Virusul H1N1 (2)
Raspunsuri - Pagina 28
musetto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geliza aveti idee daca vaccinul pneumococic Prevenar pentru copii ar reduce cumva riscul ca AH1N1 sa le afecteze rau plamanii picilor? |
Geliza, uite un link (oficial) american unde scrie ca vaccinul pneumo poate fi folositor anumitor categorii de persoane (printre care si copiii sub 5 ani):
http://www.flu.gov/individualfamily/vaccination/index.html#pneumococcal
Iar aici e scris mai pe larg (eu redau doar un fragment):
http://www.cdc.gov/h1n1flu/guidance/ppsv_h1n1.htm
"Pneumococcal vaccines
During influenza outbreaks, pneumococcal vaccines may be useful in preventing secondary pneumococcal infections and reducing illness and death. Currently, two vaccines are available for prevention of pneumococcal disease, a 23-valent pneumococcal polysaccharide vaccine (PPSV23) and a 7-valent pneumococcal conjugate vaccine (PCV7)."
Sper sa iti fie de ajutor informatia.
lili spune:
Fetelor,
Aici nu este un loc de disputa intre noi.La acest subiect ar trebui sa ne spunem parerea , sa ne impartasim experienta, sa auzim ce au de spus cei care au avut aceasta boala si cum au dus-o pe picioare, sa vedem ce masuri au luat alte tari....
astfel incat sa fim convinsi ca luam decizia corecta...
Sunt cazuri si cazuri.....unele care iti aduc un strop de optimism
(in care oameni care au contactat acest virus s-au facut bine ) iar altele tragice ca si cel prezentat de Sheannamp.
Important este ca aceasta discutie pe forum sa ne ajute... nu sa ne infrajbeasca....
Lili
aissa spune:
Pe mine ma enerveaza puii de zvonuri, lumea care "pune botul" aiurea. Va zic de pe acum ca sa nu va mirati (desi ma asteptam la asa ceva). Asa, tiptil, pe net circula un zvon acum, ca o femeie a murit si alta a intrat in coma dupa vaccinare. Fara detalii, surse nimic, asa doar info, nu am auzit nicaieri pana acum asta, nimic la stiri dar "stie netul". Acest zvon se va face bulgare si tot asa... Asa cum a venit isteria cu vaccinarea va veni probabil si una privind efectele secundare. Parca suntem esantion de studiu....
Lili, scuze dar nu m-am lamurit. Care e legatura anume intre acest vaccin si bolile autoimune? Daca reticenta dr de care spui se refera doar la acest vaccin si nu la vaccinare in general care e motivul?
astrojunkie spune:
Simona, nu exista "link" catre ceea ce spun medicii de la noi, pentru ca nimeni nu va iesi in fata cu asa ceva. E plin google si youtube-ul de interviuri ale doctorilor din State, de exemplu, care argumenteaza de ce sunt "contra", si de ce nu si l-au facut.
La noi nu se poate intampla asta, pentru ca avem, ca popor, mentalitatea de "capul plecat, sabia nu-l taie". Si eu stiu de o doctorita din Bucuresti, sefa de sectie, deci nu o femeie simpla care a e doctor prin vreun sat, care la inceputul asa-zisei pandemii a spus ca e a doua oara cand Novartis se salveaza de la faliment (prima data a fost cu aviara).
Acum, despre nenea de la CE, pe care unii l-au comparat cu Gigi, Wolfgang Wodarg, e presedintele comisiei de sanatatate din cadrul Comisiei Europene, deci nu tocmai un neica nimeni.
http://www.jurnalul.ro/stire-viata-sanatoasa/wolfgang-wodarg-gripa-a-au-organizat-psihoza-532313.html
Parerile sunt impartite. Consider ca e de datoria fiecaruia sa se informeze si sa se documenteze cu privire la aceasta gripa, cat si cu privire la vaccin. Pana la urma e o decizie individuala.
Eu am ales sa nu mi-l fac, din motivele pe care le-am enumerat mai sus, insa i-am raspuns lui rory si am indrumat-o unde se poate face vaccinul in Constanta. Iarasi, eu nu i-as face copilului meu, insa chiar este decizia fiecaruia si cred ca ar trebui sa ne respectam opiniile.
Dorothee spune:
Sheannamp, ai nimerit ceva-ceva cu prostia si ignoranta, numai ca nu ai asezat-o unde trebuie. mai cauta!
nu iti raspund pe tonul si la masura mesajului tau.
Dorothee spune:
sirimie, asa cum spunea si astrojunkie sursele sunt o parte verbale. de genul am o nelamurire, discut cu un medic, cu mai multi, apoi daca unul dintre ei face parte din familie, eu am incredere in ce spune el.
nu am prea mult timp sa dezvolt acum tb sa pregatesc bagaje.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui aissa Asa, tiptil, pe net circula un zvon acum, ca o femeie a murit si alta a intrat in coma dupa vaccinare. Fara detalii, surse nimic, asa doar info, nu am auzit nicaieri pana acum asta, nimic la stiri dar "stie netul". Acest zvon se va face bulgare si tot asa... |
Ai dreptate aissa. Prostia, incultura si ignoranta sunt uriasul tobogan al bulgarelui.
In Romania mor zilnic cam 700 de oameni.
In ultima saptamana s-au vaccinat cam 5000 de romani zilnic.
Presupunand o distributie uniforma pe grupe de varsta atat a vaccinatilor cat si a deceselor, obtinem prin calcul o sansa zilnica de 1/8 ca un roman sa moara a doua zi dupa vaccinare in toata Romania.
Altfel spus, este statistic normal ca in ultima saptamana sa moara un roman a doua zi dupa ce s-a vaccinat. Ceea ce s-a si intamplat.
Edit: fara nicio legatura cu vaccinul!
Inteleg ca epidemiologia este o stiinta grea, accesibila doar dupa studiul temeinic al altor stiinte. Dar probabilitate a facut tot romanul la liceu ...
A_Iulia spune:
Atatea discutii incolo si-ncoace de luni de zile, fara rezultat, si atatea teorii ale conspiratiei, ceva de groaza e aici.
Deci:
Vaccinul este in sfarsit disponibil si in Romania (mai exista vreo tara europeana care sa fi inceput vaccinarile atat de tarziu?)- cine doreste sa se vaccineze, poate s-o faca la medicul de familie etc.
cine nu se vaccineaza - ar trebui sa suporte integral costurile spitalizarii si a tratamentului aferent in cazul in care contacteaza acest virus. Statul iti pune la dispozitie gratuit vaccinul, daca tu alegi sa nu te vaccinezi atunci suporti consecintele. Si uite-asa este fair pentru toata lumea.
Si cu asta basta.
ruxandra_sb spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia cine nu se vaccineaza - ar trebui sa suporte integral costurile spitalizarii si a tratamentului aferent in cazul in care contacteaza acest virus. Statul iti pune la dispozitie gratuit vaccinul, daca tu alegi sa nu te vaccinezi atunci suporti consecintele. Si uite-asa este fair pentru toata lumea. |
.. in aceeasi ordine de idei ar tb sa suporte o parte substantiala din (orice) tratament medical si:
- fumatorii
- supraponderalii
- cei ce consuma junkfood, grasimi, sare, zahar sau alcool in exces
- nu fac minim 30 minute miscare/zi si nu beau cca 1,5-2 l lichide/zi
- cei care folosesc odorizante de camera si substante de curatat puternice
- femeile ce nu-si fac regulat testul papanicolau sau nu-si controleaza periodic sanii
- parintii ai caror copii nu ies regulat afara si nu fac suficienta miscare
-
-
-
Statul iti pune la dispozitie un model de viata sanatos si tu alegi sa nu-l urmezi??!