*Cozonaceii iubiti aniverseaza 1AN! LMA! (86)*
Raspunsuri - Pagina 9
Miky-ea spune:
Darling,multa sanatate dragutului Edi!
Amalia,e un scump puiul tau....cum vrea sa pape el singur...
Mamica fericita a printesei Alexia Bianca
http://good-times.webshots.com/album/569856510OLRmQy
Darling_ spune:
Andi nu prea ma agit cu gripa asta porcina si nici vaccinul nu ma incanta. Din cate am inteles a scazut nr de persoane infectate si vaccinul se face gratis la persoanele cu risc mare. Stiu pe cineva care a fost diagnosticat cu piggy flu si nu a fost cine stie ce ,cam ca o gripa obisnuita. Exista persoane din categoria de risc care ar tr sa se ingrijoreze, probabil, eu una nu-s prea ingrijorata.
Amalia, buna intrebare,am fost la 2 dr, mi s-a zis ca e probabil o infectie virala care dureaza cam 3, 4 zile. Rosu in gat nu are, i-a ascultat pieptutul, nu haraie, urechile's curate fara crocobauri. El are diaree si febra. Maine e deja a 3a zi si nu mi se pare ca s-a imbunatatit situatia, febra e mai mica. Nu m-a sunat sa-mi zica de rezultat la kk. Ma chinui sa-i dau sa manance, refuza cam tot mai putin iaurtul, nici ala nu-l papa cine stie ce.
Ooof rau e sa ai copilul bolnav.
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
pozele mele
anca_27 spune:
Laura, sunt pe-aci... am fugit azi la cursuri, ieri am fost la medic...Da reteta aia cu mere, eu sunt fan praji cu mere, mai ales daca se face si cu ele incorporate, cu-atat mai bine, merge rapid...
Nu va zisei de ultimele noastre ture la medicii: saptamana trecuta, sau nu, acu 2 saptamani, am fost la ortoped, control cu displazia, dus si radiografie, totul ok. A propos de mers in 4 labe prin cabinet , o pune pe spate, eu scot scutecul, il arunc la cos, intre timp ea ii indoaie-dezdoaie picioarele, si-mi zice s-o pun si pe burta sa vada cum se misca... dar nu zice bine, si z, jup pe burta, si tai-o pe pat inainte, cu body-ul atarnand, cu funduletzul gras la vedere, si triumfatoare, hopa-sus, se `agata` de perete. Ortopeada, `vai, aveti grija, cadeeeee`, in acelasi timp toata lumea amuzandu-se de bulanoasa ce facea ture prin pat....
Ieri am fost la endocrinolog. Ca trebuia sa-mi mai rezolv eu un pitic. Inainte sa raman gravida, cu vreun an, nu ramaneam si m-am dus sa ma `caut`. Ginecul m-a trimis la endocrino, tiroida mea putin marita, tsh-ul, prolactina si testosteronul, marite. Da tanti tratament, eu nu-l fac de capoasa ca oricum nu-mi garantase ca raman, si-ntre timp... doua liniutze. Ma duc la vreo 4 luni iar si se minuneaza ca-s gravida si ca n-am pierdut. Cic-am fost norocoasa, ca testosteronu` asta marit putea sa elimine sarcina. Si mi-a mai zis atunci, ca-n primul an de viata al lui bb sa merg sa-l vada, sa nu fi mostenit ceva de la mine... Mai aveti rabdare la citit? Ca va facui tot istoricul.... Na, si ieri se uita la ea, `doarme mult?`, `e constipata?`, `are dinti?`, `e vioaie?`..., `mergeti acasa si nu mai luati sange copilului, uitati-va la ea ce sanatoasa e... daca avea probleme cu tiroida, erati aici din prima luna, simptomele sunt atat de evidente....`. Si-asa, mi-am mai rezolvat un pitic.
Mai am unul. Cu dormitul. Va anunt cand il `rezolv` si pe ala.
Io cerui linkul cu jocuri acu cateva zile... nu-l mai are nimeni? Faceti o pomana la pacatoasa..., ca-s toata ziua cu Sara acasa, si ne plictisim in grup dupa ce epuizam toate sursele, si decat sa tot intinda de haine, sertare, dulapuri, mai bine ne jucam ceva. Erau idei asa faine acolo, da` nu-sh unde l-am pus.
Ce torturi ati trantit voi acolo! Bertha, Eli,!
Iza, cu ce ne mai incanti?
Mai, de Ralu, nu mai stie nimeni, nimic? Trebuia sa vina cu vesti de la ginec...
Si mai ziceti ce mai gatiti la cozonaci, sa mai iesim din pana... eu azi am facut spanac. A papat ea ce-a papat la amiaza, si i l-am lasat pe masa, cu gandul ca-l vede daddy cat sunt eu plecata, sa-i dea. Dar in fuga, in timp ce ieseam, am gasit in geanta borcanasul de ieri, cu piure de dovleac, cartofi si peste, si l-am trantit tot pe masa. Borcanas statut in geanta deci. Si cand ajung in seara asta acasa, ghiciti ce-mi spune daddy, c-a papat, `dar numai cateva linguri!` Acu sa vad pe maine daca diaree sau altecele...
Darling, sanatate puiului!
In seara asta a bagat 30 de ml de Nan. Sa vad la noapte ma-ndoaie au ba? Alra, iar bagai cutitu-n rana, vb Amaliei... nu-i destul ca vine aia mica, constiinta, si-mi spune ca poate nu-s destul de buna mama ca nu-s in stare s-o fac sa doarma si ea ca oamenii, ca dimineata imi vine sa plang, ca spatele mi-e varza... hai Brave ca e rost de ... ca nu mai vrea decat cu mine si-ntinde mainile disperata, si ma prinde, si se agata, si se cuibareste... de ma-ntreb ce e? Ca nu mananca cat as vrea, ca are tantrumuri de astea de dat cu mana peste lingurita, de sarit din scaunu de masa... sa mai zic? Nu mai zic ca le-aveti si voi pe-ale voastre...
O noapte magique!
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
===================
"Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."(Mahatma Ghandi)
Andy08 spune:
Oceanborn: Faina pleata are Thomas . Lasa ca mie imi place ca-si mai pastreaza un pic fatza de bebe. Ca par o sa aiba toata viata dupa aia.
Darling: Nici eu nu vreau sa ma stresez, dar aici e circ la tv. Cozi peste cozi la vaccinare, toate canalele de stiri arata cate victime mai sunt...Si, in plus, am vorbit cu o colega de lucru ieri si mi-a spus ca sora ei (care are vreo 28-30 de ani) a facut gripa asta si a ajuns la urgente dupa 15 ore de vomitat si diaree. S-a deshidratat f. repede. A stat 3 zile in perfuzii. Acum e acasa, e un pic mai bine, dar tot nu e refacuta si boala a debutat acum o sapt. Uf! Ba criza economica, ba pandemia asta....parca toate relele se aduna in ultimul timp. Multa sanatate lui Eduard.
Andy, mami de Andrei
lauramiron spune:
Andy, numele corect este Ecaterina, insa doar pentru ca sotul a tinut neaparat, nu pentru ca as fi fost eu foarte de acord A fost Caterina pana cand a trebuit s-o inregistreze si m-a rugat sa-l las s-o inregistreze Ecaterina....cica suna mai intreg, mai romaneste Na, ce sa-i fac, am lasat de la mine
Insa eu ii spun cel mai des Caterina
Cand va fi mare, va fi alegerea ei cum va dori sa o strige lumea
Edit: in maternitate, imediat dupa ce am nascut-o, pe masa de operatie m-au intrebat cum o cheama, s-o treaca in acte.....nu-s ce ametita era aia, ca in loc de Caterina a inteles Adelina Si pe bratara de la mana, pe eticheta de pe patut,pe biletul de iesire din spital e Adelina
Citat: |
citat din mesajul lui Andy08 Laura: Tot vreau sa te intreb. Mai, cum o cheama pe Cati pana la urma? Ca in mesaje tot zici Ecaterina, la semnatura e Caterina... Andy, mami de Andrei |
lauramiron spune:
Anca, ma bucur pentru Z ca e bine si ca piticii tai au disparut
Prajitura am luat-o de pe blogul lui Maya, aici http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/07/prajitura-cu-mere-iza.html
Cu doua amendamente: portia scrisa de ea este pentru o tava de chec, deci eu am dublat toate cantitatile (mai putin zaharul) si am pus 3 mere mari la portie. E foarte usoara si gustoasa.
citat din mesajul lui anca_27 Laura, sunt pe-aci... am fugit azi la cursuri, ieri am fost la medic...Da reteta aia cu mere, eu sunt fan praji cu mere, mai ales daca se face si cu ele incorporate, cu-atat mai bine, merge rapid... Mami de Sara (8 dec 2008) ============ Poarta-ma, mami! www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici =================== "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."(Mahatma Ghandi) |
cameliam spune:
laura, i-am dat si eu ceai caldut cu miere de albine. Ba i-am dat si cu albastru de metil in gat, de-a ras dr de mine cand i-am povestit, c-a venit s-o vada... cica astea-s metode invechite. or fi , da' alta idee io n-am avut si mama la mine asta aplica acu' trej si ceva de ani.
futuremother habar n-aveam ca exista si pt copii tantum verde, dimineata il trimit pe tati la farmacie. multumesc de idee . cat despre abur cu menta in camera, asa e, face bine, eu i-am facut cu eucalipt si s-a vazut.
eli eu ii scoteam din frigider cu vreo 2-3 ore inainte, dar uite ca de data asta am uitat, am fiert niste apa, am bagat paharul in apa fierbinte un pic si am zis.. gata. Trebuia sa-l las mai mult. Asta e... prostia mea, necazul fetei. Saraca are o voce dogita... spre seara parca era un pic mai bine, dar nu bag mana in foc.
Aaaa.. sa nu uit, super tortul si cu soarele ala in stanga! Mi-ai dat o idee sa desenez si eu ursuletul pe tort in loc sa-l fac ca atare din mai multe bucati de blat.
Oare cu ce sa-l colorez maroniu/galbui? Tu ce ai folosit, ceva gem mai galben sau altceva, ca nu-mi dau seama din poza?
Acu' sa vedem daca mai facem party-ul sambata, mi-e asa groaza sa sun la 20 de invitati sa le zic ca amanam... Dr. a zis ca nu e contagioasa si ca putem face ca nu-i pericol pentru ceilalti copii daca nu se pupa cu ei sau asa, dar stiti cum e... nu se face sa chemi copii la tine acasa cand tu esti bolnav. Sper sa-i treaca pana maine seara.
bertha wooow ce tort. Recunosc ca m-a batut si pe mine gandul sa fac o printesa, da' m-am gandit ca-i complicat rau , sa raman la ursii mei. Felicitari! Am citit si povestea nasterii, deosebit redata, felicitari pentru cele doua comori ale tale si pentru mami cea curajoasa si talentata!
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
anca_27 spune:
citat din mesajul lui lauramiron Prajitura am luat-o de pe blogul lui Maya, aici http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/07/prajitura-cu-mere-iza.html Cu doua amendamente: portia scrisa de ea este pentru o tava de chec, deci eu am dublat toate cantitatile (mai putin zaharul) si am pus 3 mere mari la portie. E foarte usoara si gustoasa. |
Multzu! Ce simpla e si rapida, jup-jup si la cuptor.
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
===================
"Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume."(Mahatma Ghandi)
Ralukutzza spune:
Ioana, Dimi si Rares
Sa cresteti mari si sanatosi, sa aveti parte numai de impliniri , bucurii, sanatate, dragoste si de parintii vostrii minunati care va iubesc.
Fetelor va si ca multumesc din suflet ca v-ati gandit la mine. Am fost luni la gineco si acelasi diagnostic...sarcina oprita din evolutie...nici o bataie de inima nimic...m-a cautat vreo jum de ora pe toate partile ca a zis ca poate e mica sarcina si nu se aude dar nimic si conform calculelor mele trebuiau sa fie 8 sapt.Am venit acasa si m-am dus miercuri pentru inca o eco si chiuretaj.Am facut iar eco...iar nimc...asa ca pana la urma am facut nefacutul...alta varianta nu aveam.
Inca nu ma simt bine si am avut si o usoara hemoragie miercuri si azi dimineata, am luat antibiotic si vit K si acu este mai bine dar ma simt cam rau...pitica planeg mai tot timpul ca nu pot sa o iau in brate tot timpul asa cum vrea ea si in ultimele nopti s-a trezit de 3-4 ori pe noapte...ea care de la 3 luni doarme de la 21.00-la 06.00 neintrerupt.
Va pup dulce si inca o data va multumesc ca ati fost alaturi de mine si ca existati.
Mai intru dupa ce imi mai revin un pic atat fizic cat si psihic.
O noapte linistita tuturor cozonaceilor si mamicilor.
Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008
mav spune:
Am si eu o prajitura rapida, in care pun mere rase:
-o cana (200ml) ulei
-o cana lapte
-doua cani zahar
-3-4 oua
-o lingurita amoniac stins in lapte cald
-faina cat cuprinde ca sa iasa aluatul ca o smantana groasa
-la alegere, adaug: stafide, nuci, mar ras
-pt culoare (pt ca mie nu-mi place cu cacao) una-doua linguri gem de prune