Fiv in Ungaria 74
Raspunsuri - Pagina 10
alinamolnar spune:
Buna fetelor!
Outzul meu evolueaza bine, maine mai trebuie sa sun ca sa vedem cat s-a divizat si daca totul e OK (si n-are cum sa fie altfel) vineri fac ET. Va multumesc pentru incurajari si ca dovada, am inceput sa ma gandesc ca de data asta se va prinde si o sa incerc sa imi continui viata normal ca si pana acum. Multi mi-au sugerat sa-mi iau medical dupa ET, dar cred ca daca DD vrea sa fie BB , o sa fie si daca merg la lucru (lucrez la birou, deci nu am munca fizica si nici chiar asa de stresanta). Oricum daca fac ET vineri am la dispozitie trei zile ca sa stau cu cracii in sus.
alinamolnar spune:
Bytzi ca sa fiu sincera nu stiu. La primul FIV am crezut ca am avut doar unul matur pt. ca am inceput stimularea abia in a 4 a zi de CM, dar erau totusi 3 foliculi. La al doilea FIV am intrerupt din cauza chistului, dar si atunci am avut ceva foliculi. Acum nu mi-a vazut ovarul stang deci nu stiu ce era pe el, dar pe dreptul erau doi foliculi. Probabil pe stangu' nu a fost nimic. Deocamdata nu mai fac nici un fel de investigatii pt. ca de vineri voi fi .
Doamne ajuta!
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui goggy ... Tocmai din cauza ca nu ai avut nici o sarcina ar trebui sa-ti fac sindr antifosfolipidic, geneticele, imunologicele si trombo....parerea mea . |
goggy ,
din cate mi s-a explicat si mie, nu e chiar asa... problemele de coagulare, trombofilie... explica unele opriri in evolutie, dar nu la sarcini 'foarte' incipiente.
daca cineva nu a ramas gravida deloc (asta putand insemna ca a putut eventual avea avorturi menstruale), vina e mai greu sa fie a SAFL, ANA, LA, trombo etc. Mai probabila e in cazuri de-astea o problema de embrion... sau poate fi si imaturitatea ovocitului in mom. fecundarii... sau o pb. cu sperma - dar asta se vede usor la spermograma/spermocultura.
o monitorizare ecografica a ciclului n-ar fi rea...
goggy spune:
gabi, nu te supara pe mine, dar ai stat putin sa analizezi informatiile sau le-ai luat ca atare?
E adevarat ca trombofilia poate fi o explicatie pentru anumite pierderi de sarcina dar nu numai. Gandeste-te ca in momentul in care faci stimulare ovariana si iti bombardezi organismul cu hormoni, iti creste foarte mult riscul de coagulare. Endometrul, in loc sa fie irigat puternic cu sange, primeste cheaguri...de unde rezulta ca embrionul nu are cum sa fie hranit...de unde rezulta ca poti pierde sarcina inainte de a stii ca o ai.
La fel, problemele imunologice apar foarte devreme. Practic, ca o sarcina sa se poata dezvolta, trebuie sa fie acceptata de sistemul imunitar al mamei....daca acest lucru nu se intampla si sistemul imunitar respinge embrionul, ce crezi ca se intampla? Si pot continua...
Nu spun ca e rau sa ai incredere in medicul tau....spun doar ca nu e bine sa fie o incredere oarba. E bine sa verifici, sa citesti, sa incerci sa afli, sa iti pui probleme.... Medici foarte buni pot fi depasiti de anumite situatii fie ca e vorba de informatii prea noi, fie ca nu s-au lovit de problema, fie ca au teorii invechite si prafuite etc.
Tu faci cum crezi, eu vreau doar sa te ajut sa inveti din greselile altora, sa nu le faci si tu...
miki01 spune:
Fetelor tineti-o tot asa cu vesti bune! Doamne Ajuta!
Incep cu FELICITARI pentru proaspata graviduta Mirela_2 Sarcina usoara si la termen, draga mea!
Zapp se pare ca urmezi tu cu felicitarile in toata regula. Doamne Ajuta sa fie bine!
Goggy nu acceptam decat rezultat mare de la tine marti, bine? Ai grija cu constipatia, nu e de gluma, baga Kiwi la greu. Da, noi eram cu Citroenul la clinica Kaali. Tare rau imi pare ca nu ne-am vazut. EU banuiam alt cuplu din sala care vorbea romaneste, dar am simtit ca daca erai tu sigur intrai in vorba cu noi. Lasa, poate facem de o intalnire pe aici prin Bucuresti.
Felicia, super numarul embrionasilor (tot asa am avut si eu la primul FIV). Tinem pumnii sa fie lipiciosi de mami a lor. Tratamentul tau mi-a fost prescis si mie de dr. K.
Fetelor, acum intru cu o veste proasta de la noi, sotul meu a fost diagnosticat (spermograma facuta la Kaali) cu azoospermie. Ne-a izbit ca un trasnet, nici acum nu realizam ca se poate. Din pacate, din ce tot citim de la aflarea vestii sigur nu este o eroare, se pare ca insuficienta renala si ulterior transplantul renal al sotului meu, au dus aici. Acum nu stim pe ce drum vom apuca, inca ne documentam si cautam doctori priceputi sa ne sfatuiasca (daca aveti ideii!?!)
Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
si aspiranta la bebe 2
Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru
samira33 spune:
goggy...perfect de acord cu tine
si mai este o posibilitate...medicii-chiar si cei foarte buni,nu pot fi "tatici" in toate domeniile...si e foarte probabil ca,in cazul unor probleme aparent inexplicabile...solutia ajutattoare sa vina de la un medic de alta specialitate-cand e descoperita "inexlicabilitatea"...care e "tatic" pe bucata lui.
cine ma teleporteaza si pe mine pana la Urgenta???
ca trebuia sa fiu acolo de ...fix 28 de minute
va tzuc
goggy spune:
Ralucutza, ungurasii sunt bine mersi (sper ) Cand termini cu alaptatu' sa zici, ca dau de baut
goggy spune:
Miki, stiu ca mai era un cuplu, am senzatia ca era vorba de o prietena de-a Ralucai ( ca tot te-am prins p-aici ), o tipa slabuta, satena si cu parut destul de cretz, nu?
Da, nu eram noi....la naiba, a fost vorba doar de cateva minute
Imi pare tare rau sa aud de diagnostic....biopsia nu e o varianta? Poate mai e vreun ratacit p-acolo.