Mancarica bebelusi - bio de la piata sau borcanele

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

si daca ai un bebe de 6-7 luni cum ii dai morcov sau mar in parc?

daca cineva i-ar da copilului meu din farfuria lui fara sa imi ceara acordul inainte as face moarte de om - ca sigur mancarea adultului contine sare, poate vegeta... si din cate zici tu copilul nu avea 1 an. deci sarea e interzisa. de vegeta sau alte lucruri puse pt gust nici nu comentez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

si daca ai un bebe de 6-7 luni cum ii dai morcov sau mar in parc?


La 6-7 luni de ce ar trebui sa ii dai mancare in parc?

Citat:

daca cineva i-ar da copilului meu din farfuria lui fara sa imi ceara acordul inainte as face moarte de om - ca sigur mancarea adultului contine sare, poate vegeta... si din cate zici tu copilul nu avea 1 an. deci sarea e interzisa. de vegeta sau alte lucruri puse pt gust nici nu comentez.


Fara suparare, dar eu cand citesc asa niste afirmatii drastice, imi vine sa ma iau de cap. Nu zic ca e bine sau ca nu e bine ca un copil de 11-12 luni sa manance din aceeasi mancare cu un adult. Dar sa zici ca "faci moarte de om" si ca e INTERZIS sarea in mancarea bebelusului ... Din moment ce a fost lasat acolo, copilul din povestea lui Gabi era la unul din bunici. Tu au face 'moarte de om ' cu mama ta daca i-ar da copilului tau sa manance din farfuria ei? Dar ai lasa-o zile la rand acolo 'pe mana ei' (ma refer la cazul spus de Gabi, nu stiu la tine strict, daca ai lasat sau nu copilul tau la bunici). Hai sa avem un pic de moderatie in toate. Copilul pana la 1 an 'are interzis' la sare, dar trebuie indopat din borcane cu mancare procesata nu se stie unde si de cine, in ce conditii si continand orice, ca tu nu ai de unde sa verifici. Si in borcanele alea mult laudate se pune si sare si zahar, ca altfel nu ar avea cum sa aiba gustul ala atat de apetisant.



Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!


www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

scuze ca am fost prea drastica - as face doar sacandal. si nu, eu nu mi-as lasa copilul nicaieri mai mult de 2-3 ore, cand am ceva de facut unde chiar nu pot merge cu copilul (de ex merg la doctor si nu vreau sa il duc si pe el intr-un loc unde pot fi bolnavi) dar si in intervalul acesta insist sa se respecte dorintele mele.

am spus mai devreme ca nu sunt convinsa de minunatia borcanaselor - dar nici de perfectiunea mancarii preparate de mine. tocmai pt ca nici la una, nici la alta nu le pot verifica originea si continutul exact. pt ca nu am sursa de ingrediente bio verificata si total de incredere. eu momentan incerc sa ii fac eu de mancare, din ce cumpar din piata. si ma bucur ca accepta si mananca cu placere mancarea mea. dar sunt si situatii cand dau borcanase - de ex am mers la cluj o zi, toata familia, asa pt placerea noastra, si acolo a primit borcanas. asta ca sa raspund la intrebarea de ce trebuie sa dai copilului de mancare in parc. nu trebuie sa fie neaparat parc - oriunde altundeva decat acasa ar fi exprimarea corecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

AnaMariaVV, aici se recomanda mancarica facuta acasa cu preparate proaspete si de sezon. Eu nu prea am incredere in borcanele chiar daca au eticheta bio. Bineinteles ca nici legumele/fructele gasite pe piata nu sunt chiar asa bio, dar stiu cum sunt preparate, acasa de mine si nu in cantitati industriale ca cele din borcan...Si mai ma dispera termenul de valabilitate si ca nu sunt tinute la RECE...
Iar daca vrei sa pleci undeva cu copilul nu trebuie neaparat sa ii dai borcanele, poti sa prepari mancarica si in casa, o bagi in borcanel si se poate tine 2 zile la rece fara probleme(iar daca te intereseaza cum o poti pastra si mai mult timp, imi poti spune si iti zic)...cum o incalzesti e problema mai ales daca nu ai nicio o sursa de caldura...

Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania 05/05/2009

http://b1.lilypie.com/4v3op2.png

Printesa noastra
Stefi, mamitu' nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
de ex am mers la cluj o zi, toata familia, asa pt placerea noastra, si acolo a primit borcanas. asta ca sa raspund la intrebarea de ce trebuie sa dai copilului de mancare in parc. nu trebuie sa fie neaparat parc - oriunde altundeva decat acasa ar fi exprimarea corecta.

Puteau fi doua situatii:
-pentru voi v-ati pregatit ceva de acasa, caz in care ii pregateai si lui BB ceva.
- mancat la restaurant caz in care din meniu poti selecta si mancare pentru un bebelus (la restaurant in unele mancaruri nu se pune sare sau poti sa ceri fara sare), plus banana, biscuiti...
Solutii exista dar uneori alegem calea cea mai usoara.
E alegerea ta , eu am zis decat ce am ales eu pentru BB-ul meu.
Bunicuta din poveste mananca fara sare si nu e genul care sa-i dea din farfuria ei copilului.
Copilul tau e mic dar va exista o varsta la care experientele cu alte persoane in lipsa prezentei tale il vor ajuta tare mult.
Acum esti la stadiul de "mamica care le stie pe toate" dar o sa vezi pe masura ce creste copilul ca nu esti sigur de nimic. No ofense si eu am fost asa si cred ca si alte mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Am uitat: sigur la prepararea "borcanaselor" se folosesc cele mai bune legume , cele mai bune fructe, cea mai buna carne.......

Pentru autoarea topicului: la inceputul diversificarii eu am trisat cu BB deoarece nu accepta mancarea ii puneam un praf de sare (stiu ca o sa sara mamicile -nu va imaginati ca ii puneam 1kg si s-a intamplat de cateva ori) sau un pic de unt pana s-a invatat cu noua mancare (cred ca mai mult vizual la el deoarece are preferinte pe culori) si apoi le-am scos. (un truc de la mamaie da a dat rezultate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

gabi - chiar nu cred ca le stiu pe toate, nici de departe nu vreau sa se creada asta. nu aveam cum sa stiu ca bunica aceea manca fara sare - rar sunt adulti care mananca nesarat. incerc si eu pe cat pot sa fac sa ii fie bine - dar perfect nu am cum, am explicat deja de ce. pt ca nu am la dispozitie nici o varianta perfecta- adica legume si carne 100% bio.
cand am fost plecati am fost toata ziua la cj - asa ca am avut un biberon de lapte pt el (am dus laptele praf si apa separat, le-am pregatit acolo), un fruct si un borcanas. pt noi nu am pregatit nimic ca noi am infulecat la mc donalds - la noi in oras nu este. biscuiti fara gluten nu am gasit.
dupa 1 an o sa incepem si noi treptat, putin cate putin sa ii dam din mancarea noastra. si de experiente - si acum am spus ca il mai las cu bunicile, dar numai cateva ore. de oameni nu il feresc, dimpotriva, ca de asta il si ducem cu noi peste tot pe unde se poate. doar ca inca nu pot sa il stiu noaptea departe de mine.
poate am reactionat un pic prea tare la acea poveste pt ca am fost in situatia in care fara sa fiu intrebata copilului mei i s-a pus in mana un pufulete. noroc ca l-a aruncat pe jos. e drept ca nu murea daca-l manca, dar eu nu sunt deocamdata de acord sa i se dea asa ceva. sa nu zic ca bunica mea a vrut sa ii dea miere pana il lasasem cu mama, dar mama stia ca eu nu vreau si l-a ferit. asta la 2 luni. de aceea cu mama am curaj sa il las, cu bunica mea nu. ca ea ar incerca pe el tot ce are prin camara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Pentru Laura25: Iaurtul contine bacterii, cum spui, e drept. Nu stiu exact fermentarea iaurtului, insa iti spun din alte fermentatii ca sunt 2 tipuri de bacterii care ajuta la fermentare: aerobe, care fermenteaza in prezenta aerului fara el fiind in stare latenta si anaerobe, care fermenteaza in lipsa aerului, in prezenta aerului ele nedezvoltandu-se.
In conditiile in care (e de intrebat un chimist, alimentarist, ceva) iaurtul se obtine prin culturi de bacterii aerobe, atunci la vidarea vasului cu iaurt se intampla ca fermentatia inceteaza.
La desigilare sau contactul cu aerul, iaurtul o ia iar la fermentat. Fara niciun adaos, iaurtul poate astfel sta pe raft timp indelungat pana a avea probleme.

Cat despre mancarica, nu inteleg de ce sa chinui copilul sa manance altceva decat mananca adultii. Adica il obisnuiesc ba cu borcanele, ba cu inele, orice altceva decat cu gustul pe care il va gasi in mancarea noastra. Si atunci va fi o trauma pentru el tranzitia de la piureuri borcanate la altele gatite.
Cred ca indiferent de mancarea aleasa, indicat e sa ii dam ceva cu gust care sa se apropie de ce va manca ulterior, cand stomacul sau va fi pregatit.
Ca sa nu facem mici traume din diversele tranzitii.
Nu cred ca va conta vreodata pentru sanatate ca un copil a mancat 5 luni sau un an bio, ulterior savurand E-uri fara numar, prajeli, supe de carne, mult zahar si sare. Asta apropo de supa despre care spunea cineva ca e banala, ea are potential de ulceratii ca si aspirina, lucru destul de periculos. Nu e tocmai naiva si fara urmari nici banala noastra supa de carne.

Cred ca e important si ca mama sa fie destul de linistita cu varianta aleasa, sa nu se chinuie sa se dea peste cap cu a gati (ce gateala la 8 luni? o fiertura e gateala?), altfel bebelusul o va simti agitata, obosita, frustrata si mesele nu vor fi un moment fericit, cum spunea cineva.
Si adio digestie buna, cu toate bio de pe planeta!

Nu stiu, nu am copii, ma apuc abia acum. Dar decat sa fac un stres din mese, mai bine ii dau sa manance ce-am mancat eu la varsta lui.
E o parere, sa n-aruncati cu pietre in ea!

Copii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaMariaVV spune:

Fetelor, in povestea cu produsele bio din piata.. ce este produs in Romania nu stiu cat de bio este. Avem foarta multa poluare si paduri din ce in ce mai putine. Aerul e imbacsit cu de toate. Ploaia care ar trebui sa ude recoltele este aproape toxica... ma uit mereu pe acoperisul serei mele dupa ce ploua... ramane aproape neagra... super ploaie... asta care ar trebuie sa hraneasca vegetatia. Cred ca din produsele noastre sanatoase a ramas doar mitul... noroc doar cu pamantul care mai este bun... desi e imbibat mereu cu noxele din aer.
In tari ca Germania, cred ca ce se spune ca e bio, bio este.
La Vladi am preferat hrana "indistriala" dar controlata in laborator decat sa-l cred pe cuvant pe taranul care-mi spunea ca el "nu da cu pesticide si prostii".
Si cred ca o sa ma apuc de cultivat in sera...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

ba bebe chiar ar trebui sa manance ce mananca adultii de la inceput, ia uitati aici metoda de autodiversificare:
http://autodiversificare.blogspot.com/search/label/1%20GHID%20de%20autodiversificare

recunosc ca eu nu am avut curaj, desi stiu prietene care asa au procedat.



Mergi la inceput