Cine e seful ? la gradi, mai ales
Raspunsuri - Pagina 20
ralcat spune:
Dupa o vacanta normala de o saptamana, o perioada scurta de gradi si o vacanta fortata de gripa ... mai lunga de o saptamana, am reinceput ieri gradinita. Si trebuie sa recunosc ca desi toata perioada in care am stat acasa, cupilu fu bine "indoctrinat" ca educatoarea este reprezentantul nostru la gradi, ca toti copiii sunt responsabilitatea ei, ca la gradi ne facem prieteni, ne jucam si invatam lucruri noi si frumoase ... aveam un mare nod in stomac dimineata. Si cand ma uitam la doamna, nici ea nu parea foarte optimista ... mai ales ca se chinuia ca si mine sa se repuna pe picioade dupa porcina.
La care piticu meu, "mami, azi sunt dragutz cu Marie Catherine, ca uite si ea a fost bolnavioara ca tine si nu vreau s-o supar". Si azi a fost la fel de dragut, nu a plans si a cooperat cu ea, mai avem de lucru la jucatul cu copiii.
Citindu-va raspunsurile nu pot sa nu va mai dau cateva detalii, care cred ca vor intari convingerea ca Mihai e destul de stresat de nevoia aceasta de adaptare, si inca intr-un ritm destul de rapid. Adica, dupa 2 ani de stat acasa cu mami, in Bucuresti, a mai urmat inca un an in care eu am avut program extrem de flexibil si aproape inca un an i-am stat la dispozitie. Dupa care la 3 ani ai lui eu am disparut pentru o luna jumatate, singura aici in Belgia. Din decembrie anul trecut ne-am readunat toti, intr-o noua viata, fara o parte din bunici, fara prietenii putini dar buni de acasa. Gradi nu am putut incepe inca din primavara pentru ca nu am gasit loc ... a venit vara. Piticul cu tati in tara la bunici, mami la munca ... cu proiectul pe cap ... s-o gatat vara a inceput gradinita. As zice intr-adevar multe schimbari pe capul unui copil mic.
Stim ca e greu, daca noua ne este greu sa ne adaptam la anumite diferente, de el ce sa mai zic ... dar tot ce e important acum pentru noi e sa-l ajutam pe el in tranzitia asta. Noi nu simtim la fel de tare bariera de comunicare, ca avem scaparea in engleza, si oricum ne putem gestiona altfel frustrarile, oboseala, nervii.
Va multumesc tuturor, am primit multe sfaturi bune, m-au ajutat multe puncte de vedere.
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu