raceli e la cresa si sarcina

raceli e la cresa si sarcina | Autor: ruxandraru

Link direct la acest mesaj

A inceput cresa... Doua, trei zile acolo, doua saptamini acasa cu varii raceli, viroze etc. Nici nu mai deschis subiectul copiilor adusi cu mucii n barba si antibioticul in gentuta. N are rost... De curind, insa, am aflat ca s gravida. Evident,iau cu fidelitate maxima tot ce aduce tudor. Numai ca eu numa pot trata cu mai nimic. Ce naiba sa fac?! Ma gindesc ca daca il retrag, o luam de la capat la anul. Si dac o fi bine cu sarcina,copilul nr 2 s ar naste prin iunie. Deci pe la 3, 4 luni ar fi expusa la tot ce ar aduce tudor din comunitate. Si tot n as rezolva nimic.Parca mai bine sa si faca un pic de imunitate anul asta... Sau nu? Zau nu stiu cum ar fi mai bine... VOi ce ziceti? Ati fost in situatia asta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

Rectific titlul! Raceli DE la cresa!!!!! :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Daca Tudor e la cresa inseamna ca e micut, 2-3 ani. Poate stii ca sistemul imunitar se definitiveaza la 4 ani, deci nu-l ajuti trimitandu-l la mama bolilor ci doar il expui mai mult caci organismul lui micut nu poate lupta ca la 4 ani. Iti spun ce mi-a zis si mie pediatra (nu m-am nascut eu asa desteapta...)
Avand in vedere ca la anul apare si bebe 2, poate ar fi mai bine sa-l mai tii langa tine cat mai mult caci apoi te va avea de impartit
Si inca un motiv sa-l retragi (caci pentru asta militez) daca nu vrei sa mai iei boli de la el/cresa, tine-l acasa.
sarcina usoara iti doresc

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Vorbeste cu medicul tau . Eu am luat osccilococcinum deoarece eram expusa virusilor in timpul sarcinii (plus sotul a avut gripa)la recomandarea medicului. Copilul nu este neaparat sursa ta de imbolnavire ca poti sa iei de oriunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Ruxandraru, sanatate maxima puiului si sarcina usoara!

Despre ce poti face, eu iti recomand altceva, deoarece si eu am fost nu demult in aceeasi situatie. Adica, cel mare era la gradi si eu eram insarcinata. Si evident ca mi-a adus tot, ba mai mult, el nu avea nimic sau doar niste muci usori iar eu ma chinuiam...

Eu iti recomand sa nu retragi puiul, pt ca isi face imunitate si in acelasi timp iti faci si tu (ma refer la tipul de raceli pe care le fac copiii in mediul lor, nu cele de adulti la care esti deja imuna). Gandeste-te ca atunci cand se naste bb2 o sa fie deja vara si tudor va intra in vacanta, deci nu veti mai fi asa expusi. Pe de alta parte, daca nu il duci acum, la anul in Septembrie va fi musai sa-l duci, pt ca e greu cu un bb mic si cu unul mai mare dar care e gelos si vrea toata atentia ta, plus ca vei fi obosita, etc. Si atunci, fiind vreme rece si Tudor neavand deloc imunitate, va fi mai rau, ca iti va face forme urate si tu si bb2 veti fi si mai expusi.

La mine, s-a vazut clar diferenta la sanatatea celor doi. La cel mare, nascut in noiembrie nu a avut contact decat cu noi iarna si nu a fost deloc racit, la al2lea cel mare era la gradi si mi-a adus virusi de care el nici nu s-a imbolnavit vizibil, in schimb bb2 si eu am racit - prima data cand Calin avea 5 saptamani...
Dar, pt ca eu alaptam, Calin s-a refacut usor si eu am luat doar mult Paracetamol si am mancat fructe, legume, miere si vitC cu propolis si a trecut. Apoi, pana la 3 luni, Calin a mai facut o forma urata de viroza.... tot cadou de la fra-su.

Recomandarea mea este sa il imunizezi pe Tudor si pe tine cu VitC, propolis si chestii sanatoase de mancare si apoi o sa va fie bine cand se naste bb2. Altfel, eu cred ca la anul Tudor va avea probleme si risti sa fiti toti 3 bolnaviori. E drept ca pana nu trec 2 ani de cresa/gradi nu e usor pt un copil, dar eu stiu si ca copiii se imunizeaza cel mai bine stand in mediul lor de la varste ffrage mai bine decat mai tarziu - pe principiul ca atunci cand faci o viroza mai mare, poti face o forma mai grava daca imunitatea ta e "varza".

Va tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

daca as fi tu, as tine copilu acasa pana are nr 2 9 luni.
...eventual,il mai duci acum un pic primavara/vara cand nu e asa horror.
Nu vad deloc sens sa va imbolnaviti amandoi . Din experienta mea, raceli se aduc acasa si la 6 ani....
insa asa sunt eu, mai radicala. Gradi mi se pare un moft fata de imbolnaviri.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

PS. NU mi se pare asa greu cu bb mic si cel mare acasa. pe cel mare il poti distra perfect in timp ce il porti pe bb in wrap/sling, si ii spui povesti in timp ce alaptezi. Mergi in parc cu amandoi....e f obositor, dar mult mai putin stresant decat sa cureti nasuri, sa dai siropuri, sa tremuri de frica stereo....
Cel mic se adapteaza f usor sa fie ingrijit asa, by default:), cu atentia concentrata in fapt pe cel mare. El are nevoie de brate si tzatza, atata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Buna!
Eu am intrat doar pt ca am vazut subiectul creat de tine, si cum nu ai mai dat nici un semn, si la alte subiecte nu stiu unde scrii... vroiam sa te felicit pt sarcina!
Din pacate eu am pierdut sarcina la 13 saptamani.
Ce as face eu, cum spunea Sabina, dar mai mult, ce am ales sa fac eu, desi nu mai sunt insarcinata, dar o am pe Luana mica, si nu doar de aceea. Claudiu a racit in colectivitate, apoi a racit Luana, apoi noi. Asa ca, pe perioada asta, si cu amenintarile gripei porcine care se apropie de vest, nu l-am mai dus la gradinita.
Intre timp am asteptat sa se faca bine, i-am vaccinat antigripal cu vaccin pt gripa sezoniera (si noi de asemenea), si le dau echinaceea, propolis, vitamina C pt stimularea imunitatii.
O perioada spuneam ca nu-l mai duc pe Claudiu la gradinita pt a nu se imbolnavi iar, si sa nu mai pot sa-i fac vaccin. Intentionam sa-l duc la 3 zile dupa vaccin, adica de maine. Dar cred ca o sa fac depresie de teama ca o sa se imbolnaveasca iar. Si atunci, decat sa-l duc 3 zile, si apoi sa-l tina casa 2 saptamani bolnav cu injectii, mai bine il tin acasa sanatos.
Sarcina usoara iti doresc, si multa sanatate puiului tau!

_
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandraru spune:

Dragele mele, multumesc de sfaturi. Eu am gindit problema cam cu ai scris tu, Annablue. Am tot citit ca e cel mai greu in primul an de colectivitate si tocmai de aceea ma gindeam ca ar fi bine sa continuam.
Tudor merge la cresa de la 9 la 12, are trei ani si o luna, dar aici asa e sistemul, tin copiii intre trei si patru ani la cresa la grupa mare, apoi ii muta la gradi.
Un alt argument pro mers ar fi ca este o cresa-gradi foarte aproape de casa si, zice se, buna, unde prinzi si foarte greu un loc. Daca il pierd pe cel obtinut acum, ma tem ca o sa mi para foarte rau.
Insa inteleg perfect si celelalte argumente... Sint in cumpana... S a facut si el bine acum, maninca serios... Si s o luam de la capat?! O sa o intreb si pe asistenta de la cresa, pare o doamna tare sufletista, sa vad ce ma sfatuieste, daca as putea cumva pastra locul si sa l duc eventual din aprilie...
Ma mai gindesc si ca va asocia, poate, nasterea lui bebe 2 cu exilul la gradi si asta va fi iar rau...
Ayla, imi pare tare rau sa aud ce ti s a intimplat. Ai primit vreo explicatie? Sau, ca de obicei, "asa a fost sa fie, mai incercati..."? Am trecut si eu prin asta. De aceea nici nu vreau sa ma implic sufleteste prea mult pina nu trece o vreme... Sper ca esti bine, cit poti fi de bine.
O sa vad cum fac cu cresa si o sa iau in calcul ce mi ati spus.

Mergi la inceput

asa am gandit si noi, sa nu piarda locul.
Rezultat? doua pneumonii interstitiale una dupa alta.
..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu am tot avut viroze in timpul sarcinilor - cu copii in colectivitate nici nu se poate altfel. Mai intreaba medicul, eu m-am tratat fara probleme cu Paracetamol (simplu, fara altceva).

Intr-adevar, daca retragi acum copilul, va avea anul viitor "primul an de colectivitate". Oricum vei avea un prim an de colectivitate. Eu nu l-as retrage. Oricum, virozele vor fi din ce in ce mai blande (dar nu foarte rapid). Anul viitor va fi incomparabil mai bine...pentru Tudor. Bebe le va face, virozele...E bine ca va avea macar peste 3 luni. Fetita mea s-a nascut in luna decembrie si fratele ei cel mare era in primul an de colectivitate. A facut viroze de cand s-a nascut, aproape toate medicamentele sunt recomandate "peste 3 luni". Se iritase sub nasuc de la sters nasul, asa ca am renuntat si la asta....Un bebe mic-mic cu mucii curgandu-i in gura...Nu vreau sa-ti povestesc comentariile pe care le-am auzit. Pai, da, o scoteam si afara, daca avea tot timpul muci nu era s-o tin tot timpul in casa, luni de zile. Oricum, cand a ajuns la randul ei la gradinita, se mira educatoarea cum nu ia fata mea viroze. Pai fata mea isi facuse primul an de colectivitate in primul an de viata...

Sarcina usoara si....inarmeaza-te pentru doi ani de viroze...

Daca asta te face mai linistita: antiviralele care se dau in "porcina" sunt permise in timpul sarcinii.

Mergi la inceput