Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Studiu de caz: B si R, 4 ani, frati.
B coloreaza cu o carioca roz. R ii spun "B, da-mi carioca sa desenez aici pe Cici". B:"Nu". R:"Hai da-mi!
B:"NU!" R(enrvat):"tu nu auzi, da-mi carioca, ca imi trebuie."
B (eventual mai scotand si limba):"Num nu ti-o dau. colorez eu acum"
R smulge carioca din mana lui B, sau (daca B o tine bine si nu reuseste sa o ia), ii arde o palma.

Specificatii: Mama nu loveste copii, deci R nu a invatat pocnitul de la mama. Mama a facut deja bataturi la limba in 'tz' situatii similare spunand ca R sa roage frumos, sa astepte, sa ia alta carioca, iar B sa nu se mai strambe si sa nu mai scoata limba.

Mama cum ar trebui sa intervina, ce sa faca?

pai mama ii cunoaste pe amandoi, ce functioneaza cu R atunci cand are iesiri? ai situatii similare in trecut cand ai incercat ceva eficient? stii de ce reactioneaza asa, este dispus sa vorbeasca despre asta?

eu pot sa iti spun ce am facut eu cu sonia si audrey (4 ani) cand colorau la noi acasa si audrey a facut imprudenta sa ia creionul mov cu floricele care stampileaza, preferatul soniei. sonia i l-a smuls din mana, la fel ca R, "this is mine!!!!!". m-am dus frumos la ea si i l-am smuls si eu din mana "no, this is mine". si am asteptat reactia, calma, privind-o direct in ochi. care reactie nu a fost deloc placuta. explicatia oferita de mine a fost ca exact cum se simte ea acum s-a simtit audrey cand i-a smuls creionul. ii place sa ii smulga cineva creionul din mana? "nuuuu". ok, deci cum doreste sa procedeze? nicicum, ca era suparata, asa ca am lasat-o in pace sa digere intamplarea. audrey a trebuit sa aleaga alt creion, sonia l-a aruncat pe cel mov de pereti cand i l-am inapoiat si s-a dus la construit de cuburi. s-a mai intamplat de-atunci? da, dar din ce in ce mai rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

freedelia, regulile 'cine a luat primul , pastreaza pana are chef sa dea' e si la noi, ca si ' nu te stramba si nu scoate limba sa faci in ciuda' ca si 'nu lovim, pt ca doare si asa cum eu nu te lovesc, nu lovi nici nu' etc sunt si la noi. Doar cu respectarea lor sunt oarshce probleme. Acum a nu se intelege ca e un razboi continuu intre ei. In general se inteleg bine si se joaca frumos impreuna. Dar apar momente de astea care ma aduc la exasperare si parca nu mai stiu ce sa fac.

Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Laura, eu ii impac si gata....
Si am fata de 7 ani, dar nu vreau sa=i impun sa cedeze numai asa ca e mai mare, ci doar ca sa se simta bine ca a fost buna, si celui mic la fel ii spun. Oricum ea cedeaza f f mult din prorpire initiativa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina, daca dupa ceva explicatii si parlamentari, R se duce la B si zice 'Scuza-ma' de multe ori primeste un "nu te iert!" care duce iar la "aaaa, maamiii, B a zis ca nu ma iartaaa!!" si da-i iar o tura de de explicatii .

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aa, si cand fac asa copiii, au de obcei alt motiv: somn. foame etc.

Denizel, in cazul vostru copilu se simtea usor neglijat, ca ionel din vizita:)) Desi el era cu copii, cine stie ce era in capsorul lui,LOL. Oricum, bineinteles ca ii explici ca-i deplasat sa faci una ca asta.

Mie imi e simpatic ionel, adultii aia vorbeau vrute si nevrute, pe el abandonandu-l, normal ca a pus dulceata in pantofi, way to go Ionel:)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Laura25, tu aduci discutia intr-un punct extrem de interesant si dilematic: tu ai baieti. baieteii sunt mai energici si construiti altfel, sa-si consume adrenalina mai violent. intrebarea e - e sanatoasa o cafteala dintr-asta din cand in cand intre baieti? sau absolut nici o manifestare violenta cat or trai? creca intrebarea e valabila si la fetite, dar in masura mai mica.

Sabina, si tu mentionezi ceva dilematic: ii punem sa mimeze iertarea si dragostea, ca forma (de impacare) inainte sa-si insuseasca si continutul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ok, alta situatie in care imi doresc un sfat sau o rezolvare din partea mamicilor AP:

eu ca mamica imi doresc sa urmez anumite metode AP (poate nu toate ca nu mi se potrivesc). Insa prietenele mele poate nu o fac, poate nu stiu de AP, sau poate stiu dar au decis ca nu li se potriveste. Asa... situatie. Ma intalnesc cu prietena mea, fetitele de o varsta, fetita prietenei are o mica jucarie pe care nu o imparte. Ea se joaca cu jucariile fetei mele si ii cade jucarioara ei. Fie-mea (care probabil o pandea pentru asta) i-o ia de pe jos. Fetita respectiva o cere inapoi. Ideal metodei AP le-as fi lasat sa se descurce pana se paruiau insa cum spuneam mamica nu aplica AP si sincer mi-e prietena buna, nu doresc sa am discutii pe temele astea. Deci voi cum procedati in situatii din acestea? Eu i-am zis ca o rog sa o dea inapoi, ca uite, cealalta fetita o vrea ca e jucarioara ei si i-am luat-o usor din mana si am inapoiat-o fetitei. Mi-as fi dorit insa ca amandoua sa isi rezolve singure problema, si sa faca asa mereu (atat timp cat nu se paruiesc).

Si iarasi ma gasesc intr-o postura dificila in momentul in care vin fetite la ea sa se joace (am vreo 4 prietene cu copii de varsta ei) si ea refuza sa le lase sa se joace cu jucariile ei. In momentul acela ma simt pierduta, nu pot doar sa asist cum don'soara mea impinge sau urla si celalat copil sta si se uita speriat. Voi cum procedati?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Laura25, tu aduci discutia intr-un punct extrem de interesant si dilematic: tu ai baieti. baieteii sunt mai energici si construiti altfel, sa-si consume adrenalina mai violent. intrebarea e - e sanatoasa o cafteala dintr-asta din cand in cand intre baieti? sau absolut nici o manifestare violenta cat or trai? creca intrebarea e valabila si la fetite, dar in masura mai mica.

nimic

cochita, problema e un pic mai delicata. Eu am fata si baiat si , desi sunt gemeni, fata e mult mai firava si mai mica. De aici rezulta o disproportionallitate de forte. Una e cand ii a ea un pumn si el abia il simte si alta e cand ii impinge el una de aproape o da jos. Sunt momente cand efectiv ii las sa se descurce, nu intervin in cearta, chiar daca se lasa cu ceva perechi de pumni, palme. Bineneteles ca ii consolez pe amandoi si le fac si ceva morala la amandoi la sfarsit. Nu stiu daca e bine sau nu, dar am mai avut discutii cu baiatul dupa astfel de conflicte in care am incercat sa-i explic ca el e mai mare, mai puternic, iar sora lui e mai delicata si mai firava si el ar trebui sa o protejeze, sa o apere.

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

familia lui dl. Goe era ignoranta, semidocta, primitiva, grobiana, snoaba. si indiferenta cu adevarat fata de dl. Goe, in nici un caz AP, asta chiar e culmea, zau!

Sper ca nu crezi cu adevarat ca AP-ul este o descoperire in sine. AP-ul exista de cand exista parinti si copii. Eu personal am in familie exemplul verisoarelor mele (din generatia mea) crescute AP dupa toate regulile. Si multe alte exemple din alte generatii. AP-ul nu are nici o legatura cu gradul de educatie sau ignoranta, si este o teorie ce emite mai degraba principii (foarte sanatoase dealtfel) dar este in acelasi timp flexibila in ceea ce priveste metodele, afirmand de la inceput ca tiparul AP nu exclude un parinte pentru faptul ca de exemplu nu doarme cu el in pat. AP-ul este atat de 'delicat' si diplomat enuntat incat sa se poata regasi in el aproape oricine nu are nevoie de tratament psihiatric.

Extremistii AP-ului, cei care par ca daca nu ar fi citit despre AP ar fi fost pur si simplu pierduti in spatiu, au in spate fie sentimente de vinovatie cronice fata de copil (exemple: divorturi, faptul ca nu si-au dorit de la inceput copilul, copilul este foarte bolnav, simt ca nu ii acorda suficent timp sau altfel de resurse), fie doresc sa indeparteze copilul de cineva sau sa si-l apropie (aproape toti bunicii practica AP-ul, cei buni doar pentru a apropia copilul cu care nu petrec atata timp cat si-ar dori iar cei rai practica concomitent si indepartarea copilului de parinti), fie copilul s-a lasat foarte mult asteptat, fie alte cauze cu incidenta mai mica dar din aceiasi zona.

Sper ca dintre cei care vorbesc aici despre AP si sunt practicanti se incadreaza in categoria celor care oricum asa si-ar fi crescut copilul. Pentru ca asa ar fi normal sa fie. De exemplu personalitatea mea este incompatibila cu anumite exemple concrete de practici AP care s-au dat aici...ar trebui sa simt un dureros sentiment de vinovatie fata de copil sa sterg cu mopul de 10!!! ori dupa el. De ce sa ma persecut daca n-am gresit cu nimic? Din respect pentru copilul meu, nu pot fi falsa in relatia cu el (asa cum foarte bine a subliniat si ilse). In relatia cu copilul meu nu pot fi decat eu, si daca si voi sunteti voi atunci e clar ca nu putem proceda toti la fel. Faptul ca ceea ce unii numesc pedeapsa altii numesc consecinta este prea putin important. Este deranjant insa ca in discutiile de la acest subiect nu exista prezumtia de nevinovatie si orice parinte este considerat abuzator fiind adus in situatia de a se scuza si explica si a mentiona ca nu isi bate copilul si nu tipa, si nu este indiferent la nevoile si simtirile sale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Conchita, foarte frumos din partea Soniei. Cu toboganul. Dar uite ca John si Mary, copiii Freedeliei, nu fac asa. De ce oare? Nu-i tot crestere AP?
Sunt diferiti, oricum ai lua-o. La unul merge cu vorba buna, la altul cu recompense si tot asa.
Iar Goe nu e ireal. Si mama lui il iubea. Doar ca ii permitea absolut totul. Ca la Ionel. Wow, recunosc ca e prima oara cand il lauda cineva ca a pus dulceata in galosi. Dar ca a fumat? Stiu, o sa ziceti ca sunt vinovati parintii..si asa e. Dar asta nu face eticheta rasfatat mai putin valabila.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput