Virusul H1N1 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Nu mai stiu ce sa cred .
In urma cu cateva saptamani cand baiatul meu a racit m-am dus la camera de garda a Spitalului Victor Babes. Avea febra 39.
Dr si asistentele au fost mirate ca am venit la spital , m-au intrebat ce ma ingrijoreaza ? Atunci cand am facut referire la gripa noua doctorita mi-a spus ca ea nu a auzit de gripa noua si nici de virusul H1N1.(?)

Nu mi-a dat nici un tratament ,mi-a zis sa-i fac a 2-a zi (era noapte)radiografie la plamani (nu mi-a dat trimitere macar ) ca respira sacadat cu plamanul stang .
Nu i s-a facut nici un test.

A 2-a zi m-am dus la dr de familie care i-a dat tratament si i-a pus diagnosticul de traheobronsita .
Totul a fost ok apoi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Testul se poate face la euroclinic (PCR) si daca nu ma insel e 300 RON.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili

Iarina, si eu am patit la fel ...O singura data am facut vaccin antigripal, acum vreo 5 ani, si a fost singura data cand am zacut de credeam ca mor cu febra dureri de articulatii,nasul vraiste... E clar ca , in cazul meu nu era indicat acest vaccin....Probabil din cauza bolii mele autoimune (tiroidita Hashimoto)- sau cine stie de ce )totul reactioneaza altfel de cat la majoritatea oamenilor.E adevarat ca la sotul meu si mama mea nu s-a vazut nici o schimbare dupa vaccin( ba chiar au racit mult mai rar , semn ca si-a facut efectul).

O seara frumoasa!
Lili

Aseara a fost prima data cand l-am auzit pe Cercel zicand ceva de cei cu boli autoimune dar nu am retinut daca zicea ca tb sa faca vaccinul sau nu. Am cautat in arhiva stirilor protv si am vazut ca a spus asa: nu e indicat celor cu alergie la ou si femeilor gravide. In rest, toti cei din grupe de risc si aici precizat cei cu ciroze, limfoame si boli autoimune au risc major si trebuie sa se vaccineze.
Cred ca azi ma duc sa-l fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Pupicei aissa,

Sunt tare ingrijorata.Din ceea ce am citit intradevar persoanele cu boli autoimune intra in grupa de risc.Eu as vrea sa fac vaccinul dar daca o data introdus virusul( fie el si atenuat)declanseaza cine stie ce minune ......
Ma simt intre ciocan si nicovala :daca doamne fereste iau gripa noua, nu am voie Tamiflu caci am si deficienta de factor V Leyden (probleme de coagulare a sangelui),daca fac vaccinul exista o mare probabilitate sa se declanseze anticorpii( tiroidita Hashimoto)..si sa produca cine stie ce.....
Incerc sa fiu logica si sa nu intru in panica...insa deocamdata chiar nu stiu ce este mai bine sa fac in cazul meu.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Raspunsul doctoritei mele:in nici un caz NU TE VACCINA!!!Oricum n-aveam de gand...Un vaccin trebuie testat 5 ani,acesta a fost testat 5 saptamani.Ea deja a primit telefoane de la colegii care s-au vaccinat si sunt in spital.Deci reactii adverse exista...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
4+
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Citat:
Ea deja a primit telefoane de la colegii care s-au vaccinat si sunt in spital.Deci reactii adverse exista...

Hai sa nu informam asa aiurea, din auzite... Nu-mi vine sa cred ca toti care s-au vaccinat au ajuns in spital, nu zic ca nu exista cazuri, dar nu "la gramada".
Eu stiu cateva zeci de persoane care s-au vaccinat si niciunul nu a semnalat vreo reactie adeversa in afara de durere la locul intepaturii.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Chiar nu stiam ca un vaccin trebuie testat 5 ani...si ce se intampla in cei 5 ani pana cand se testeaza si se da OK-ul???Nasol...avand in vedere ca virusii de tip gripal, cei zezonier cel putin, se modifica in fiecare sezon, si in fiecare sezon trebuie realizat un nou vaccin pentru noua tulpina modificata, inseamna ca de fapt aceste vaccinuri nu ar trebui utilizate...inca...Pana se testeaza un vaccin, in ritmul asta, apar 4 noi alti virusi...si atunci degeaba-l mai testezi pe ala....
Eu de oameni spitalizati din cauza reactiilor adverse la vaccinul asta inca nu am auzit....pana acum.
Vad ramonella ca esti in saptamana 4 de sarcina...in cazul femeilor insarcinate se calculeaza raportul beneficii/riscuri de catre medicul de familie si apoi se hotaraste/sau nu vaccinarea. Probabil medicul tau de familie a considerat ca nu esti in categoria de risc si de aceea nu ti-a sugerat vaccinarea.
Oricum de ieri incepand, femeile insarcinate in trimestrul II si III de sarcina se considera in categorie de risc si se recomanda vaccinarea.
La noi in spital sunt deja doua gravide internate (luna 7 si 8) si sunt rezervati medicii in ceea ce priveste evolutia lor si a copilului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinamoro

Citat:
Ea deja a primit telefoane de la colegii care s-au vaccinat si sunt in spital.Deci reactii adverse exista...

Hai sa nu informam asa aiurea, din auzite... Nu-mi vine sa cred ca toti care s-au vaccinat au ajuns in spital, nu zic ca nu exista cazuri, dar nu "la gramada".
Eu stiu cateva zeci de persoane care s-au vaccinat si niciunul nu a semnalat vreo reactie adeversa in afara de durere la locul intepaturii.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Nu e "din auzite",e chiar de la ea,pe ea au sunat-o colegii,nu avea de ce sa ma minta.

Oricum eu nu-mi fac vaccinul.Bineinteles ca fiecare face cum vrea,eu doar am vrut sa va spun o parere a unui medic.Si e normal ca parerile sa fie impartite.

Pentru gravide exista o varianta fara acea substanta toxica,acel mercur,dar care nu se gaseste la noi in tara.Dar nici il ala n-as avea incredere.Oricum nu in primele luni de sarcina,cand copilul e in formare.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
4+
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Nu sunt de specialitate, dar ma indoiesc ca trebuie testat 5 ani, pai la cate vaccinuri antigripale obisnuite se scot in fiecare sezon... Una peste alta eu m-am hotarat sa ma vaccinez, caci sunt mai sensibila de felul meu si nu vreau sa risc. As vrea sa ma vaccinez maine, se ocupa maica-mea, dar m-am spalat pe cap, era cam frig, si am racit putin. Acu' nu stiu ce sa fac, pe prospect scrie ca poate fi facut daca ai o simpla raceala. uuuf...ca n-as mai astepta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Mai fetelor nu comparati vaccinul antigripal sezonier cu cel impotriva gripei porcine. Primul este de vreo 30 de ani aparut si testat, doar tulpinile virale se schimba anual dar compozitia este aceeasi si da este foarte sigur. Cel antigripal este foarte nou si putin testat.

Mergi la inceput