Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (9)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

buna fetele,
Ce faceti,ce fac puiutii?
Flodinutza,elybub,bine ati venit la noi si speram sa ne tineti la curent cu evolutia sarcinilor si mai ales sa ne povestiti experientele nasterii in apa a puiutilor vostri.

elybub,toti dr ginecologi care nu se ocupa de nasterile in apa si nici nu sunt documentati iti vor spune ca e riscant si nu-ti recomanda aceasta metoda de a naste! Nu numai ca nu e riscant pt bebe,ba e chiar benefic,el venind pe lume in acelasi mediu in care s-a dezboltat timp de 9 luni,mediul lichid,ceea ce face mai usoara adaptarea la noile conditii si nu mai exista socul aceala al trecerii bruste de la un mediu la altul. In ceea ce priveste problemele respiratorii,toate cercetarile si din tot ce am citit eu pana acum,reiese contrariul a ceea ce a zis dr ta,adica toti copii care s-au nascut in apa,vb acum de cercetarile si observatiile facute de medici din alte tari, au avut mai putine sau deloc probleme respiratorii.
Puiul meu nu a avut nici o pr,ba a tipat din prima,cred ca nici nu iesise de tot si a inceput sa planga,si planfgea nu gluma! Si uite intr-un an de zile nu am avut nici un fel de pr cu el.
Si asa cum zicea si Criss,nimeni nu te lasa singura in cada,tot timpul e cineva cu tine si dr B,daca alegi sa nasti la Eva,sta acolo cu tine.Cred ca si la Isis se intampla acelasi lucru.
Hai ca m-am lungit,va pupicesc pe toate si pe puiti!

Miha_obi,te asteptam cu povestea nasterii,multa bafta si nastere usoara. sa ne anunti cand vine momentul!

Aurora de duracell neastamparat Robert Matei

Ajutor pentru Robi

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_k spune:

Draga Vioo, am citit cu mare emotie povestea ta. M-am simtit acolo, in sala de nasteri. Si am inteles perfect de ce esti asa de impacata cu cezariana - chiar ar facut tot ce se putea face! Oricum, toti doctorii cu care am vorbit au zis ca e bine sa fii flexibila si sa accepti ca poate sa se intample si alt scenariu, decat cel planificat...

Sigur ca am sa intreb la Isis daca te primesc dupa o nastere post-cezariana. Va trebui sa astepti insa pana in aprilie, cand ajung eu acolo - dar estimez ca nu ai in plan sa faci al doilea copil pana atunci, nu?

Noi suntem foarte bine. Intru in saptamana 25 si am facut saptamana trecuta eco de morfologie. Toma este in continuare Toma, acum este final si oficial. La 700 de grame, e un pic mai mare decat normal, cu picioare foarte lungi, ceea ce il recomanda pentru o cariera de inotator, inca de la inceput!

In afara de asta, m-am apucat de lucrat la auto-hipnoza. Nu stiu daca stiti, la Isis este o tipa psiholog care se ocupa de acest lucru si de la care am luat un CD de lucru, pana la nastere. Problema este ca, inainte de a incepe practica propriu-zisa, trebuie sa ascult un CD de cateva ori, iar eu am adormit de fiecare data, in primele 10 minute! Nu stiu daca ideea este tocmai asta, sa nu fiu constienta si sa imi ramana mesajele in cap, sau poate sunt eu somnoroasa! Am sa mai incerc o data sa raman treaza si, daca nu merge, am sa ii scriu tipei sa vedem ce pot face. Oricum, este o experienta foarte interesanta, nu am mai facut asta niciodata in viata mea!

Va salut pe toate, mame si viitoare mame, si de-abia va astept cu noutati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elybub spune:

Hello fetele ma bucur ca am gasit aici un punct de sprijin in dorinta mea de a naste cat mai relaxata
Aurora iti multumesc pentru incurajari dar spune-mi tu ai nascut in apa ?
eu o sa nasc la Constanta pentru ca de aici sunt si imi e mai usor , la Isis dar sunt doctori destuld e buni am auzit.

Ely23+cuAndra

Mergi la inceput

Alina_k
o sa nasti la Isis daca da cu cine?
Este foarte interesant ce faci cu tehnica aceasta de la psiholog am citit in multe carti de psihologie ca asa se invata cel mai repede ceva in prima faza adica inainte de a adormi si dupa primele minute de somn as ca e foarte posibil ca doctora sa fi facut exercitiile in asa fel inkat sa adormi cu ele.
Dar despre ce e vorba suna chiar interesant si vreau sa stiu si eu ! Ce alte lucruri mai poti discuta cu psihologul de acolo?
Te-ai inscris si la cursuri prenatale?

Eu akum ca va am pe voi si ma incurajati imi doresc din ce in ce mai mutl sa nasc in apa !!!! si sincer abia astept o imi pun si muzica iar tati va fi cu noi si nu o sa mi se pare ca ma chinui singura !!! E greu sa intri singura in sala de nasteri cu o groaza de necunoscuti pe acolo, mi-e frica!

Ely23+cuAndra

Mergi la inceput

Aurora te rog daca ai informatii de pe net in legatura cu ansterea in apa sau daca imi poti spune de unde pot sa iau acest gen de documentare sa ma ajuti sa le gasesc ca sa le arat si familiei mele ca nu prea cred ei in de-astea!

Ely23+cuAndra

Mergi la inceput

Buna Ely,
Cand am fost la Constanta prima oara sa vad daca imi place Isis, am vorbit cu Dr. Zaher, care mi-a placut foarte mult. Mi s-a parut foarte calm si linistitor si chiar am plecat de acolo cu senzatia ca pot sa o fac si e ceva, pana la urma, natural si deloc traumatizant.
Deci estimez ca voi naste cu el, mai ales ca tot la el am sa merg la un control, cu o luna inainte.

Cu toate astea, ce mi-a placut este ca oricare din medicii de acolo naste in apa, asa ca, presupunand ca el nu este acolo, dintr-un motiv sau altul, pot sa nasc cu oricare si nu mi-e teama ca au sa fie probleme.

Pentru auto-hiponoza pentru nastere, mergi la www punct nastere prin hipnoza punct ro, gasesti acolo toate informatiile de care ai nevoie, plus contactul persoanei care a dezvoltat acest lucru la clinica Isis. Mai ales daca esti in Constanta, ti-as recomanda sa vorbesti direct cu ea, cred ca poate sa iti spuna mult mai multe decat stiu eu. E o tipa tanara si foarte abordabila, asa ca pune-i fara grija toate intrebarile. Tot cu ea poti sa vorbesti si despre nasterea in apa, ea insasi a nascut in apa la Isis, deci poate sa iti dea informatii la cald.

Judecand dupa numarul tau de saptamani, cine stie, poate ne intalnim la coada spre cada de nasteri

Succes si sper sa ai taria sa alegi ceea ce iti doresti, pentru nasterea ta!

Mergi la inceput

aaaa si am sa ma duc si la cursuri prenatale, dar la Bucuresti. Am sa ma duc spre sfarsitul lunii februarie, am inteles ca dureaza aproape doua luni si e bine sa le fac mai aproape de nastere. In Bucuresti sunt mai multe locuri unde se organizeaza cursurile, si cred ca la Constanta Isis organizeaza, de asemenea. Ar fi si o ocazie buna sa cunosti mai bine oamenii de acolo, daca esti inca nehotarata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_obi spune:

Buna fetelor! Sa va povestesc si eu ce se mai intampla cu mine si cu sarcina mea...
Bebelusul meu era in prezenatatie pelviana si la sf sapt 38, iar la safturile medicilor, atat dr B cat si medicul meu din sb, care au zis ca sansele sa se mai intoarca sunt sub 5%, ieri am plecat cu sotul la Brasov sa ne programam cezariana cum discutasem cu dr B. Ne luase un prieten din Bv bonul nr 12 si cand am ajuns noi era de-abia pe la nr 6 asa ca am plecat sa ne cazam ca sa nu ne apuce intunericul ca si asa a fost destul de greu ca e teroare in oras cu noua zapada. Peste o ora ne-am intors si aflam ca dr plecase intr-o cezariana si ca atunci cand se va intoarce nu va mai consulta decat vreo 4 paciente care erau acolo cand plecase el... deja incepeam sa fierb ca si asa eram foarte obosita si bebe ma tot impingea in coaste. A venit dr pe la 5 si cred ca mai avea vreo 15 paciente, toate nerabdatoare sa intre. In fine le-a primit pe cele care vb cu ele inainte de operatie, cu toate ca eu trebuia sa intru inainte, unele au plecat si s-au reprogramat si apoi celelalte intrau cum aveau ele chef. La ora 6 s-a terminat programul si a venit alt dr, unul no name, cu o falca in cer si alta in pamant si s-a instalat in cabinet, desi n-avea inca nicio pacienta. Noi mai ramaseseram 4 paciente. Cu celelatre 3 a stabilit sa le vada in alta zi, daca mai apuca pt ca si ele stateau sa nasca si la sf ne-a luat pe noi acolo pe hol la o masa sa programam cezariana. Si am stabilit duminica, pe 24. Dar eu i-am zis ca duminica inainte sa ma taie vreau sa-mi faca un control sa vada daca e tot ne-ntors ca atfel nu vreau. Si a fost de-acord. Si cand sa plecam iese un medic dintr-un cabinet, cred ca era dr Bisoc si ma cheama repede sa ma puna la eco sa vada daca s-a intors. SI surpriza ca nu-i mai gasea capul...ca era cu caputul in jos... am ramas surprinsi cu totii ca nu ne mai asteptam sa se intoarca in sapt 39. S-a uitat repede si la col si a zis ca sunt departe de nastere...cel putin 10 zile mai dureaza. Asa ca a doua zi ne-am suit din nou bagajele in masina si am plecat acasa ca sotul nu poate lipsi atat de mult de la serviciu....
Hai ca uite ce m-am intins! Si acum asteptam sa vedem ce surprize ne mai face Stefanel

Mergi la inceput

Bravoooo Miha, veste excelenta! Cum par sa iti iasa toate lucrurile, in ciuda prognozelor, sunt sigura ca ai sa rupi lantul cezarienelor si ai sa nasti de-a dreptul in apa. Deci in 10 zile asteptam povesti care sa ne inspire!!!!

Salutari tie si micului Stefan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Miha,ce bucurie ca bebe s-a intors! Sa dea DD sa ramana asa pana vine momentul si sa reusesti sa nasti in apa,sper si eu sa ne povestesti despre o nastere in apa! Dr. B ce a zis cand a vazut ca s-a intors bebe? Multa bafta si
Ely,da eu am nascut in apa,de asta ti-am zis tot ce ti-am zis. Despre informatii privind nasterea in apa, o adresa exacta nu am sa-ti dau,dar eu am dat pe google nasterea in apa si gaseti destule informatii! Eu am mai citit prin reviste,chiar imi aduc aminte ca in perioada cat am fost insarcinata multe reviste gen Mami,Baby,Mamica de azi au publicat articole despre beneficiile nasterii in apa,nu dadeau in schimb informatii despre nici o clinica unde s-ar aplica aceasta metoda.
Uite aici un site und am gasit inf. despre nasterea in apa http://www.reclama.ro/sarcina/Avantaje-si-contraindicatii-pentru-nasterea-in-apa.html sau http://parinti.acasa.ro/articole/840-nasterea-sub-apa-avantaje-si-dezavantaje.html, http://www.kidz.ro/articol/Nastere/1558/Nasterea-in-apa.html
Daca dai cautare pe google o sa gasesti diverse articole si
informatii,chiar si imagini bineinteles din alte tari.

Pupici la fete si bebici.

Aurora de duracell neastamparat Robert Matei

Ajutor pentru Robi

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput