Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (46)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

azi am fost la medic dupa cum v.am zis, si mi.au facut 2 ecografii, transvaginala si abdominala plus control pe masa
totul e bine, uterul e lung (nu se spune cat si nici alti parametrii in urgente , pt ca astfel ar veni toate din luna in luna, se constata doar daca sunt probleme si se masoara absolut tot dar nu se spune, decat la programare normala care la mine va fi marti)
acum ce problema am, toate.s bune, dar imi scrie pe foaie ca cervixul e permeabil 1 cm! si chestia asta m.a speriat mult
eu am nascut la 41+4 zile si abia la 41 de saptamani am avut cervixul permeabil 1 cm!
acum ea a zis ca e totul bine si uterul e foarte lung dar ce e cu permeabilitatea asta la 20 de saptamani, are cineva idee?
cat la masurat pe bebe am tras cu ochiul si pe ecran aparea ca e conform varstei gestationale....dar mor de frica daca ma dilat mai mult

roxana 21 arthur martin si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Cori- offf, imi pare rau ca ai primit vesti ''proaste''.
Am mai citit de mamici care au avut asa ceva, la mojoritatea au disparut pana la nastere. Chiar daca nu dispare pana la nastere ,poate dispare dupa nastere. Altceva nu stiu.
Iti tin pumnii sa fie totul ok.

Off si eu am o presimtire ca bebe Eric e ok . Defapt e singura care ma tine sa nu o iau razna.

Denisa, 19 + cu bebel-mititel Eric - Andrei
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

CORI - Nu pot decat sa ma rog sa fie totul bine pana la sfarsit. Si eu stiu ca se resorb aceste chisturi, dar inteleg prin ce emotii treci.

E, fetele, vedeti de ce devii paranoica intr-o sarcina, ca-mi ziceati dimineata sa ma linistesc?!

Sa dea Dumnezeu sa fie bine pentru fiecare mamica de aici, ca toate am facut puiutii cu dragoste si ni i-am dorit! Doamne ajuta!

Cristina +15 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Cori ,"plexul coroid este zona de la nivel cerebral unde se produce lichidul cerebrospinal.

detectarea la o singura ecografie a unui chist la nivelul plexului coroid nu are nici o semnificatie si nu trebuie s-o sperie pe viitoarea mamica. cele mai multe se resorb spontan pana la sfarsitul sarcinii. rar persista si cresc in dimensiuni, dar in acest caz e nevoie de investigatii amanuntite pentru ca de obicei se asociaza cu alte malformatii grave, fiind frecvent intalnite in trisomia 18.

in concluzie, chistul vazut la o singura ecografie nu e ingrijorator. "

"Triplul test se efectueaza între saptamânile 16 si 18 de gestatie si consta în masurarea nivelelor de alpha-fetoproteina (AFP), gonadotropina corionica umana (hCG) si a estrogenilor liberi din sângele mamei. AFP este produsa de ficatul fetal, iar hCG si estrogenii liberi de catre placenta.
De-a lungul perioadei de gestatie aceste proteine se gasesc în concentratii diferite, în functie de vârsta sarcinii.
În cazul trisomiei 21, AFP si estrogenii liberi sunt cu 25% mai scazuti în trimestrul al-II-lea, iar hCG este de 2 ori mai mare. Triplul test poate detecta aproximativ 60% din sarcinile afectate de trisomia 21, cu rezerva ca exista cam 5% sanse ca testul sa fie pozitiv, dar fatul sa fie sanatos. De aceea, un test pozitiv este o indicatie pentru amniocenteza. În plus, un test negativ înseamna ca riscul ca fatul sa aiba trisomie 21 este redus, dar nu este exclusa cu certitudine aceasta posibilitate. Sensibilitatea testului este crescuta prin utilizarea ecografiei fetale, care detecteaza o serie de anomalii suplimentare #351;i poate estima vârsta gestationala. ( 7)
Anumite semne, markeri ecografici, pot sugera prezenta sindromului Down:
• prezenta chistului plexului coroid (formatiune tumorala, sferica regasita în anumita regiune a encefalului)
• calcificari focale intramusculare la nivelul cordului
• pielectazii (malformatii ale rinichiului)
• translucenta nuchala modificata (îngrosarea regiunii cefei)
• femur fetal scurt
• hiperecogenitatea intestinului (care semnifica anomalii ale sistemului digestiv, precum gastroschizisul - localizarea intestinelor înafara abdomenului) (8)."
M-am uitat pe net pt Cori si Honey.

aici e linkul http://www.adevaruldespreavort.ro/arhiva/cursuri/Dr.%20Christa%20Todea-Gross%20-%20Diagnosticul%20prenatal%20si%20Diagnosticul%20genetic%20de%20preimplantare.%20Sindromul%20Down.pdf

si inca un link de aici de pe forum unde o fata spune ca s-a resorbit chistul

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124888

Eu zic sa va linistiti pt ca toate se rezolva cu calm.
pt sanatatea tuturor copiilor si mamicilor.

cuGeorge-Theodor

AMR 16 saptamani !!!

Eu si bebe il iubim pe tati !

http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_iary spune:

Cori iti doresc sa treci cu bine peste aceste probleme,Doamne ajuta
Si eu am citit ca la majoritatea bebeilor se resorb aceste chisturi, despre care nici nu am auzit pana astazi.

anca19+Deyan si Karla Maria 20.08.2003

http://picasaweb.google.com/teokarla03

Mergi la inceput

cori imi pare rau ca ai vesti nu prea bune, dar si eu stiu ca se absorb chisturile

linda tu spuneai de col ca e deschis?
nu stie nimeni ce inseamna col permeabil?

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miria_cristina
E, fetele, vedeti de ce devii paranoica intr-o sarcina, ca-mi ziceati dimineata sa ma linistesc?!

Sa dea Dumnezeu sa fie bine pentru fiecare mamica de aici, ca toate am facut puiutii cu dragoste si ni i-am dorit! Doamne ajuta!

Cristina si eu sunt foarte stresata si ma rog in fiecare zi sa trec cu bine de cele 40 de sapt.,sau macar 38 cand bebe se poate naste in siguranta
Chiar am citit astazi despre o graviduta careia i-a murit bebele in burtica la 32 de sapt, s-a sugrumat cu cordonul ombilical si acum parca sunt si mai stresata

Mergi la inceput

eu ma rog sa ajung la 28-30 de saptamani....ce sa mai
eu stiu ca nu e periculos sa aibe cordonul in jurul gatului, mai periculos e sa fie in jurul manutei sau piciorului si sa apese sau sa traga , cu circulara tripla chiar s.au nascut ok pe cale naturala

POZE

Mergi la inceput

Dayanara si eu stiam la fel...dar uite ca se mai intampla si nenorociri. Nu-mi venea sa cred ce am citit. Oricum cred ca este un caz extrem de rar sa se sufoce cu cordonul ombilical.

Mergi la inceput

da, asa e, rar dar se intampla si nu se prea pot evita, adica la eco e ok iar cand te ridici dupa masa , poate sa si.l puna in jurul gatului...
hai ca am batut.o pe miria la pesimism sau stres!
m.am pus sa mananc ciocolata poate imi revin pt ca eu asa nu.s buna de nimic si nu.mi permit sa zac cu ivan langa mine

POZE

Mergi la inceput