bebe foarte mofturos
Raspunsuri - Pagina 2
annablue spune:
Eu mai faceam o smecherie, cand am vazut ca ii plac borcanelele. La inceput i-am dat intr-un castronel haios de bb, dar apoi am vazut ca recunoaste borcanelele si am inceput sa-i pun papa in ele (ma refer la masa de legume, ca aia de fructe o papa fara probleme).
Acum vreo luna mergea inca figura, ca se repedea sa pape crezand ca sunt din alea cu care era obisnuit, si pana sa isi dea seama deja lua 2-3 guri de chestie "noua" ...
Dupa un timp, n-a mai mers figura, dar m-am convins ca totul tine de "obisnuirea" cu gustul respectiv asa ca, pe motiv de dinti care ies si de pase proaste, am recurs la o alta "stratagema" si aveam la masa 2 feluri: unul din care ii placea, gen borcanel sau un piure de ceva ce ii placea si al2lea, ceva ce era nou. M-am chinuit ceva la ou, ca nu il accepta, dar i-am dat azi doar 2 guri (cu strmbaturile de rigoare si apoi din ceea ce stiam ca mananca, peste 2 zile iar...
Si intr-o saptamana a acceptat sa manance un sfert de ou in cantitatea de piure necesara unei mese.
Am mai profitat si de san si i-am mai dat completare cand era f mofturos si nu manca nimic, ca ii iesea dintele, si asa am trecut cu bine.
La aproape 8 luni avem 8kg si un pic si suntem lung, asa ca parem numai "cat trebuie" dar ma multumesc ca mananca mai multe chestii si nu ca e gras.
Va doresc rabdare si copii mancanciosi!
andreea37 spune:
Buna-ziua din nou tuturor mamicilor! Va multumesc din suflet pentru sugestii.Trebuie sa va spun ca sunt disperata in sine dar Ana mea nu stie caci mereu m-am jucat cu ea ca sa pape si ii aratam lucruri noi si ii cantam. Am incercat si a mancat de 2 ori pui fiert cu banana dar apoi nu a mai vrut.Cat despre mar copt cu orez a gustat 2- 3 lingurite si apoi nu a mai vrut. Totusi manaca pireul de dimineata in care pun mar, para, branzica, iaurt si biscuit sau ou in loc de branzica. Bineinteles ca o ofer din borcanel.I-am dat tot felul de fructe si cum nu mai sunt acum de sezon prea diverse ii dau din borcanelele Hipp. Bea si suculet de fructe in care pun sfecla de zahar pt fier.
Nu vrea deloc in schimb legumele.O sa incerc sa o mai pacalesc strecurand carnea intre fructe dar nu e o solutie caci are scaun moale si ar treb sa pape orez.Nu ii pot da bucatele caci nu are decat 2 dinti si i-am mai dat mar si lipie si s-a innecat rau cand nu am fost atenta cu bucatele destul de mici. de exemplu daca nu mixez bine pireul de fructe nu il vrea si face o fata ingretosata.
Cat despre supica, i-am pasat morcov, orez si carnita de manzat(pui nu prea vrea) .Am observat sa ii place dulce, nu acru.Am incercat sa ii dau zeama in biberon si nu vrea.I-am pus inclusiv lapte de-al meu, LP si cereale in pireu si nu a vrut. Ea manaca practic si ou si branzica, iaurt dar sa nu le simta gustul lor...ci sa simta fructele...
De aici am ajuns la concluzia ca trebuie sa o intarc, este mare are peste 10 kg si nu vrea sa pape deacat titi...Mai nou cand am lasat-o sa suga mai mult, in aceste zile de pauza a ajuns sa manace greu si fructele si sa respinga cerealele.Oricum la un an trebuie intarcat copilul din cate am citit si mi-au sugerat alte mamici prietene.
O sa incerc sa ii pun carnita cu fructele in borcanel si apoi treptata sa scad marul, banana si sa cresc proportia de morvov, orez.va tin la curent si doresc tuturor celor care au acesta problema sa fie tari ca pana la urm vor creste cumva si prichindeii nostri.
annablue spune:
Nu iti spun decat atat: NU FA PROSTIA S-O INTARCI DOAR PT CA ASA TI S-A SPUS!!!!
Copiii STIU SINGURI CAND e cazul sa se intarce, si vor renunta singuri atunci cand nu mai au nevoie.
Probabil ca fetita ta se hraneste bine cu laptele tau si ii e mai usor asa, decat sa pape mancare.
Dar las-o sa pape san cat vrea, dupa ce o incerci cu mancare...si nu mai vrea.
Fiecare copil are ritmul lui, nu uita!
Soleil spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreea37 Buna-ziua din nou tuturor mamicilor! Va multumesc din suflet pentru sugestii.Trebuie sa va spun ca sunt disperata in sine dar Ana mea nu stie caci mereu m-am jucat cu ea ca sa pape si ii aratam lucruri noi si ii cantam. |
Andreea, trebuie sa iti gasesti o motivatie, o oarecare detasare, ceva, orice, asa incat sa te relaxezi in sinea ta. Copilul te simte, oricat de tare te-ai preface tu si-ai canta si te-ai juca.
Asta o spun din proprie experienta... Pana nu m-am linistit putin convingandu-ma, eu pe mine insami, ca niciun copil n-a murit de foame cu farfuria langa el si ca asta e, o veni si ziua aia in care-o sa manance omeneste, n-am prea avut sorti de izbanda.
Succes!
andreea37 spune:
Buna seara tuturor!
Am aplicat cateva sfaturi si a dat rezultat, deocamdata, amestecand un pic de carne si orez cu pireul ei de fructe la care am pus mai multa banana. I-am pus si pe tavita in fata bucatele de mancarica dar n a vrut decat sa le pipaie si morfoleasca cu mana.Deocamdata sunt multumita ca manaca si asa, cu fructe, ceva carnita.Incet, incet o sa schimb proportiile.
M-am mai linistit vazand ca si alte mamici au avut aceeasi problema si pana la urma cu rabdare s-a rezolvat.Poate ca ea simtea ca sunt mai crispata, dar acum datorita incurajarilor voastre mi-am mai revenit.E greu sa ai in preajm doar bebelusi care papa fara probleme, cum am eu si sa vezi ca tu cam bati pasul pe loc dupa ce o vreme pe la 7-8 luni incepuse sa pape si mancarica mea si di borcanele...nu mult dar manca.
In privinta intarcarii,doream sa ii dau laptele meu cat mai mult dar acesta e tot mai putin si nu face decat sa o intarate si sa traga tot timpul de bluza in speranta ca este suficient atunci cand refuza mancarea...Ar vrea numai
In ceea ce priveste ordinea introducerii in alimentatie legumele si apoi fructele, care sunt mai dulci pot spune ca am respectat-o doar ca in timp ce cu fructele faceam progrese , la legume bateam pasul pe loc.Poate nu trebuia sa ii dau nici suc de fructe si nimic doar legume pana le accepta...
In concluzie, nu cred ca exista regula si fiecare bebe e diferit, reactioneaza altfel.