Ce gatim azi pentru pitici (13)
Raspunsuri - Pagina 6
adrianafedorca spune:
Cezar 4 ani si 9 luni
omleta cu branza , 1 felie de paine
supa de pui cu 3 galuste
biscuiti cu mar
1 pahar cu suc de portocale
1 iaurt cu 2 senvisuri calde cu cascaval si muschi file
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
dennissa spune:
Buna dimineata!
Denis, 1 an si aproape 4 luni a papat ieri asa:
dimineata la trezire (7:30)- 230 ml lapte
12:00- ciorbita de dovlecei cu maorcov, telina, ardei si ficatel de pui (cam doua polonice)+ felul II legume cu carne de pui cam 100- 150 gr
16:30- o banana
19:30- cereale cu lapte 200 gr
21:00- 200 ml lapte
In mod normal, cand se trezeste mai repede de ora 7:00 ii mai dau si un iaurt sau un frcut pe la 9:00, dar asa..n-am la cine ca este "umflat" de laptele de dimi.
Voi ce ziceti? Papa suficient pt varsta lui, ca voi vad ca aveti copii si mai mari, deci mai multa experienta
Multumim!
blackgirl0 spune:
Buna, am si eu un sclifosit la mancare, si deja imi vine sa o iau razna!
Dragos, 1 an
8.00 lapte 125 ml
8.30-10.00 mic dejun 200-250 gr (branza, 4 biscuiti rasi, 1 mar ras)
13.00-lapte 70 ml
13.30-15.30 pranz 1 (iaurt cremos 75 gr, piept de pui cu legume pasate cam 100-150gr, 3 lg de cereale)
17.00-18.00 pranz 2 (iaurt 75 gr, piept de pui cu legume cam 50-70 gr, 1 lg de cereale)
20.00-21.00 cina (150 gr iaurt cremos cu cereale)
21.30-lapte 100 ml
are scaune cam 2-3 pe zi, solide.
Liliana Cocieru spune:
Blackgirl, pai tu crezi ca bebele tau e mofturos? Hai sa-ti spun ce a mancat fie-mea (1 an si aproape 4 luni) azi de dimineata pana acum#536;
7.20 - 100 ml lapte
10.00 - 160 ml lapte cu 3 masuri de cereale
12.30 - (nu era ora ei de masa inca, dar l-a vazut pe frate-su mancand si i s-a facut pofta si uite asa si-a stricat ea pofta de mancare ) deci: vreo doua gurite de carnita dintr-o pulpa de pui de la Vlad din farfurie si apoi a mancat ea singura cateva lingurite de paste. De fapt, s-a jucat in farfurie vreo juma de ora si din in cand in cand mai punea si in gurita 2 fire de spaghetti
14 - am incercat sa-i dau pranzul, ca trebuia sa doarma la amiaza, dar a mancat numai cateva lingurite de piure de legume cu carnita
14.45 - am reusit in sfarsit sa o pun in pat si a vrut lapte, a baut cam 170 ml
acum e 19.15 si ea nici nu vrea sa auda de mancare , a baut vreo 20 ml de suc de fructe
Si vreau sa te intreb ceva... nu te supara, dar mie mi se pare putin cam dezorganizat programul vostru. In primul rand, de ce ii dai lapte la ora 13 daca dupa aceea vrei sa-i dai pranzul? Si apoi, ii pui cereale in legume sau n-am inteles eu bine? Si de ce ii dai iaurt seara la 21 inainte de lapte, nu ar bea mai mult laptic daca nu ar manca iaurt? Oricum ii mai dai iaurt peste zi... Sau nu-i place laptele?
Sa nu crezi ca te iau la rost sau ceva, doar ma intrebam de ce papa asa...
Vladut, 6 ani si jumate, a papat azi asa:
Dimineata la gradi - paine cu branza topita si ceai
12.30 (acasa) - paste si o pulpita de pui, o ciocolatica Milkinis la desert
dupa amiaza a rontait niste biscuiti, nu a avut o gustare ca lumea
la cina inca nu stim ce o sa mancam, sa vina tati acasa si vedem...
Liliana, mamica norocoasa de Vlad si Alessia
blackgirl0 spune:
Liliana, multumesc de ajutor!
Dragos nu bea lapte de vaca sau lapte praf, nu-i plac, am incercat. Bea lapte de-al meu din canita cu cioc sau cu seringa , cum reusesc eu sa ma mulg. Seara ii dau iaurt tocmai ca sa suplinesc cumva lipsa laptelui, oricum mai mult de cantitatile expuse nu bea si pace. Pur si simplu, imi scuipa laptele. Altceva decat apa nu bea. Nu vrea suc de fructe, nu vrea supa sau ciorba. Din cauza asta prefer pireurile de legume cu ceva carne langa (singura preferata pana acum si-am tot incercaaat a fost pieptul de pui) sau cu galbenus de oua. Iaurtul si cerealele sunt efectiv amestecate in mancare, altfel nu mergeeee
bubu05 spune:
Papa de azi:
Vlad, 5 ani:
- dimineata, lapte cu cereale nesquick
- pranz, ciorba cu perisoare si carnita cu sos si salata maro , toate la gradi, nu stiu ce-a fost salata aia
- acasa desertul, www.bucataras.ro/retete/3701/bomboloni-amorezate.html" target="_blank">bomboloni amorezate si a mancat o gramada
- la 7 seara, o lipie unsa cu almette si rulata cu o felie mare de pastrama de pui, frunze de salata si ardei gras rosu si galben, apoi iar cateva gogosele cu sos de ciocolata
- la culcare, o cana mare cu lapte
Stef, 1,9 ani:
- dimineata, 280 ml laptic
- pe la 11, un iaurt natural tnuva cu 2 biscuiti
- la pranz, ciorba cu 2 perisoare de vitel si painica
- 180 ml lapte la nani
- la amiaza, o felie mica de paine cu almette
- seara, piure cu carnita fiarta de vitel
- 250 ml laptic la culcare
PS: Denissa, papa super puiul tau!
Liliana Cocieru spune:
Buna dimineata la toata lumea!
Blackgirl, as vrea sa te pot ajuta mai mult! Din pacate, in legatura cu laptele, nu as putea sa-ti dau sfaturi, pt. ca ai mei copii amandoi au crescut cu lapte praf de la 3 luni si un pic, asa ca nu am avut problemele tale.
Sa stii ca nici a mea asta mica nu papa supe si ciorbe... , m-am resemnat. Of of! Iaurt in pireurile de legume ii pun si eu ca ii plac mai mult asa. Cereale inteleg ca ii pui in legume pt. ca in lapte nu ai cum...
Ieri Alessia a mancat ff rau... pe toata ziua cam 560 ml lapte (din care 300 cu cereale), cateva gurite de paste si cateva de piure de legume cu carnita (cam 5 de fiecare) + 100 ml suc de mar si mandarina, ca nu a pus gura pe fructe, si am zis macar ceva sa-i dau cu vitamine.
VA scriu mai spre seara meniul de azi, ca inca nu il stiu...
bb_yasmi spune:
ciorbica de porc
cartofi cu piept de pui, ceapa si ardei rosu la tava.. care i a placut iasminei fff mult!!!
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee
bubu05 spune:
Vlad, 5 ani si Stef 1,9 ani:
- dimineata, lapte cu cereale, Stefu doar bibe
- pe la 11, Vlad o banana, Stefu un borcanel hipp cu caise si o lingura de cereale
- pranz, ciorba cu 2 perisoare de vitel, painica si desert cate o canuta cu compot (ananas, papaya, guave)
- la amiaza, cate un iaurt cremosso cu straciatella, apoi floricele facute de mine
- seara, pilaf cu legume si cate un ciocanel de pui
- la nani, laptic
Liliana Cocieru spune:
Copiii mei (Vlad 6 ani si Ali 1,4 ani) au mancat azi asa:
dimineata:
- Vlad paine cu unt si pate si lapte cu cereale
- Ali 180 ml lapte cu cereale (cu proteste, dar a mancat pana la urma)
la pranz:
- Vlad o farfurie de ciorbita de legume si o ciocolatica Kinder, iar un pic mai tarziu un baton de cereale Fitness
- Alessia cam 150 g piure de legume cu carnita de pui si 130 ml lapte inainte de nani, adica peste vreo 2 ore
gustare: Alessia a papat cam 100 g de mar cu branzica si 1 biscuite
cina (restul familiei am avut gustare, ca am luat cina mai devreme decat de obicei)
- Vlad peste cu legume la cuptor, pregatit dupa reteta Silviei, plus mai tarziu o felie de cheescake cu ciocolata, ca am fost in vizita
- Alessia a mai rontait cate ceva in vizita, apoi, pe la 21.45 a baut 140 ml lapte cu cereale si acasa, inainte de culcare, la 22.45, inca 90 ml de lapte.
Nici azi nu s-a omorat cu mancatu fie-mea, dar fata de ieri am facut progrese