Ce scene v-au impresionat in carti?

Ce scene v-au impresionat in carti? | Autor: Deianira

Link direct la acest mesaj

Deschid subiectul asta pentru ca sunt curioasa ce scene din carti au lasat o amprenta puternica asupra voastra (si poate aflu o informatia lipsa din memoria mea ); la mine sunt doua care m-au socat si m-au intristat si mi-au lasat starea aia de rau fizic.

Pe la 15 ani am citit Descult de Zaharia Stancu si am ramas socata de scena in care taranilor li se pune botnita cand culeg strugurii... plus dezamagirea copilului flamand . Nu stiu ce impresie mi-ar produce azi cartea si implicit scena, dar la vremea aia m-a daramat si ma intristeaza si acum cand imi amintesc.

Cealalta scena care m-a impresionat teribil am citit-o tot pe la 14-15 ani in cartea ... (aici memoria mea da un rateu) scrisa de (alt spatiu gol). Era vorba despre o femeie care tradata fiind de iubitul ei si fiind insarcinata asteapta sa ajunga cu sarcina pana prin luna a 6-a sau a 7-a si gaseste un doctor care ii face avort la o sarcina asa avansata cu scopul de a-l face sa sufere pe copilul barbatului care a ranit-o . Altceva nici nu imi amintesc din carte - restul actiunii, titlul sau autorul dar scena asta m-a rascolit si cu siguranta varsta la care am citit-o nu a fost cea mai indicata. (Poate ii suna vreuneia cunoscuta ideea si imi spune si mie despre ce carte este vorba. Cartea era imprumutata de la prietena mea cea mai buna, dar si ea are sute de carti si amandoua am citit sute de carti si nu ne dam seama care este fix acea carte. Cred ca sunt un pic sado-masochista si as reciti-o sa vad ce impresie imi produce la a doua lectura.)

Evident m-au impresionat si alte scene din carti, dar astea au lasat o altfel de urma asupra mea si sunt curioasa daca ati patit-o si voi si despre ce este vorba. Poate prind si eu avant cu lectura.

Explore. Dream. Discover.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Hmmm, initial am crezut ca este "De cealalta parte a miezului noptii", dar acolo tipa nu se duce la doctor ci actioneaza singura cu o sarma.

M-au impresionat multe scene din carti dar prima care-mi vine in minte e o scena din "Fratii Karamazov", in care fiecare povesteste cea mai urata fapta pe care a facut-o in viata

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput