O noua eroare medicala

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

in ce ziar ai citit ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeirina spune:

da dar in cazul acela chiar era nevoie de cezariana, nu era o solicitare a mamicii, oricum din pacate sunt foarte multe astfel de exemple. Cred ca am citit in click sau cancan (daca pt.mine era intrebarea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

vreau sa citesc si eu studiul ala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama
[...] Si eu sunt mama, dar as fi strans-o de gat pe asistenta fara sa clipesc... Asa ea isi va lua o pedeapsa, chiar si inchisoarea, scapa, isi vede de treaba iar copilul ramane desfigurat pe toata viata lui.

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Perfect de acord! La fel as fi facut si eu!
Sunt medic neonatolog, deci, in perfecta cunostinta de cauza de toate neajunsurile sistemului sanitar - si pt. cadrele medicale si, mai ales, pt. pacienti, dar acea asistenta, ca dealtfel intreg personalul medical care a fost de serviciu in acel moment, nu au nicio scuza!!!!

Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Pâna la urma a iesit la iveala ca incubatorul acela era defect. Nu functiona termostatul. Copilul risca nu doar sa se arda, dar si sa se sufoce, sau sa faca hipertermie. Sau putea lua foc scutecul care izola partile metalice care se supraîncingeau.
În asa ceva sunt pusi nou-nascutii... chipurile ca sa li se faca un bine. Mai curând pare un aparat de tortura; nu un dispozitiv medical.
Unii se joaca cu sanatatea si viata celor mai fragile fiinte, nou-nascutii . Iar parintii acestora nici nu au cum sa stie în ce pericol sunt pusi copilasii lor...

Si cum s-a mai grabit dl. Ciocâlteu, parca, sa afirme ca aparatul e bun si functional...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

babymom75

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Xio, si eu as vrea sa citesc studiul daca nu te superi.Merci

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebeirina

sunt atatea cazuri de copii imbolnaviti de la nastere sau chiar omorati din cauza unor medici si asistente incompetenti care inca profeseaza si care nu au patit nimic asa ca si in acest caz se va intampla la fel. Chiar ieri am citit in ziar despre o mamica disperata care solicita ajutorul pentru a-si duce copilul la tratament in strainatate deoarece nascuse in Buc la Cantacuzino si doctora statea pe hol cu asistentele la taclale si copilul a ramas fara oxigen, nu i-au facut cezariana si s-a nascut cu tetrapareza spastica si la 2 ani nu-si tinea capul, nu statea in fund nu manca decat cu biberonul. Avem si noi atatea exemple pe forum de copii carora li s-a furat sansa la o viata normala de catre niste nenorociti incompetenti numiti doctori sau asistenti.

asta asa este, din nefericire...
prea multi copii au tetrapareza spastica dobândita prin manevre/decizii gresite la nastere...
iar copiii aia duc apoi o viata mutilata, si parintii lor sunt disperati si chinuiti si ei, pâna reusesc sa vada achizitii si progrese la copiii lor care altminteri trebuia sa duca o viata normala si sa fie niste copiii fericiti...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/incubatorul-in-care-a-fost-ars-un-bebelus-avea-probleme-tehnice.html

Asta cu cezariana e cu dus si intors (ma refer la ce s-a scris mai sus). Teoretic cezariana se face doar la nevoie si este considerata mai grea decat nasterea.
Conform unui studiu din America, copiii nascuti prin cezariana au rezultate scolare mai slabe si un IQ mai mic decat ceilalti .

...dar exista numeroase studii anterioare acestuia care arata ca riscul de hemoragie cerebrala e mai redus la copiii nascuti prin cezariana fatza de nasterea normala... sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

am citit un studiu facut de americani precum ca bebelushii (ca sa nu fac cacofonii scriind copiii) nascuti prin cezariana au un iq mai mare decit media si adaptabilitate mai mare decit copiii nascuti natural.

Mergi la inceput