Topic ingrijirea copilului - CIC(6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndreeaOr spune:

Buna tuturor
Stiti cumva daca exista vreo intentie de modificare a legislatiei privind indemnizatia pentru cresterea copilului. adica 85 % pana in 4000 lei oare intentioneaza cineva sa modifice sau nu...este vreo sansa sa se modifice pe anul viitor cumva?
ma intereseaza deoarece din iunie probabil voi intra in concediu pentru cresterea copilului si pe langa CIM sunt si PFA, in incercarea de a face ros de mai multe venituri in aceasta perioada astfel incant sa pot avea o indemnizatie decenta caci. Imi fac griji ca se trezeste cineva sa modifice legea astfel incat toate eforturile mele de acum vor fi in zadar.

are cineva date de contact de ale Laviniei Sandru? erau la un moment dat pe grup undeva...
Multumesc
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui AndreeaOr

Buna tuturor
Stiti cumva daca exista vreo intentie de modificare a legislatiei privind indemnizatia pentru cresterea copilului. adica 85 % pana in 4000 lei oare intentioneaza cineva sa modifice sau nu...este vreo sansa sa se modifice pe anul viitor cumva?
ma intereseaza deoarece din iunie probabil voi intra in concediu pentru cresterea copilului si pe langa CIM sunt si PFA, in incercarea de a face ros de mai multe venituri in aceasta perioada astfel incant sa pot avea o indemnizatie decenta caci. Imi fac griji ca se trezeste cineva sa modifice legea astfel incat toate eforturile mele de acum vor fi in zadar.

are cineva date de contact de ale Laviniei Sandru? erau la un moment dat pe grup undeva...
Multumesc
Andreea

Iti dai seama ca nimeni nu poate sti ce este in intentia unui om/grup, atata vreme cat nu este declarata.
Personal, nu cred ca se va reveni prea curand asupra textului legal - deocamdata din motive tehnice (imposibilitatea adoptarii - Guvernul e schiop, Parlamentul are o lunga vacanta, iar urmatorii ani nu mai sunt electorali .)

Contactul cu Lavinia Sandru il poti gasi probabil la sediul PSD. Din afara Parlamentului insa, unde se afla acum, nu stiu in ce masura va mai putea fi la fel de eficienta ca in sustinerea Legii mamelor. Poate doar daca va capata o functie guvernamentala (ceea ce, sincer, nu cred).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Exista vreo prevedere legala prin care mi se poate respinge cererea CIC daca nu doresc sa efectuez din concediul postnatal decat 42 zile, desi mai aveam de efectuat?

Te rog sa nu mai postezi aceeasi intrebare de mai multe ori. Ti s-a raspuns dincolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

scuze , am sters...

mai am o intrebare: termenul de depunere a dosarului CIC de 60 zile este incepand cu data intrarii in CIC sau incepand cu nasterea copilului?

multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

de fapt mai am una...plafonarea la 4000 ron se aplica pentru indemnizatia primita pentru cresterea unui copil, sau se plafoneaza si in cazul cresterii gemenilor? cu alte cuvinte, este corect sa primesc (daca din calcule reise asa) suma de 4000 ron pentru cresterea unui copil si inca 600 ron pt cel de-al doilea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu exista o astfel de prevedere daca cerintele legale sunt indeplinite.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:

scuze , am sters...

mai am o intrebare: termenul de depunere a dosarului CIC de 60 zile este incepand cu data intrarii in CIC sau incepand cu nasterea copilului?

multumesc anticipat!

60 de zile de la terminarea concediului de maternitate.

Mergi la inceput

Citat:

de fapt mai am una...plafonarea la 4000 ron se aplica pentru indemnizatia primita pentru cresterea unui copil, sau se plafoneaza si in cazul cresterii gemenilor? cu alte cuvinte, este corect sa primesc (daca din calcule reise asa) suma de 4000 ron pentru cresterea unui copil si inca 600 ron pt cel de-al doilea?

Indemnizatia este plafonata la 4000, indiferent daca se cuvine pentru un copil sau cuprinde si "suplimentul" pentru sarcini multiple.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosicel spune:

Buna!

Eu am o rugaminte: cererea pt calcularea a 85% CIC e tipizata sau pur si simplu cand depun dosarul, fac o cerere de mana? Cum trebuie sa sune?

Am gasit cererea la care se tot face referire, (anexa 1 a nu's carui articol din ordonanta de urgenta)insa mi se pare mai potrivit pt RECALCULAREA sumei.

Adica, sa fiu mai clara: pt depunerea dosarului am urmatoarele acte:
1. Cererea tip pt acordarea indemnizatiei pt cresterea copilului
2. Adeverinta cu veniturile nete pt cele 12 luni anterioare
3. Adeverinta din care rezulta cele 12 luni de venituri, ultima zi de concediu de maternitate
4. Acte de identitate si certificate, livretul de familie, extras de cont

Si, din cate am inteles mai trebuie o cerere prin care solicit 85% din salariu si nu cei 600RON.

Sper sa existe cineva care stie cum arata cererea si poate anexeaza un model....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cosicel

Buna!

Eu am o rugaminte: cererea pt calcularea a 85% CIC e tipizata sau pur si simplu cand depun dosarul, fac o cerere de mana? Cum trebuie sa sune?

Am gasit cererea la care se tot face referire, (anexa 1 a nu's carui articol din ordonanta de urgenta)insa mi se pare mai potrivit pt RECALCULAREA sumei.

Adica, sa fiu mai clara: pt depunerea dosarului am urmatoarele acte:
1. Cererea tip pt acordarea indemnizatiei pt cresterea copilului
2. Adeverinta cu veniturile nete pt cele 12 luni anterioare
3. Adeverinta din care rezulta cele 12 luni de venituri, ultima zi de concediu de maternitate
4. Acte de identitate si certificate, livretul de familie, extras de cont

Si, din cate am inteles mai trebuie o cerere prin care solicit 85% din salariu si nu cei 600RON.

Sper sa existe cineva care stie cum arata cererea si poate anexeaza un model....

Cosi

N-am inteles care este situatia ta legala. Te afli sau nu in CIC? Ti-a fost stabilita indemnizatia? Daca nu, despre ce recalculare vorbesti?

Daca abia acum intri in CIC, cererea tip este cea stabilita prin ultimele Norme metodologice de aplicare a OUG 148/2005, cu toate republicarile ulterioare. Lasa o adresa de mail, sa ti-o trimit.

Daca doresti reclacularea indemnizatiei, termenul a trecut demult, la 30 iunie 2009. Prin Ordin de ministru, a existat un formular-tip si pentru acea cerere.

Altceva nu exista.
Deci, dincolo de ce ti se pare tie potrivit sau nu in textul legal, spune exact in ce moment te afli, ca sa vedem ce prevederi exista.

Mergi la inceput