cariotip sange periferic

dragelor,
a facut cineva aceasta analiza, va rog? mie mi-a fost recomandata de ginecolog dupa o sarcina oprita in evolutie, am facut-o si eu si sotul dar rezultatul dureaza vreo 3 saptamani. doamna doctor nu mi-a explicat foarte multe.
multumesc frumos.
Raspunsuri

rubia spune:
cariotipul genetic se face din sange periferic si determina eventualele anomalii cromozomiale care ar putea exista la vreunul dintre soti.Cariotipul; normal este 46XX la femei si 46XY la barbati.
In cazul in care este anormal (in totalitate-adic47XX sau 47XY) se recomanda donator .In cazul unui mozaicism(la noi este asa ceva-adica si celule normale si celule "anormale") se recomanda PGD-ul (diagnostic genetic preimplantare dar asta se face numai la fertilizare in vitro.)
In mare cam asta ar fi dar asteapta ca dr va va explica la rezultat ce si cum trebuie facut in functie de ce iese.
Bafta multa in continuare.

cristina97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rubia cariotipul genetic se face din sange periferic si determina eventualele anomalii cromozomiale care ar putea exista la vreunul dintre soti.Cariotipul; normal este 46XX la femei si 46XY la barbati. In cazul in care este anormal (in totalitate-adic47XX sau 47XY) se recomanda donator .In cazul unui mozaicism(la noi este asa ceva-adica si celule normale si celule "anormale") se recomanda PGD-ul (diagnostic genetic preimplantare dar asta se face numai la fertilizare in vitro.) In mare cam asta ar fi dar asteapta ca dr va va explica la rezultat ce si cum trebuie facut in functie de ce iese. ![]() Bafta multa in continuare. |
multumesc frumos pentru raspuns

cristina97 spune:
Buna,
As vrea sa mai adaug cateva info - poate vor folosi altor persoane:
- aceasta analiza am facut-o la spitalul Filantropia, zilele de recoltare sunt luni si marti (de dimineata, la 8) si trebuie musai programare (noi nu am avut dar doamna doctor ne-a primit totusi, se pare ca renuntase un cuplu fix in ziua respectiva).
- Sa aveti la voi daca puteti o trimitere de la medicul de familie (catre genetica) + o adeverinta salariat (am avut doar eu, sotul nu, si a fost suficient) ca sa nu mai platiti consultatia, in jur de 50 lei (ca oricum ii lasati ceva doamnei doctor).
- Analiza costa 600 lei pentru cuplu (2 persoane) sau 350 daca o face doar unul dintre voi.
- Numarul de telefon care ne-a fost dat pentru a suna pentru rezultate este 021.31.88.930 (de la 930 pana la 935 la coada), interior 277. Cu siguranta si programarile se fac tot la acest numar.
- Rezultatul dureaza 3 saptamani, dupa o saptamana de la recoltare trebuie sa sunati sa vedeti daca e totul ok, daca cultura este in regula; daca nu e, trebuie sa mai mergeti o data pentru recoltare.
sper sa iasa bine...
va si va doresc sa fiti sanatoase

samira33 spune:
este foarte "bine" la bani cariotipul la Filantropia.
in alte parti costa cu mult mai mult.
multumim de info cristina...si Doamne-ajuta sa va iasa bine analiza si sa va vedeti cu bebe in brate cat mai repede.

pufoasalaura spune:
buna,suntem si noi interesati de aceasta analiza, mai ales ca noi avem precedent.am ramas insarcinata in urma cu 5 ani, desi doctorii ne dadeau putine sanse(am sopc) si in urma amniocentezei fatul era malformat,asa ca am recurs la intrerupere de sarcina.
vreau sa stiu daca la filantropia, analizele sunt facute cu simt de raspundere(pretul mi se pare cam mic), sau mergem la cabinetul lui albu-unde preturile sunt mai mari
mersi

cristina97 spune:
citat din mesajul lui pufoasalaura buna,suntem si noi interesati de aceasta analiza, mai ales ca noi avem precedent.am ramas insarcinata in urma cu 5 ani, desi doctorii ne dadeau putine sanse(am sopc) si in urma amniocentezei fatul era malformat,asa ca am recurs la intrerupere de sarcina. vreau sa stiu daca la filantropia, analizele sunt facute cu simt de raspundere(pretul mi se pare cam mic), sau mergem la cabinetul lui albu-unde preturile sunt mai mari mersi |
draga Laura,
imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat.
sa stii ca mie mi-a inspirat incredere doamna doctor de la filantropia. ma gandesc ca are o experienta mai mare deoarece asta face toata ziua. Acum tu o sa decizi cum e mai bine.
multa bafta,
cristina

cristina97 spune:
uite eu am vrut initial sa fac aceasta analiza la CMU si costa 1.400 lei de persoana. Iar la Medsana am vazut ca e 1.100 lei de persoana.
Mie mi se pare cam exagerat...inteleg ca sunt clinici particulare dar nici chiar asa.
cristina

pufoasalaura spune:
am revenit...
poate diferenta de pret consta si in faptul ca"poate" analiza de 1500 ron acopera cam tot ce se poate si asta de la filantropia mai putin.. nu stiu,doar imi dau cu parerea.va dati seama ca este o diferenta care te ustura la buget, mai ales ca noi tot incercam sa facem bebe, si am facut tot ce se poate in materie de analize.

cristina97 spune:
citat din mesajul lui pufoasalaura am revenit... poate diferenta de pret consta si in faptul ca"poate" analiza de 1500 ron acopera cam tot ce se poate si asta de la filantropia mai putin.. nu stiu,doar imi dau cu parerea.va dati seama ca este o diferenta care te ustura la buget, mai ales ca noi tot incercam sa facem bebe, si am facut tot ce se poate in materie de analize. |
draga laura,
e o analiza in care medicul sta si numara perechile de cromozomi, se uita la forma si marimea lor...exact cum spunea si rubia, se determina daca exista vreo anomalie sau nu.
eu am fost si am luat zilele trecute rezultatul si o data cu foaia pe care zicea ca e in regula (din fericire) mi-au dat si 4 pagini cu niste "bastonase" aplecate la stanga si la dreapta - pe astea s-a uitat si a masurat doctorul.
nu exista cariotip mai cuprinzator sau mai putin cuprinzator
cristina