Ce gatim azi pentru pitici (13)
Raspunsuri - Pagina 14
dennissa spune:
Denis 1,4 ani
dimi la trezire (7:00) 250 ml laptic
9:00- trei capsune mari si sucul de la un mar si jumate de para
12:30- un castron cu ciorba de fasole verde cu carnita de vita si morcovi, pastarnac, patrunjel si ardei gras, ingrosata cu fulgi de orez+ un Danonino mic branzica cu fructe
15:00- 200 ml laptic si nani
19:30- brocolli cu sos si ou (facute la aburi)- cam 220 gr aprox si apoi a papat singur doua felii de mozarella si una de cascaval
21:10- 200 ml laptic (ar fii baut mai mult, dar i-am facut doar 200 ca m-am gandit ca nu poate mai mult dupa cat a papat la cina...) si acum face
dany26 spune:
denissa hihihi tot aseara i-am dat si eu ou cu spanac si aveam mustrari de constiinta
ce fel de sos folosesti pt brocoli si spanac???cum il faci?(si lui A ii place mult spanacul )
deci A a papat ieri:
10.30 o felie paine graham cu unt masline si jum rosie; 1 iaurt cu nuci miere si mango
14.30 supa crema de conopida (nu i-am mai facut de cateva luni...nu prea i-a placut) si 2 chiftelute piept curcan la cuptor
18.30 o portocala
20.00 spanac cu ou si o felie paine graham
si azi:
10.30 o felie cozonac cu iaurt; o para
14.30 supa crema si 2 chiftelute
18.30 2 mandarine
20.00 budinca de dovlecel (cu smantana si cascaval si pesmet la cuptor)cu o felie de paine
bubu05 spune:
Papica de ieri:
Vlad, 5,1 ani:
- dimineata, senviscu muschi file si o cana cu lapte
- pranz, supa cu galusti, copanel de pui cu piure, salata de fructe- toate la gradi
- acasa, 2 dots
- la amiaza, o banana si popcorn
- seara, un castronel plin cu mamaliguta si branza perlute tnuva
- laptic la culcare
Stef, 1,10 ani:
- laptic la trezire
- mic dejun, 4 ousoare de prepelita, fierte, apoi pasate cu doua linguri de perlute de branza tnuva si paine, apoi un iaurt cremosso cu visine
- la pranz, ciorba de vacuta cu paine
- a adormit fara laptic
- la amiaza, o canuta cu suc de portocale, fresh si jumatate de baton cini-minis
- seara, mamaliguta cu branzica de vaci
- bibe la culcare, 240 ml
Azi:
Vlad:
- dimineata, 4 ousoare de prepelita la teflon, cu branza rasa deasupra, paine, apoi o cana cu lapte si cheerios
- la pranz, ciorbita cu pui si legume, dots
- la amiaza, doua senvisuri calde cu muschi file si cascaval, doua clatite cu dulceata
- seara, budinca cu paste si branza
- o cana cu lapte la nani
Stef:
- laptic la trezire, 240 ml
- mic dejun, un borcanel cu afine hipp, amestecat cu o cutiuta de branza de vaci si 2 biscuiti
- la pranz, ciorba de pui cu legume, un dots
- 180 ml lapte la nani
- la amiaza, un iaurt cremosso cu straciatella, jumatate de banana, jumatate de clatita cu dulceata
- seara, piure cu ciocanel de pui la cuptor
- laptic la culcare, 240 ml
dennissa spune:
dany26- al meu pui a dormit bine azi noapte dupa ou totusi incerc sa-i dau foarte rar oua seara, dar se mai intampla....
Sosul pt spanac si brocolli il fac din faina, lapte si unt, adica incing putin faina (o lingura) in tigaia de teflon (fara sa se prajeasca), o las la racit apoi adaug laptele rece (250-300 ml), depinde cat de gros sau subtire vreau sa fie) si pun pe foc cca 10 min. La sfarsit adaug untul- o lingurita si gata sosul. Spanacul cu sosul asta + ou/carne/peste este iubirea piticului meu!
flo1980 spune:
Alex 4 ani si David 1,8 ani
-lapte cu cereale
-fructe - azi banane
-ciorbica de pui, iaurtel de fructe muller
-snitele de pui frosta Alex si ficatei cu piure de cartof David
-iaurt cu fulgi de porumb Alex iar David lapte
_
Are mama 2 baieti: un fulguletz si un pepenash!
aandreea27 spune:
Buna.Off topic(SCUZE):Dany26,imi place foarte mult mesajul tau de la semnatura..
Acum,Andu-2 ani si 4luni:
-dimineata,la ora 8 2 iaurturi muller cu kiwi si mere,in care am faramitat biscuiti.
-o banana,o minola,un dots(nu toate in acelasi timp)
-la pranz o sa papa ciorita de curcan
-dupa ce se trezeste mancarica de vinete
-seara sandwich cu cascaval.
mirela alina spune:
Matei 6,5 ani:
- un castronel de lapte cu cereale;
- o portocala ;
- ciorbita de pui, salau la cuptor cu mix de legume si mujdei de usturoi, o cioco Kinder;
- un mar si un Kiwi;
- salata orientala si un iaurt cu fulgi de porumb;
dennissa spune:
Denis 1,4 ani
dimi la trezire 250 ml laptic
9:30- un iaurt NESTLE cu banane
12:30- ciorba de vacuta cu zarzavaturi si fulgi de orez+ felul II jumate de borcanel legume cu vitel + o capsuna mare
Apoi am mers la socrii in vizita unde a mancat niste cartofi pai cu piept de pui la gratar si o jumate de felie de paine, apoi a rontait niste cereale cu miere...niste pufuleti..ce sa faca daca i le-a oferit buni..sa le refuze?!
15:45- 150 ml laptic (nu i-am facut mai mult ca a tot rontait una alta si...)
19:45- dovlecel cu ardei gras si pulpa de pui (toate gatite la steamer) + marar si putin sos alb
21:00- 170 ml lapte
bubu05 spune:
Vlad, 5,1 ani:
- dimineata, un castronel cu lapte si cereale, un senvis cu muschi file, o banana
- pranz, www.bucataras.ro/retete/36/ciorba-taraneasca-de-vacuta.html" target="_blank">ciorba de vacuta cu smantana, doua feliute de www.bucataras.ro/retete/4415/guguluf-cu-lamaie.html" target="_blank">guguluf cu lamaie, o manuta de prune uscate
- la amiaza, o www.bucataras.ro/retete/4417/panna-cotta-cu-ciocolata.html" target="_blank">panna cotta cu ciocolata
- seara, www.bucataras.ro/retete/4418/pui-thai-cu-curry-si-lapte-de-cocos.html" target="_blank">pui thai cu orez
Stef, 1,10 ani:
- dimineata, 240 ml lapte
- mic dejun, un mar ras cu 2 biscuiti, apoi jumatate de banana
- pranz, ciorba de vacuta cu smantana si paine
- 200 ml lapte la culcare
- la amiaza, cateva migdale
- seara, pui thai cu orez
- 240 ml lapte la culcare
dennissa spune:
Denis (1,4 ani) este cu fitze la papa
Nu tare mananca nu stiu ce, acum sunt in cercetari a ce poate fi. Probabil penultima maseluta?!
Azi a mancat asa:
dimi la 6:30- 250 ml lapte
9:00- mic dejun cu noi la masa:painica cu unt (cam un sfert de felie), o feliuta de sunca pui, o feliuta mica de cascaval, o maslina verde si jumate de Danonino mic (ala ca sa-l incerc sa vad daca chiar nu are pofta sau.. dar nici Danonino nu l-a vrut)
13:00- dovlecel cu pulpa de pui si putin sos alb, cateva lingurite numai..si apoi jumate de borcan legume cu vitel
Peste laptele de la nani am sarit eu..ca am sperat ca va manca macar fructele la 17:00
17:00- o portocala..i-a trebuit o jumate de ora s-o termine
20:00- spanac cu piept de curcan si usturoi- nici asta ca altadata (spanacul e mancarea lui preferata)- cam 180 gr maxim
21:30- 200 ml laptic
Deci..suntem in perioada grevei ...la mancare
Sper sa descoperim ce are si sa-si revina puiul