savarine

savarine | Autor: ANITA75

Link direct la acest mesaj

cum se face aluatul pt savarine,dragelor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ingrediente:

faina 500 g,
drojdie de bere 30 g,
lapte 200 ml,
oua 2 buc,
zahar 50 g,
unt 75 g,
razatura de coaja de lamaie 20 g,
sare.

Mod de preparare:

Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu drojdia, putina faina si putin zahar. Se lasa sa dospeasca 1-2 ore. Se adauga restul de faina, galbenusurile de ou amestecate cu zaharul, untul si putina sare. Se lasa sa dospeasca din nou, se pune pe planseta si se intinde cu vergeaua. Se foloseste si pentru cornuri sau placinta cu fructe.


Cristina +15 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

sau o poti incerca si pe asta

Coca: 5 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri pesmet, putina sare.

Sirop: 1 pahar de apa, 150 g zahar, 2 linguri rom.

Pt ornat: 300g frisca

Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc
Se adauga pesmetul.
Se bat albusurile spuma
Se adauga la compoztia anterioara.

Eu am facut reteta asta si mi-a placut tare.
Atat doar sa nu folosesti un pesmet prea sarat.Eu am avut cand am facut, Baneasa si pe langa faptul ca era cam mare macuinat era si putin cam sarat, dar pana la urma a iesit gustoasa.


Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Reteta mea de savarine, foarte usor de facut si delicioase.
http://criss75-despremine.blogspot.com/2009/10/savarine.html

Criss si Alex (11.05.2003)

Printisorul meu

EMMA, printesa primaverii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mireluta39 spune:

-1kg faina,50g drojdie,100g zahar,3oua sau 6galbenusuri,sare,coaja rasa de lamaie sau portocala,esente de vanilie si rom,500ml lapte(si facultativ 2-3linguri de frisca batuta).

-se framanta aluatul,se lasa la dospit si se pune in forme unse de savarine.Se mai lasa la dospit pana umple formele si se coc la 180grade.Reci,se scufunda in sirop cu rom,apoi se umple cu frisca si gem.

www.blogulluiaurel45.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

Mirela cite savarine ies din comp. ta? eu am doar 7 buc.ce cantitati ar trebui puse pt 7 buc.

Mergi la inceput