Mancarica bebelusi - bio de la piata sau borcanele
Raspunsuri - Pagina 6
nn_79 spune:
Bebelucul meu are 6 luni si am inceput divesificarea de vreo 4 saptamani, cu mancare facuta de mine (mare bucatareasa ... )
Asa ca l-am trimis pe al meu sot prin piata sa caute produse naturale!
Deee, in naivitatea noastra chiar credem ca se mai gasesc produse naturale in piete!!
Oricum, ii fac supita cu legume (morcov, telina, patrunjel, dovlecel, pastarnac, ceapa si cartof), din care-i dau sa manance 2 zile. Inainte sa ii dau sa manance, le bag la blender si le pasez bine, cu putina zeama in care au fiert. Iese foarte fina.
Dimineata, la 10, ii dau mar ras pe razatoare cu branzica de vaci.
Inainte ii dadeam mar cu banana, doctorita mi-a zis ca m-am grabit cu banana si ca imi recomanda borcanelele. Asa ca ne-am grabit la hypermarket sa-i luam copilului borcanele, mai ales eu bucuroasa ca sar din schema cu o "gateala". I-am luat doua si nici n-a vrut sa le vada , a scuipat tot jos imediat. Stie el ce stie.
Concluzia: depinde de copil...
Hai c-am scris o gramada, hihihi.
LilianaR spune:
Cristi, ma indoiesc in mod serios ca un medic poate face vreo legatura intre alimentatia de la 3 luni cu boala de la 10 ani, sincer.
Eu si sora mea am mancat cam la fel, cu micile preferinte personale, iar sora mea sufera de unele dereglari de digestie greu de diagnosticat, gastrite etc. din scoala primara.
Sunt convinsa ca nu e normal sa-i dai micutului fasole cu carnati, dar asta nu inseamna ca e normal ca adultii sa manance asta fara numar, fara numar.
Prin urmare problema nu e ca nu trebuie sa dai ceapa prajita pruncului, ci ca nu ar trebui s-o mananci nici tu. Si nu cred ca face diferenta hrana bio data jumatate de an in contextul unei vieti de uleiuri, oua si grasimi.
Atata tot.
De aceea ma intreb ce anume vedeti voi, mamicile, in a da hrana bio cateva luni si atat. POate imi formati si mie o parere...
adastero spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexuta2005 Alexia a mancat mancare facuta in casa dar si de la borcanas, in primul an chiar pana la un an si jumatate,de la hipp si de la nestle. Eu sunt de parere ca oricum sunt mai bune decat legumele de pe piata noastra cultivate haotic, pline de chimicale.Daca ai gradina in care cultivi singura legumele atunci nu se merita sa iei borcanase dar daca le iei de la piata si nu stii cum sunt cultivate nu ai nicio garantie. Parintii mei au gradina la tara si au mai cultivat legume acolo, nu se compara cu legumele de pe piata, nici la gust nici la forma.Vreau sa va spun ca toata vara nu am gasit pe piata rosii cu gust asa de bun ca cele de la tara. Sunt legume pline de chimicale pe piata, nimeni nu-i verifica pe producatori si acestia folosesc fara discernamant ingraseminte, pesticide. Decat sa cumperi acum piersici proaspete din supermarket(de ex.) mai bine la borcanas de la hipp. Cristina_C nu am nici eu incredere deplina in borcane dar le consider o solutie mai buna decat legumele de la piata despre care nu stiu nimic.La Pitesti de ex. nu cunosc nici un magazin cu produse bio si daca ar fi nu cred ca mi-as permite sa cumpar la preturile astronomice pe care le-am vazut ca le practica magazinele din Bucuresti. Adastero nu e deloc frumos sa judeci asa mamele care prefera borcanasele. Ai tu certitudinea ca daca gatesti tu mancarea faci cel mai bun lucru? Esti tu convinsa ca le fierbi exact cat trebuie sa nu le distrugi toate vitaminele? Esti tu convinsa ca nu contin pesticide sau alte porcarii? Sau ca apa nu are prea mult clor? Toate mamele isi doresc ce e mai bun pentru copiii lor insa nici una nu cunoaste adevarul absolut, toate insa fac eforturi sa le fie copiilor bine, eforturi care pentru unele inseamna doua joburi sa poata sa-si permita borcanase pentru altele inseamna sa gateasca mancarea singure. Casiana si Alexia |
Ma scuzati, daca va regasiti in ce am scris, dar nu ma va convinge nimeni, ca borcanasele sunt mai bio decat legumele din piata, spre exemplu, chiar daca nu mai sunt legumele naturale de alta data. Dintre toate relele, caci nu ma astept sa mai gasesc ceva natural, am ales sa le cumpar si sa ii gatesc personal. Dar una e sa consideri borcanasele mai bune si alta e sa fii comoda... Nu concep ca al meu copila sa manance mancarea, care sta cu lunile pe rafturile magazinelor. Si sa va spun ceva... in Germania am stat de vorba cu cineva, cred ca cel mai in masura sa vorbeasca despre calitatea mancarii din borcanase, pe cele facute pentru ei le cataloga ca fiind OK, dar cele facute pentru tari ca Romania... nu cred ca ati vrea sa stiti, sunt sigura, ca nu ati mai cumpara..... Primim ce e mai rau, ceea ce oamenii din alte tari nu ar cumpara in ruptul capului. Credeti-ma... aveti grija de bebei...
Alizee spune:
De cand am nascut-o si pana acum, eu mi-am hranit copilul exclusiv cu mancare gatita de mine. Este mult mai obositor sa faci zilnic mancare decat sa cumperi borcanasele cu mancare deja gatita, dar nu am avut niciodata incredere in ceea ce se pune in mancarea din borcanase.
Acum, ca a crescut, gatesc la cateva zile, mai ales ca mananca la gradinita.
allinta
http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html