Perusii si alergiile
Buna ziua!
Peste cateva zile va fi ziua fetitei mele si urmeaza sa primeasca o pereche de perusi. Ea a avut mai multe eruptii alergice. Ultima a necesitat tratament timp de o luna cu aerius, zyrtec, crema cu cortizon si a trecut complet dupa o jumatate de an. In ianuarie urmeaza sa vina si fratiorul ei si ma tem ca si el va mosteni predispozitia la alergii.
In conditiile astea sa accept perusii sau sa refuz politicos?
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 29+ Sebastian Petru
Raspunsuri
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariucasara Buna ziua! Peste cateva zile va fi ziua fetitei mele si urmeaza sa primeasca o pereche de perusi. Ea a avut mai multe eruptii alergice. Ultima a necesitat tratament timp de o luna cu aerius, zyrtec, crema cu cortizon si a trecut complet dupa o jumatate de an. In ianuarie urmeaza sa vina si fratiorul ei si ma tem ca si el va mosteni predispozitia la alergii. In conditiile astea sa accept perusii sau sa refuz politicos? Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 29+ Sebastian Petru |
Accepta-i si fa o proba. Da pot sa faca unele persoane alergii la perusii dar mult mai rara decat la alti factori alergeni.Daca starnuta sau ii curge nasul da-i frumos back la cei care au facut cadoul.
http://www.latifa.ro/pasari/papagali/ingrijire/10-lucruri-de-stiut-inainte-sa-achizitionam-un-papagal
daca intr-o zi viata iti intoarce spatele...prinde-o de fund!
http://oscarfriends.wordpress.com/
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
putere...pentru cine crede ca nu mai poate!
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
Tala spune:
si noi avem, si noi am intrat in panica pt ca recunosc, i-am luat la impuls fara sa ma documentez inainte. M-a linistit pediatra si mi-a spus ca daca puiul n-a facut nici o reactie in primele 2 luni (caci atat trecuse)nici n-o sa faca. Plus ca alergiile cica se fac de la mancarea lor nu de la pene puf sau altceva, asa ca tine-le mancarea in alta camera si aspira la greu...
Bucurie!
Ayla21 spune:
Ii poti face test de sange la alergiile specifice, mai ales ca are teren alergic. La fel si la bebe. Eu nu m-as risca, nici ca sa testez impactul organismului cu perusii.
Ba da, una dintre testari este la pene/puf si epitelii.
Daca a avut eruptii alergice, si face tratament cu cortizon si zyrtec (si noi luam singulair si zyrtec), cred ca are predispoztie la alergii. Cand a mai avut eruptii alergice nu i-ai facut nici un fel de test? Macar sa stii la ce e sau nu e?
Uite de ex fetita mea nu a iesit alergica la polen. Am luat polen pt stimularea imunitatii pt fratele ei. Si am intrebat pediatra daca ii pot da si ei, dovedit fiind ca nu e alergica. Si pt ca are sub un an, varsta cand se considera ca nu e pregatit organismul, mi-a zis sa nu ii dau. La fel cu penele, daca nu stii sigur ca nu este alergica, avand predispozitie, eu te-as sfatui sa nu te risti, pt ca si noi am stat cu alergodermie generalizata in spital, si stiu ce e. La fel si la bebe ii poti face teste de sange la alergiile specifice pt siguranta ta. Mai sunt si alte teste, daca se descopera ceva, se merge mai departe pana a identifica sigur care este alergenul.
_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
Tala spune:
Gandindu-ma mai bine si citind ce scrie Ayla, cred ca ar fi mai bine sa-i faci niste teste inainte, voi avand ceva istoric cu alergiile. ma gamdesc si la dubla suferinta a copilului (copiilor) daca se declanseaza vreo alergie si automat apoi la returnarea pasarelelor. Decat sa stai cu medicamente, mai bine te asiguri ca e totul ok inainte.
Bucurie!
mariucasara spune:
Multumesc de raspunsuri!
Pana la urma nu ii voi lua. Nu vreau sa risc. Teste aprofundate inca nu i-am facut. Mi s-a recomandat sa facem testele cutanate dupa ce implineste 3 ani - 3 ani si jumatate pentru ca pot da rezultate false. Teste la sange a facut si au aratat clar ca are predispozitie alergica. Stiu sigur ca e alergica, ca si mine de altfel, la ciupituri de insecte.
Inca o data multumim de raspunsuri
Ayla21 spune:
Mi se pare prea mult pt un copil de 3 ani sa faca testele cutanate. Eu i-am facut si fetitei mele la 8 luni jumate testul de sange la alergiile specifice, daca vreti iti scriu si la ce anume se face. Doar ca o inteapa pt recoltarea sangelui, dar sunt multi alegeni la care se face testarea. Eu am stat cu Claudiu in spital cu perfuzii, apoi cu regim alimentar foarte strict vreo 2-3 saptamani, si iar am luat-o cu introdusul alimentelor, ca la diversificare. Asa ca am devenit putin paranoica. Daca e dovedit ca e alergica, ar fi bine sa stii si la ce. Testul costa 90 lei, noi atat am dat. Mai exista si alte teste, eu am vrut sa-i fac macar lui Claudiu testul pt aditivii alimentari, pt ca se presupunea ca facuse alergodermia generalizata de la ceva E-uri sau coloranti alimentari.
Test de sange presupun ca ai facut IgE-ul care arata ca organismul s-a lutat cu un alergen, dupa eputiile care le-a avut. Sau altceva?
_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
mariucasara spune:
Ayla21 chiar te rog daca poti sa imi spui la ce se fac acele teste din sange si mai ales unde. Noi am mers la Elias si ni s-a facut o internare de zi si am facut toate analizele. Intr-adevar i s-a facut si IgE si formula leucocitara. Si noi am trecut prin a doua diversificare la 2 ani si culmea e ca nu a mai avut nicio reactie. A luat contact si cu animale, caini, pisici, pasari si tot nimic.
szivarvany spune:
Nici eu nu m-as risca. Mai bine testezi copiii inainte.
Noi am facut testul de sange - Phadiatop Infant - se face pt alergeni alimentari , de mediu si medicamente.
Iar cel cutanat la 3 ani jumate. La Cluj unde am fost noi, erau si cu copii sub 1 an - de prin toate partile tarii.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Ayla21 spune:
Anticorpi Ig E pentru alerg
Mix1: Polen de golomat; Timoftica; Secara
Mix2: Polen de artar; Mesteacan; Masline
Mix3: Pelin; Patlagina; Pellitory
Mix4: Aspergillus fumigatus; Alternaria alternata
Mix5: D. pteronyssimus; D. farinae; Gandac de bucatarie
Mix6: Epiteliu de pisica; Caine; Cal; Pene de rata
Mix7: Albus de ou; Lapte; Peste; Cod; Rac
Mix8: Arahide; Alune; Nuca de cocos
Mix9: Grau; Soia
Mix10: Capsuni; Kiwi; Banane
_
mariucasara spune:
mamagiuliei, Ayla21 multumesc
Sanatate multa!