Virusul H1N1 (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Scuze " am aflat date despre persoana "......

Mi se pare ca se pune excesiv accentul pe vaccinare... dar nu se ia absolut nici o masura de prevedere.. la scoala inca mai vin copii mucosi, care tusesc, nu se dezinfecteaza nimic... viata merge normal...
Nu se ia nici o alta masura de bun simt....

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

M-am vaccinat si eu astazi de dimineata. Hashimoto a mea nu era tare nabadaioasa anul trecut cand mi-a fost depistata (total intamplator ca nu mi-a dat niciun simptom), asa ca sper sa nu o fi suparat asa rau acum, puteam foarte bine sa nu stiu ca am asa ceva daca nu faceam o ecografie in cu totul alta parte si dr a trecut cu ecograful si peste tiroida.
Pana acum nu am nici un fel de reactie (in afara de cele din capul meu desigur) si sper sa fi luat cea mai buna decizie.
Cred ca 70-80% din ceea ce vedem/citim este campanie mediatica dar realitatea este ca:
- oameni mor de la gripa asta si inca destul de repede
- sunt intr-o grupa de risc din mai multe considerente
- psihic o sa ma simt mai bine (dupa ce trec cele 10-14 zile pana sa ma consider imunizata) pentru ca acum stau ca si cu drobul de sare deasupra capului, pur si simplu am ajuns sa fac o psihoza de la aceste stiri si nu ma mai pot gandi decat ca ajung intubata pe un pat de spital, plus ca deja imi fac testamentul verbal si le dau indicatii sotului si mamei/sorei cum sa se poarte cu copilul daca eu n-oi mai fi.
- vaccinuri se fac de cand ne stim noi cel putin, sunt multi care se vaccineaza pt calatorii de boli exotice, vaccinul e facut probabil dupa reteta clasica cu tulpini de Ah1N1.
Sunt convinsa ca nu vom putea stii sigur daca e bun sau nu, daca am facut bine sau nu, dar macar stiu ca am incercat sa ma protejez. Sper sa nu ajung sa imi para rau.

Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Raspunsul doctoritei mele:in nici un caz NU TE VACCINA!!!Oricum n-aveam de gand...Un vaccin trebuie testat 5 ani,acesta a fost testat 5 saptamani.Ea deja a primit telefoane de la colegii care s-au vaccinat si sunt in spital.Deci reactii adverse exista...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
4+
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata

Ramonella in primul rand la tine, vad ca esti insarcinata, contraindicatia tine in primul rand de starea ta. Asa nici asistenta care m-a vaccinat pe mine nu se vaccinase, pana la urma e alegerea fiecaruia.
Spune-ne mai bine, daca stii, de ce anume sufera cei vaccinati, au facut gripa sau au alte probleme in urma vaciinului si la cata vreme dupa administrare au aparut problemele.

Multumesc.

PS: despre cost/administrare:
1.eu am fost la dr de familie, am sunat la tel si i-am zis din ce grupa de risc consider eu ca fac parte (pt ca in prima faza mi-a zis ca nu au ot toti pacientii), nici nu m-a primit dr ci mi-a administrat vaccinul asistenta in receptie. Nu am platit nimic, mi-a trecut pe un tabel (pt Sanepid) numele si CNP-ul - fara sa semnez nimic....
2.La serviciu la mine s-a primit azi un mail si cine vrea se poate vaccina, probabil vor veni cei de la CMU sa intepe, contra sumei de 4 lei. Ma gandesc ca cele de la dr de familie fac parte din campania gratuita pt grupele de risc suportate de stat, iar cele cumparate de firme se platesc, modic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui aissa

Sunt convinsa ca nu vom putea stii sigur daca e bun sau nu, daca am facut bine sau nu, dar macar stiu ca am incercat sa ma protejez. Sper sa nu ajung sa imi para rau.

Sanatate tuturor!

Cris

Aissa, ai facut bine, esti in grupa de risc si vaccinandu-te poate ca ti-ai salvat viata!
Tocmai l-am vazut la TVR pe dr. Streinu Cercel si acum am cautat sa vad ce a vorbit la ProTV si Antena. Pt cei care nu au vazut stirile, pun filmuletul. Fac un mic rezumat, dar sper sa aveti rabdare sa urmariti cele 7 minute si ceva:
-mortalitatea e mai mare decat la gripa sezoniera; gravidele au un risc ridicat de deces, de 5%, asa ca li se recomanda vaccinul la sfarsitul trimestrului 2 si in trimestrul 3
-vaccinul e gratuit! nu se plateste nici daca esti in grupa de risc, nici daca esti perfect sanatos. medicul de familie are obligatia de a comanda doze de vaccin pt a asigura toate cererile
-nu exista efecte secundare pe termen lung si nu e un vaccin nou, ci se face in Ro de 30 de ani; vaccinul sezonier are 3 tulpini, AH1N1 o tulpina si nu e nimic nou in procedura de realizare.
http://stirileprotv.ro/ah1n1-ro/ultimele-informatii/cercel-virusul-ah1n1-este-mai-periculos-inca-nu-s-a-atins-varful-pandemiei.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tab spune:

Fetelor va apreciez foarte mult curajul .Eu sunt prinsa intre ciocan si nicovala .Mi-am pus multe intrebari, daca virusul isi schimba tulpina atunci inseamna ca vacinul nu mai este valabil nu?Si l-am facut degeaba . Eu la asta ma gandesc dar in acelas timp imi este frica sa-l fac daca in ani se inntampla ceva cu mine , de la acest vaccin, nimeni nu ne ofera nicio garantie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Eu am o mare nelamurire despre proportii.

In noiembrie a aparut o www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-6384421-gripa-porcina-ucraina-anuntat-inchiderea-tuturor-scolilor-anularea-intrunirilor-publice-cel-putin-patru-persoane-murit.htm" target="_blank">stire despre ucraina:

In total, 37.900 de persoane au fost diagnosticate cu infectii respiratorii virale si 951 dintre ele sunt spitalizate.
Si ca sint 30 decese suspecte.

La www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-6792757-26-noi-cazuri-gripa-h1n1-7-decese.htm" target="_blank">noi

Numarul total al cazurilor inregistrate in tara noastra de la inceputul epidemiei a ajuns la 5.941, iar cel al deceselor, la 73.

Eu stiu sigur ca sint mult mai multe cazuri, pentru ca nu toti care prezinta simptome sint testati cu noul virus, doar cei care sint spitalizati.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

raspunsul la dilema ta este aici:"infectii respiratorii virale". vorbim si de alti patogeni. cu alta ocazie iti spuneam ca acum este sezonul VSR-ului, care este mult mai virulent si agresiv...si datator de pneumonii si deja celebra tuse seaca. eu am avut acum o luna pneumonie data de VSR. la cerere m-am testat si am iesit pozitiva. pe copii nu i-am mai testat, dar era evident ca au avut acelasi virus, fiind bolnavi in aceeasi perioada si avad aceleasi simptome.
dr de la babes mi-a zis din start ce avem si sa nu ma ingrijorez, ca nu este altceva, dar ca poate evolua urat...si in cazul meu a evoluat in pneumonie (s-a complicat bacterian), alex s-a recuperat rapid, la teo a fost nevoie de antibiotic, caci incepuse sa "coboare" si la el.

ideea e ca nu orice viroza trebuie catalogata ca fiind gripa porcina.

si cum zicea cineva mai devreme, se bate apa in piua cu vaccinarea, insa nu se iau masuri de bun simt de prevenire. la alex la gradi sunt primiti in continuare copii "raciti", iar noua, ca a lipsit, stiind-se ca am fost cu totii bolnavi, ni s-a reprosat asta si chiar ni s-a zis ca nu o mai primesc daca mai lipseste.
sunt decisa sa merg sa discut cu directoarea acest aspect, caci sunt contrariata ca e scris pe usa cu litere cat porcul, ca tot e tematic, sa nu se aduca copiii bolnavi, iar realitatea e TOTAL alta. chiar la serbarea de Craciun una din fetite tusea de lesina efectiv, NIMENI, in afara de mine, nu a zis nimic, iar raspunsul la comentariul meu, din partea educatoarei, a fost ca nu are ce face...
acum, dupa ce ne-a zis ca nu o mai primeste daca mai lipseste, i-a zis mama ca doar stie ca am fost bolnavi si, la randul ei, educatoarea i-a zis ca tare greu le-a fost si lor in vacanta, cu fetita (colega cu alex) care a racit foarte rau si la fel alta fetita care a facut pneumonie....sa mai mentionez ca vacanta a fost la putin timp dupa serbarea la care era fetita aceea bolnava?

dilema mea asta e. daca se tot teme toata lumea de acest virus, de ce nu se iau masuri elementare de preventie????

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui karra80
Intrebarea care ma macina e de ce atatea cadre medicale au refuzat vaccinarea?

Lumea medicala este si ea plina de uscaturi. O multime au trecut prin facultate pe relatii, pe spagi, pe nepotisme (invatamantul medical a fost cea mai corupta ramura a invatamantului superior sub ceausescu). Dupa revolutie a venit peste aceasta lume valul absolventilor de institutii particulare, foarte slabe calitativ. Si daca mai punem in balanta caracterul foarte ingust al programei scolii romanesti de medicina, care nu pune accentul pe logica si pe deductie, ci pe memorizare si intuitie, avem trei raspunsuri evidente pentru ineptiile care circula printre medici.
Prin acest background subtire orice teorie conspirationista patrunde fara probleme pana in bezna ratiunii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000
sa nu se aduca copiii bolnavi, iar realitatea e TOTAL alta.

Pe forum au fost numeroase subiecte in jurul acestei probleme si toate au evidentiat doua tabere indarjite, una a celor care insista sa nu fie primiti, cealalta cu zeci si zeci de argumente pentru ca ei sa fie primiti. Unul din argumentele obsesive ale ultimei tabere este imunizarea "naturala".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146691

Despre gradinite: vina e impartita intre parinti si educatori. Parintii pentru ca ii duc la gradinita (poate nu stiu ca au dreptul sa isi ia concediu medical daca au copilul bolnav) si gradinitele ca ii primesc.

Statul a pus reguli de inchidere daca sint cazuri confirmate, cred ca nu ii testeaza nimeni sau gradinitele tin sub tacere numarul cazurilor confirmate.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

sirimie, am citit subiectul atunci si l-am recitit si acum...la fel spun si acum ca sunt si multe alte goange datatoare de infectii virale si bacteriene....modul de reactie depinde de "materialul clientului".
in cazul gradinitelor, eu consider ca e strict vina directorilor. educatoarea e acolo sa ii invete pe pici una alta, sa-i supravegheze, nu poate lua ea decizii de inchidere a gradinitei.
la alex exista o d-na dr, care vine de 2 ori pe sapt, ii incoloneaza frumos pe pici, se uita in gatul lor si atat....intra aia cu mucisori, cu tuse, cu totul in clasa. chiar pe alex a gasit-o la un moment dat cu rosu in gat (nu stiam sa aiba ceva), mi-a comunicat si a zis ca e ok. eu am luat copilul de aripa si am plecat cu ea acasa.
puteam sa o las bine mersi, insa nu am vrut sa fiu responsabila de contaminarea altor copii. si bine am facut! ca fiica-mea avea streptococ. dar ma gandesc, cati fac ca mine??? caci atunci cand l-am nascut pe teo, alex mi-a adus cadou acasa un micut streptococ luat de la un copilas cu scarlatina, care a stat bineeeee mersi printre ceilalti. cand am aflat de asta am cerut teste la dr si am aflat minunata veste ca alex e purtator asimptomatic. minunat! si aveam bebe de 4 zile acasa! eu am luat, teo a scapat...
nu vrei sa stii ce furie si ce nervi am avut atunci pe acea mama, care a expus copiii la asa ceva! eu asta condam! nesimtirea si ignoranta acestor parinti care stiu clar ca au copilul bolnav de "ceva" si-i fatzaie secretiile peste tot! ba chiar vin cu siropelele (antibioticele) la pachet si dau indicatii ingrijitoarelor cum sa le dea.
si nu e vb numai de copii. cred ca fiecare dintre noi a avut cel putin un coleg de job care a venit rupt de gripat/virusat la "munca"
dar apare scuza ca "se supara sefu' daca imi iau medical" sau ca e platit mai putin in medical ....unde mai pui, ca in drumul spre casa, in metrou, tramvai, mai "cadoriseste" pe cativa....

si ca tot am citit subiectul de la coada spre cap, spunea cineva ca ia vaccinul bromcho-vaxom si asa se imunizeaza contra gripei .asta e o mare eroare!!! BV este un vaccin pe cale orala, ANTIBACTERIAN. aici vorbim de un virus, pe care il cam doare la basca de BV.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput