Topic ingrijirea copilului - CIC(6)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Se iau veniturile realizate pe statul de plata. Si cu asta am raspuns la ambele intrebari.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Buna Marius.
Am si eu o intrebare:
Ce conditii trebuie sa indeplinesti sa-ti prelungesti CIC-ul pana la 3 ani?
Mentionez ca am un copil bolnav de fibroza chistica,necesita tratament zi de zi fara exceptie pt toata viata,ingrijire,etc etc.
Nu-l pot baga in colectivitate de la 2 ani,caci trebuie protejat foarte mult,din cauza complicatiilor pe care le poate avea la o simpla raceala si as vrea sa mai aman intrarea in colectivitate...prin urmare,ma gandeam sa-mi prelungesc CIC-ul pana la 3 ani.
Multumesc anticipat.

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca medical discutand afectiunea se incadreaza si se inregistreaza in categoria celor cu handicap, atunci vor trebui obtinute actele medicale care certifica atat afectiunea cat si nivelul de handicapare si pe baza si a acestor acte medicale, vor fi administrate prin aceeasi procedura, pentru luarea in evidenta atat a copilului, ca si persoana cu dizabilitati(handicap - neuro motoriu etc etc), cat si a persoanei care solicita prelungirea CIC pe considerente de handicap.

PS
Imi pare tare rau sa citesc ceea ceea ce ai scris.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

Leditia, duci la Protectia Copilului ,la serviciul Evaluare Complexa a Copilului cu Dizabilitati si intrebi daca se incadreaza in gr.de handicap.Mergi la primarie si faci ancheta sociala.Vii la depunerea dosarului si cu acte medicale,de la aparitia bolii si astepti sa te programeze.intri la comisie,mergi la cei care fac platile cu hirtia care certifica incadrarea in gr.de handicap si astepti banii care vor fi oricum mai putini decit in Cic.
tasteaza directia de asistenta sociala si protectia copilului din judetul tau pe net si vei gasi acolo clarificat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

am recitit mesajul-da,fibroza chistica se incadreaza.depinde de judet,din pacate,gradul.
vei primi o decizie,pentru ca orice suma de bani se acorda pe baza unei decizii in tara asta,desi pe la noi unii economisti mai sustin si altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgeta2010 spune:

Buna, Marius!

Am si eu o rugaminte. Incerc sa gasesc raspunsul la problema mea si nu reusesc. Sper sa ma ajuti si pe mine.

Am inteles din raspunsurile anterioare ca, la calculul indemnizatiei pentru CCC se iau in considerare si veniturile obtinute din concedii medicale. Am doua intrebari:
1. se include si concediul pentru ingrijirea copilului bolnav de pana la 6 ani? (cod indemnizatie 09)Din cate am studiat este un concediu mai special, care duce inclusiv la suspendarea contractului de munca pe perioada respectiva.
2. daca raspunsul anterior este DA, atunci care este valoarea care se ia in considerare: cea incasata efectiv pentru zilele de concediu, sau valoarea salariului minim (sau mediu???) pe economie?

Sper ca am fost destul de explicita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Marius,unombun,multumesc.

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

Buna ziua, am si eu mai multe nedumeriri ..daca ma poate ajuta cineva...sunt asociat unic la o firma, unde nu am avut carte de munca,aceasta fiind bagata la Casa de Pensii unde platesc lunar de cativa ani...la firma activitatea este momentan suspendata de vreun an si ceva...in 2007 am ramas insarcinata si nu am putut beneficia de indemnizatie...s-au terminat cei 2 ani de crestere copil,as putea cumva sa beneficiez de somaj, avand in vedere ca firma nu produce?..ar fi mai rentabil radierea ei..ma poate ajuta acest lucru..ce as putea face ca in eventualitatea unei alte sarcini sa pot beneficia de indemnizatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricia2010 spune:

am si eu o intrebare....Am intrat terminat perioada pre si post natal pe 25 ian 2010 si de la firma la care am lucrat mi-au trimis actele necesare concediului de maternitate (adeverinta cu venitul realizat in ultimile 12 luni ,copia dupa cererea de concediu de maternitate si decizia de incetare a contractului). Compania a incetat contractul meu de munca incepand cu 25 ian 2010 cu acordul partilor.
Afecteaza cu ceva intrarea mea in concediul de maternitate? E posibil sa nu beneficiez de indemnizatia de la stat pentru ca nu mai sunt angajata de si in ultimile 12 luni am lucrat neintrerupt?!
Cine va trece acesti 2 ani pe cartea mea de munca pentru ca compania urmeaza sa imi trimita cartea de munca mie!?
Si pentru a beneficia de 85% din venitul realizat in ultimile 12 luni trebuie sa precizez la primarie sau se calculeaza automat cu grila de 85%?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vally spune:

am si eu o nelamurire:
din dec 2009 am intrat in CIC, iar luna aceasta mi-au intrat banuti cu explicatia indemnizatie copil;eu presupun ca sunt banuii pe luna dec+Ian + alocatia copilului pe Ian pt ca alte explicatii nu am si nici decizie de aprobarea a dosarului cu suma lunara si perioada de CIC nu am primit; nu ar fi trebuit sa primesc acasa aceasta decizie conform legii? unde ma pot adresa pt a intra in posesia ei?

(am rasfoit topicul dar nu am gasit raspunsul)

multumesc anticipat

Mergi la inceput