorizeaza imunitatea,iar racelile frecvente scad fe,cerc vicios,dar trebuie sa ti recomanade un produs cu fe pediatrul in fct de varsta,copil,etc.Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyyy


As vrea sa repet analiza de sange ,dar luat din vena si pe stomacul gol dar la clinica partic mi s-a spus ca nu trebuie sa manance cu o zi inainte incepand de la orele 18.00 . Ce pot face ptr ca nu voi reusi sa-l tin atata timp nemancat?




Sfatul meu e sa faca viata normala ,n-ai motive sa chinui copilul..pt linistea ta fa-i o hemoglobina glicozilata,care iti arata cum a stat cu glicemiile in ultimele 3 luni.Daca iese ceva modificat, ma repet i-a legatura cu un diabetolog,nu cu medicul de familie!



Carla
Povestea Carlei

Mergi la inceput