O noua eroare medicala
Raspunsuri - Pagina 11
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AVoogt
Asta-i lege? Doua asistente la 30 de bebei?? Doar ce le fac...ii paseasa de la una da alta in mare viteza sa termine treaba repede ? |
proabil ca ai dreptate...ii paseaza repede sa mearga sa traga 7 tigari si 3 cafele, sau sa doarma putin...ca doar nu sint angajate sa munceasca.
si 1 asistenta la 15 copii e cam putin...ar trebuie vreo 20 pt siguranta...asta la cit de ordinare sint.
cait spune:
M-am uitat si eu in link-ul dat de AVoogt si ma gandesc prin ce trece saracul copil la cat de ars este..Pe acceasi pagina mai este un articol intitulat" tratamente de mizerie".adica cum te trateaza asistentele in spital..asta poate din lipsa de personal..
Inteleg ca poate nu e personal suficient dar sa nu exageram cu asta si sa gasim mereu o scuza.Macar ala care este sa-si faca treaba corect ceea ce nu prea este cazul.
Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#
Guestus spune:
citat din mesajul lui AVoogt
Da, normal ca se lucreaza in ture ...dar este cumva suficient numarul asistentelor comparativ cu nr bebeilor? Mie mi se pare bataie de joc cu legea asta..fata de bebei si mamici de AVoogt |
nu auzi ca este 1 asistenta la 15 copii...ce vrei...30 asistente pt 15 copii?
ideea este ca trebuie sa stai la munca si sa o faci cum trebuie...nu sa arzi gazul pe coridoare , la tigari sau la cafea. greu de inteles...este?
delsim spune:
2 asistente/30 bebelusi...foarte putin! Sunt curioasa, in strainatate cam cati pacienti are in grija o asistenta?
E clar ca cei de la conducere nu-si asuma nici o raspundere in cazul respectiv, desi si sistemul are o mare parte de vina!
Si da, chiar si in marele Bucuresti e lipsa de personal. Nu e normal ca o asistenta pe tura sa aiba grija de 10-15-20 de bolnavi. Oricand se potintampla alte si alte cazuri de neglijenta, malpraxis.
AVoogt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus nu auzi ca este 1 asistenta la 15 copii...ce vrei...30 asistente pt 15 copii? ideea este ca trebuie sa stai la munca si sa o faci cum trebuie...nu sa arzi gazul pe coridoare , la tigari sau la cafea. greu de inteles...este? |
Guestus , te-n curci in vorbe
citat din mesajul lui Guestus si 1 asistenta la 15 copii e cam putin...ar trebuie vreo 20 pt siguranta...asta la cit de ordinare sint. |
O asistenta la 15 copii ??? Pai cand are ea timp de fiecare in parte cum am mai mentionat mai sus + mamicile au nevoie de niste sfaturi , explicatii,rabdare din partea asistentelor ...esentiale zic eu mai ales pentru cele care sunt la primul copil.
Eu imi sustin parerea LEGEA este bataie de joc !
de
AVoogt
ramiris spune:
citat din mesajul lui delsim 2 asistente/30 bebelusi...foarte putin! Sunt curioasa, in strainatate cam cati pacienti are in grija o asistenta? |
De acord, putin. Poate din cauza asta dna asistenta in cauza nici nu era la copii, unde ar fi trebuit sa fie coplesita de treaba cu atatia micuti pe cap. Dar probabil ca nu a mai putut suprota si a plecat un pic de langa ei, cei prea multi copii pe care ii avea in grija.
Un pic adica mai multe ore.
Daca nu ar fi fost una ci 10 asitente cu aceeasi atitudine, adica sa nu-si faca treaba pentru care au venit la munca si sa nu fie acolo unde jobul lor spune ca trebuie sa fie, cu ce s-ar fi schimbat situatia?
Ar fi fost 10 nesimtite nu una care dormeau in timp ce se nenorocea un copil.Cat despre declaratia doctorului ca au "aparatura sigura venita prin Ministerul sanatatii" mie imi vina sa plang.... Sigura? Se vede?
Chiar nu o investiga nimeni cine si prin ce contracte a adus miracolul ala de aparar care carbonizeaza nou nascuti?
Lorelai spune:
citat din mesajul lui delsim 2 asistente/30 bebelusi...foarte putin! Sunt curioasa, in strainatate cam cati pacienti are in grija o asistenta? |
nu am vazut in spital alta sectie unde sa fie bebelusi nou nascuti fara mamele lor, cei mici care nu aveau nevoie de monitorizare sau altceva erau plasati in camera cu mama. acolo o asistenta avea 8 mame in grija (+ bebelusii aferenti).
XIO spune:
citat din mesajul lui miriama
Intamplator, XIO, stiam cum stau lucrurile in spitalele din Romania, de pe propria mea piele: pana n-am dat "o atentie" la asistenta nu mi-a schimbat pansamentul la operatie ca ... n-au pansamente; dupa "atentie" mi-a zis sa ma duc de cate ori vreau ca o gasesc acolo. Nu era deloc necesar sa imi deschizi tu ochii. Ce ma surprinde este faptul ca te faci ca nu intelegi cauza reala a problemei si bati campii cu scuze pentru un sistem de tot rasul din care cu mandrie vei face parte. Sa ma fereasca Dumnezeu sa ajung la unii ca tine care nu se implica fiindca ... nu e personal... Si apropo, decat sa aberezi pe forum despre ceva ce se stie prea bine cum e, mai bine ti-ai aprofunda cunostintele ca sa fii un medic priceput, omenos, impartial cu pacientii in fata carora sa poti da tot ce ai mai bun ca sa nu se mai ajunga la astfel de tragedii... Puteti sa-mi dati si avertisment, dar XIO prea le stie ea pe toate... "Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic" |
Mai , esti din ce in ce mai draguta.
ba trebuie sa-ti deschid eu ochii pt. ca degeaba merg pe un santier si stau o zi daca nu lucrez acolo permanent.
Tu ai stat cateva zile in spital , eu stau de cativa ani. Peste asistente nesimtite am dat si eu dar spre deosebire de tine nu generalizez.
Eu as vrea sa ajungi la mine ca poate iti va fii rusine din cauza celor scrise aici si iti vei cere scuze. Pana nu vii ,faptul ca tu imi spui mie cum ma port cu pacientii este egal cu zero. Mai degraba este ca si cum ti-as spune ca esti o mama neglijenta si nu-ti satisfaci sotul in pat. la fel de rece ma lasa pe mine parerile tale cat te lasa pe tine parerile mele.Nu le stiu pe toate , doar le stiu mai bine decat tine in cazul asta.
Mie mi se pare ca am criticat sistemul de tot rassul si am spus foarte clar ca vina ii apartine in totalitate asistentei care nu a vazut ce se intampla dat fiind faptul ca arsura nu s-a produs in 5 secunde ci a durat mai mult timp.
Guestus , in tarile civilizate o asistenta are sa zicem 4 pacienti .
La sectia de neonatologie se poate sa aibe ceva mai multi dat fiind faptul ca nu sunt bolnavi bebelusii si trebuie doar sa fie atente.
***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/
http://freecycletm.ecosapiens.ro/
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html
magda_tarziu spune:
buna
referitor la lipsa de personal este o aberatie.Eu am nascut la sfantul Pantelimon in 2007 si am avut probleme destul de grave cu micutul,ajungand pana la a aduce televiziunea in spital pentru a reusi sa avem parte de tratament si a primi transferul.Nu o spun din rautate sau ca asi avea ceva impotriva cadrelor medicale dar sunt destule cazurile in care aceste cadre medicale nu isi fac datoria cum ar trebui. La 4-5 ore de la nastere imi spune ca sunt tanara si pot face si alti copii pt ca acest copil va muri si pot merge acasa si il pot vizita in orice zi pana acesta va inceta din viata,nu aveau aparatura dar putea sa-mi dea transferul la alt spital dotat dar nu a vrut sa faca niste formalitati si ne-a spus ca nu exista nicaieri in Europa posibilitatea de a fi operat si la Cluj se operau noi nascuti de ani buni .S-au oprit monitoarele si mi-au spus ca n-are nimic carei diferenta ca moare azi sau miine.Cind a venit tv antena1 au gasit si medicamente si au facut transferul cu elicopterul dar era prea tarziu copilul trebuia operat in cel mult a 3 a zi de viata iar noi am reusit sa plecam abia la 10 zile. Acolo erau medici dedicati si asistente la fel dar copilul mi-a murit datorita DR neonatolog de la Pantelimon ca nu i s-a administrat lapte i-a interzis total si nici medicatia adecvata.Nu le mai lua apararea Xio ca asa ai facut si cind a fost nenorocirea cu EDY ai gasit scuze dar din vina lor a murit un suflet nevinovat si cate s-au mai intamplat de atunci.Referitor la asistenta in cauza ar trebui si ea 20% din corp carbonizata si lasata nesupravegheata de nimeni nici de familie si daca s-ar face asa la 2-3 cadre din astea si mediatizat ca nu sunt toti la fel nu ar mai exista malpraxis in Ro .Multa sanatate micutului si putere parintilor.
magdalena67 spune:
da, intradevar asistenta este vinovata de ceea ce s-a intamplat si nimic din lumea asta nu o sa o faca mai putin vinovaat.
Dar totusi nu va uitati in gura celor de la minister, in gura dir. ciocalteu care vine si incearca sa se discupe si sa acuze doar asistenta .Acel incubator despre care spune ca este de ultima generatie, cumparat prin minister nu poate fi decat un jaf achizitionat din cine stie ce fundatura a lumii, achizitionat pe bani nu multi, ci foarte multi sau primit de prin donatii .acel incubator trebuia sa aiba termostat, care sa si functioneze.
cat despre faptul ca afirma ca nu este o lipsa de personal este o minciuna sfruntata. asa s=au invatat sa minta ca sa aiba un scaun cat mai cald si confortabil.Indiferent de zona in care se afla spitalul lipsa de personal exista, numai ca nu vor sa o faca publica.Ganditiva numai la faptul ca de un an de zile posturile sunt blocate, cate persoane nu s-au pensionat, sau au plecat afara, sau au murit, cine credeti ca ia inlocuit pe aceia?
Dar marea majoritate a managerilor sa ia intradevar atitudine ptr situatia dezastruasa in care se afla spitalele, ei stau in spitale isi umfla buzunarele si de la vii si de la morti si ii ameninta pe salariati cu tot felul de chestii, cea mai la moda fiind "la poarta sunt sute care asteapta sa iti ia locul".
se intreba cineva unde sunt banii pe care ii dam fiecare dintre noi la sanatate, pai nu ajung in retea catre pacient nici 20% cred, restul ii imparte care mai de care,intr-un spital ajunge doar ce le ramane printre degete . sunt foarte multe de spus in aceasta privinta, dar fiecare gandeste strict doar la partea care il doare cel mai mult.