M-am hotarat..........adoptie(67)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Buna!
Simo, multumesc pentru raspuns. Da cel de ieri a fost ultimul curs si testarea psihologica a constat intr-un set de 212 intrebari cu da sau nu, inca 100 intrebari cu calificative de la 1 la 5 si vreo 10 intrebari la care trebuia sa completam noi raspunsurile.
Si ieri mi s-a parut foarte interesant cursul.
Salviae sa-ti traiasca flacaul si sa petreceti multi ani fericiti de acum inainte, impreuna!

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puffy10 spune:

Criss_85, noi mai avem ancheta sociala si gata, apoi asteptam sa se elibereze atestatul.... cred ca dupa sarbatori.

6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

criss_85- o sa fie bine.Atestatul e partea usoara.Cautarea copilasului e partea care ne doare.Cei de la sectorul meu in prina faza pana sa depunem dosarul ne spunea :sunt copii adoptabili conform cerintelor dvs si dupa ce am luat atestatul au disparut si de aici a inceput nebunia de care vreau sa uit.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

Fetelor,eu am inceput sa dau zvon in tara de vreo luna ca vreau sa adopt.Spuneti-mi si mie,este bine sa merg in maternitati sa caut? este legal? tocmai am vb cu cineva care mi-a spus ca nu stiu ce fel de lege interzice dr neonatolog si asistentelor din sectiile de neonatologie a maternitatilor sa arate copii unor persoane apte sa adopte.Mie sincer,mi se pare o mare prostie,ba mai mult mi s-a spus ca ar fi vorba de pedeapsa cu inchisoarea.Sincer nu cred o iota...voi ati auzit de asa ceva? Eu chiar incerc sa-mi fac relatii prin spitale,sa gasesc copilul inca de la nastere,acum sper sa am si noroc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

A aparut un proiect cu tema de dezbatere pe site-ul ORA.E interesant de citit ,la lucruri bune am vazut ca odata declarat adoptabil un copil nu mai expira sentinta intr-un an deci ramane adoptabil,alt lucru bun este ca vor putea sa adopte si cetatenii romani cu domiciliu un strainatate.Cel mai bun lucru mi s-a parut ca se urgenteaza declararea doptabilitatii prin temene clare.Un alt lucru pe care il modifica e termenul de eliberare al atestatului la 120 de zile si din pacate art.12 care trebuia modificat radical nu se modifica.O sa le scriu un mail ,cred ca o putem face oricare dintre noi pentru ca cica asteapta sugestii.
Deci marea modificare nu e asa mare.

Criss intr-adevar e caz penal sa umblii prin maternitate sa iti cauti copil,se considera trafic de copii.Tu iti pierzi atestatul si medicul sau asistenta sunt cercetati.Asta nu se intampla numai in cazul familiilor cu atestat ci la oricine intra in maternitate , sectia de copii abandonati.Nu e de gluma.Riscul e mare ,poate o patesti poate nu.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

puffy10vezi ca ai PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaAnca spune:

asi la care art.12 te referi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

criss85- nimeni nu iti va un copil din maternitate.Inainte era plasamentul de urgenta acum l-au scos.Nu spun ca e imposibil insa pot spune ca este ilegal si nimeni nu se mai baga la asa ceva.In maternitare asistentul social nu te va lasa sa vezi copii,desi sunt foarte multi (sursa sigura ) dar din pacate sunt dati la asistenti maternali unde ramane mult timp pana este declarat adoptabil sau il adopta asistentii maternali,sau ajung in casele de copii.
Acum despre modificarea legii: pe langa ce a spus ASI eu zic ca partea buna este si acel concediu de acomodare de 3 luni la copilul de peste 2 ani care conteaza enorm.De asemenea e bine si faptul ca bebelusii care au linie linie la parintii este declarat adoptabil in 30 de zile de la eliberarea certificatului.
Parerea mea ca aceste modificari sunt un lucru bun si se pare ca se misca ceva.Daca nu se facea nimic iarasi nu era bine.
Poate noi cele care suntem in asteptare o sa avem copilasul mult dorit conform cerintelor si DPC-urile o sa intre un pic in priza.

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaAnca spune:

criss85-in afara aspectului penal, trebuie sa tii cont si de cel emotional. daca te duci in maternitate si te atasezi emotional de un copil care nu va ajunge la tine vei suferi ca un caine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_85 spune:

Va multumesc mult fetelor pt sfaturi! Nu credeam ca e chiar atat de grav daca iti cauti copilul din maternitate.Stau linistita mai bine si las lucrurile sa se intample de la sine.

Mergi la inceput