raceli e la cresa si sarcina
Raspunsuri - Pagina 2
annablue spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ruxandraru Dragele mele, multumesc de sfaturi. Eu am gindit problema cam cu ai scris tu, Annablue. Am tot citit ca e cel mai greu in primul an de colectivitate si tocmai de aceea ma gindeam ca ar fi bine sa continuam. Tudor merge la cresa de la 9 la 12, are trei ani si o luna, dar aici asa e sistemul, tin copiii intre trei si patru ani la cresa la grupa mare, apoi ii muta la gradi. Pai e deja mare, al meu l-am dus la 2 ani fara 2 luni la cresa si mi-a facut mai usor raceli in al2lea an, iar dupa, aproape deloc. Sa vezi ce bine a fost la gradi, cand toti copiii care abia veneau in colectivitate raceau pe capete...iar al meu abia se vedea ca e racit ![]() ![]() Un alt argument pro mers ar fi ca este o cresa-gradi foarte aproape de casa si, zice se, buna, unde prinzi si foarte greu un loc. Daca il pierd pe cel obtinut acum, ma tem ca o sa mi para foarte rau. Insa inteleg perfect si celelalte argumente... Sint in cumpana... S a facut si el bine acum, maninca serios... Si s o luam de la capat?! Pai e mai bine sa continuati, ca daca copilul isi revine usor inseamna ca nu iti va face forme urate... si veti trece mai usor peste ele. Plus ca deja e noiembrie si frig inca nu e, iar el deja e la jumatatea imunizarii, zic eu. O sa o intreb si pe asistenta de la cresa, pare o doamna tare sufletista, sa vad ce ma sfatuieste, daca as putea cumva pastra locul si sa l duc eventual din aprilie... Daca il duci in aprilie, iti garantez ca va face un nou val de raceli asociate cu vremea diferita, pt ca intre timp virusii s-au modificat de la vreme. Eventual il tii si il duci doar din septembrie din nou. Ma mai gindesc si ca va asocia, poate, nasterea lui bebe 2 cu exilul la gradi si asta va fi iar rau... Asta e tare nasol... ![]() si iti garantez ca daca il tii langa tine si apoi il duci in septembrie, va fi mai greu decat daca e deja obisnuit cu programul si site ca TREBUIE sa mearga.Ayla, imi pare tare rau sa aud ce ti s a intimplat. Ai primit vreo explicatie? Sau, ca de obicei, "asa a fost sa fie, mai incercati..."? Am trecut si eu prin asta. De aceea nici nu vreau sa ma implic sufleteste prea mult pina nu trece o vreme... Sper ca esti bine, cit poti fi de bine. O sa vad cum fac cu cresa si o sa iau in calcul ce mi ati spus. |
ruxandraru spune:
L am luat azi si primul lucru pe care mi l a spus a fost... "am muci". N avea.
Dar ce era acolo... Din toate salile se auzeau tuse, plinsete, urlete... Cred ca erau mitiiti si din cauza orei de somn. Daca ma tin puterile, mai incerc saptamina asta, macar sa vad ce se intimpla. Mi e teama, insa, de ce spune si Sabina, care e patita. Sa nu dea in altele, mai rele. Asistenta a ainsistat sa l duc. SI nu stiu ce interese financiare nu are, o cafea din cind in cind. Insa ea e obisnuita cu spectacolul. Pentru mine, e nou si tulburator iar pentru copil... Prea multe medicamenteee!
Sabina spune:
du-l in ianuarie, pe la mijloc...aunci sunt maxim 5 copilasi in grupa, ai sa vezi.
Nu stiu ce te mai chinui atata, il dai la gradi mai tarziu, cand va dori el socializare, acuma si in septembrie viitor e total prematur.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
lara_c spune:
Fetelor, problema nu este ca duceti copiii in colectivitate, ci ca nu ii duceti!!
Nu la 2 ani se duce copilul in colectivitate ci la 2-3 sapatamani.Stiu ca in Ro nu exista babygroups si ca majoritatea mamicilor sunt absolut socate ca un bebe de cateva sapt este dus la grupuri de innot dar pana la urma nu asteptati sa le faca 'sistemul' puteti sa va organizati voi, mai multe mamici in asa fel incat copiii sa se obisnuisca si sa se imunizeze.Stiu ca nu o sa stranga 30 de copii dar tot e mai bine decat 0.Eu am dus-o pe fiica mea la babygroups de 3-4 ori pe sapt de la cateva sapt.Acum are 14 luni si nu a racit niciodata.Dintre toate mamicile pe care le cunosc uneia singura i s-a imbolnavit copilul(nu stiu daca de la babygroup sau nu). Si nu a spus nu il mai il duc in colectivitate , ci, vai ce bine ca a facut acum ca mai tarziu este mult mai greu.In rest 11 luni cat am stat in UK dupa nasterea fiicei mele , asa cum spuneam de 4 ori pe sapt, nu stiu pe nimeni cu probleme din astea.La scoala la fel (care scoala incepe la 3 ani si putini parinti si-ar pemite sa spuna ca nu il dau la scoala pt scoala este gratuita iar dadacele costa muult peste mia de lire si nu vin la tine acasa te duci tu la ele....).La activitatile astea copiii sunt insotiti de mame(uneori) insarcinate si nimeni nu face atatea boli si nu isi face atatea probleme.
Aici in inima Asiei intr-o tara subdezvoltata fiica me merge in colectivitate la fel de des( bine...nu la grupuri/gradi locale, )ca sa nu mi spun cat de mult calatoreste , o luam peste tot cu noi. Daca tii copilul numai in casa...ca in parc sunt germeni, la gradi raceli, apa din piscina e ...rece si uda , de calatorit ..nici pomeneala (cum imi spunea o ruda mai indepartata din RO...poate dupa ce face cel mic 3-4 ani!!!)...atunci sigur va fi sensibilos si bolnavicios.
Nu vreau sa generalizez dar RO copiii de cateva sapt nici nu sunt scosi din casa mai ales daca se nasc iarna, ce innot...Cat despre fular la gura si caciula in cap in martie, n-are sens sa mai vb...
De aia se imbolnavesc asa...
Sfatul meu este sa il dai incontinuare la gradi (eu nu inteleg ce cresa e aia la 3 ani?).Nu ii faci nici un bine tinandu-l acasa.
Sarcina usoara si imbolnaviri cat mai putine!!
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Europe_and US * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR
Sabina spune:
Lara C nu-i deloc asa.
In Romania din ce in ce mai mlti parinti calatoresc cu copiii, caciuli in aprilie mai vezi numa la cei u bunicii in parc etc etc.
Playgroups in Ro nu exista pt ca nu e Infrastructura. Mamicile se imprietenesc si ele prin parcuri, vorba vine imprietenire, mai schimba si ele o vorba. Eu am prietene cu copil care stau in partea cealalata a orasului, m-as fi vazut cu ele, dar sa duc copilul o ora dus o ora intors prin poluare ar insemna sa fiu nebuna la cap.
daca ai vizita o cresa din Ro si ai vedea copiii cu mucii la nas, tusind de li se inrosesc ochisorii si inchitind amarati la siropuri, sigur nu ti-ar conveni sa-ti lasi fata acolo.
Grup de mers la inot? LOl,, costa 20 de euro sedinta! Intelegi tu? e imposibil pentru majoritatea familiilor.
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
ruxandraru spune:
He heee! azi dimineata cind il echipam, observ o bubita ca o basicuta pe picior, chiar sub fund. Ridic bluza, inca fo trei pe burta. Varicela... imi spun. Eu am facut o pe la 24 de ani, deci inca tin minte cum aratau. Ma duc totusi cu el si il arat d nei asistente. Zice "mda, s ar putea sa fie varicela, inca n are febra, sa vedem cite mai apar." Intreb, siderata, daca ma sfatuieste sa l las la copii asa. "Aaaa... da, mai sint cazuri, am trei acasa cu varicela, deci oricum e contaminata grupa". Cool!
Bine c a facut acum si nu mai tirziu. Atit de bine incit imi vine sa dansez euforic in sufragerie. Doua saptamini de izolare, de mincarimi, de febra, de inapetenta. Uraaa! Iupiii!
Lara C, si eu zic ca ai pierdut contactul cu realitatea romaneasca. Te intreb, de exemplu, daca tu te ai prezenta cu copilul febril, cu muci, tuse, ochi lacrimosi la gradinita, doamnele educatoare britanice te ar pofti cu un zimbet larg?
Si crede ma, incercam si noi, aici, sa formam comunitati. Aducem copiii impreuna, isi fac prieteni in parc etc. Dar nu sunt sali unde sa te poti vedea si sa organizezi cu parintii si copiii lucruri,doar locuri de joaca cu chestii din plastic,tarife piparate si unde copiii alearga haotic. Bune si astea, la o adica, insa nu compara mamele din Ro cu cele din Anglia fara sa compari, inainte, sistemul in care se desfasoara...
ruxandraru spune:
PS Lara C, uitasem... Apropos de pierdut contactul ce realitatea Ro. Felicitari ca ai reusit! Inainte de copil, eram patrioata. Acum mi a trecut.
lara_c spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ruxandraru He heee! azi dimineata cind il echipam, observ o bubita ca o basicuta pe picior, chiar sub fund. Ridic bluza, inca fo trei pe burta. Varicela... imi spun. Eu am facut o pe la 24 de ani, deci inca tin minte cum aratau. Ma duc totusi cu el si il arat d nei asistente. Zice "mda, s ar putea sa fie varicela, inca n are febra, sa vedem cite mai apar." Intreb, siderata, daca ma sfatuieste sa l las la copii asa. "Aaaa... da, mai sint cazuri, am trei acasa cu varicela, deci oricum e contaminata grupa". Cool! Bine c a facut acum si nu mai tirziu. Atit de bine incit imi vine sa dansez euforic in sufragerie. Doua saptamini de izolare, de mincarimi, de febra, de inapetenta. Uraaa! Iupiii! Lara C, si eu zic ca ai pierdut contactul cu realitatea romaneasca. Te intreb, de exemplu, daca tu te ai prezenta cu copilul febril, cu muci, tuse, ochi lacrimosi la gradinita, doamnele educatoare britanice te ar pofti cu un zimbet larg? Si crede ma, incercam si noi, aici, sa formam comunitati. Aducem copiii impreuna, isi fac prieteni in parc etc. Dar nu sunt sali unde sa te poti vedea si sa organizezi cu parintii si copiii lucruri,doar locuri de joaca cu chestii din plastic,tarife piparate si unde copiii alearga haotic. Bune si astea, la o adica, insa nu compara mamele din Ro cu cele din Anglia fara sa compari, inainte, sistemul in care se desfasoara... |
Ruxandru, nu e vorba ca am pierdut contactul cu realitatea.
Tocmai asta spuneam ca mamele, cu toate ca nu sunt susztinute de sistem ar putea prelua initiativa.De ce sa nu se compare mamele din Anglia cu cele din RO?Si cele in RO pot face multe chiar si cu resurse mai putine.Gandeste-te ca cele din RO stau 2 ani acasa.Nu se compara asta cu 6 luni...
Acum scuze de genul copilul amicei sta la o ora distanta...si e poluare nu aduc nimic constructiv.Lasam amica si gasim o metoda sa cunoastem alte mame cu copii in zona( prin dr de familie, prin grupul antenatal la care ati fost cand erati insarcinate, prin fluturasi si alte anunturi..nu stiu, sunt multe idei..chiar aici pe forum..Piscina o fi scumpa daca ii intebam pe tati cat dau pe bere intr-o sapt sau pe mame ce ruj de ultima fita si-au cumparat(asta e o realitate, marca in Ro e mai importanta ca oriunde chiar daca nu isi prea permit- nu critic, si eu eram obsedata de firme odata, acum m-am mai schimbat), cred ca reusim sa gasim taxa pt piscina.O piscina normala de cartier nu bebe spa spanac ce mai citeam pe forum (alte fite)acum cateva luni.Eu nu vreau sa generalizez sunt constienta ca sunt si omeni care poate nici nu au ce sa le dea copiilor sa manance, cred ca nu e totusi cazul vostru, a majoritatii care scriu pe DC,
In legatura cu saptiul va intalniti prin rotatie la una din mame acasa unde copiii pot sa faca activitati(grupuri muzicale, baby painting, etc), organizate ,nu sa alerge haotic ca prin parc .
Noi asa facem aici in Bangladesh.Sunt mame din toata Europa nu numai din UK, America, alte tAri asiatice care prin rotatie organizeaza grupuri acasa.
Eu zic ca daca in Bangladesh de poate si in Romania se poate!!
Cat despre dus copilul bolnav la grupuri/gradi, eu una nu as duce-o iar educatoarele oricum nu ar primi-o.Alta chestie care se poate schimba usor.Sa nu fie primiti copiii bolnavi.
Multa sanatate!
Sabina spune:
Lara...pe bune, las=o. Poate eu n-am chef sa-mi fac "prietene" de-aiurea.
Un bebelus de cateva saptamani are nevoie de:
bratele mamei, tzatza si iubire, nu de alti copii...sa fim seriosi....
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
Ruxandra, imi pare sincer rau ca are varicela....intr-un fel e bine, ca nu face mai mare sa-i dea lu bebe micu cand o fi de pana in 9 luni....
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo