Virusul H1N1 (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Iarina, eu am citit prospectul, dar nu mi-am amintit de efecte adverse pe termen lung, asa ca l-am cautat acum pe net si uite ce am gasit despre Cantgrip- http://www.pmfa.ro/cantgrip.pdf
Scrie ca efectele nedorite apar in cateva zile-saptamani, sunt in majoritate de intensitate usoara si au durata scurta.

Nicoleta, eu nu as face vaccinul daca as fi insarcinata, pt ca nu e testat pe gravide. Ideal pt tine ar fi sa se vaccineze cei din anturajul tau si sa eviti aglomeratiile cat de mult poti.

Sirimie, si eu cred ca nr. cazurilor e mult mai mare decat cel raportat pt ca de multe ori simptomele sunt usoare sau atipice, iar respectivii nici nu mai merg la dr. Cunosc si situatia in care pediatrul i-a spus mamei sa nu duca ccc copilul bolnav la spital, pt ca are simptome de AH1N1 si vor fi tinuti internati 11 zile.
In Ucraina situatia e mai grava, acolo se pare ca e un virus mutant, autopsiile efectuate la persoanele decedate au evidentiat ca aveau plamanii pur si simplu carbonizati. Si intr-o tara nordica, in Norvegia mi se pare, a fost raportat un astfel de caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Sunt insarcinata in 20 de saptamani, cand mi-am intrebat ginecoloaga daca sa ma vaccinez sau nu am primit un NU categoric . Incerc sa am o atitudine pozitiva, sa nu ma gandesc la gripa porcina si sa nu citesc prea multe despre cine s-a mai imbolnavit sau cati sunt in stare grava sau cati au murit. Acum sunt constienta ca fac parte din categoria de risc ; intrebarea care mi-o pun destul in ultimul timp este ca daca nu as fi insarcinata as face sau nu vaccinul? Va vine sa credeti ca nu gasesc nici un raspuns?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sirimie, bineinteles ca sunt mai multe cazuri. Ia exemplul nostru: 5 copii de la fata mea din clasa se imbolnavesc in aceeasi zi cu aceleasi simptome:
- sambata apar tusea si secretiile nazale apoase
- duminica dis de dimineata apare febra care persista pana luni spre seara cu puseuri mai mari de 39.
Noi mamicile ne gandim la gripa porcina dar, numai una dintre noi se duce duminica dimineata la Bals si face testul.
Rezultatul testului vine abia miercuri dimineata, este pozitiv, si se inchide clasa ei o saptamana.

Scoala a spus ca din acea clasa lipsesc mai multi elevi, dar nu m-a sunat nimeni si nu stiu sa se fi facut vreo ancheta epidemiologica in acest sens si nu cred ca cazurile dovedite epidemiologic au intrat in vreo statistica.

Dar ancheta am facut-o eu si am aflat: o eleva din Anglia a fost intr-un schimb de experienta la un baiat din alta clasa si a fost bolnavioara vreo cateva zile. Si copii din clasa respectiva au fost bolnavi si imi spunea fi-mea ca tuseau pana se inecau.

Deci revenind la boala, de luni seara copiii nu au mai avut febra dar au fost obositi si au ramas cu o tuse ingrozitoare, seaca care a cedat foarte greu.

Nicio mamica sau tatic ai niciunui copil nu s-au imbolnavit. Eu am stat cu masca dar noaptea am dormit cu fi-mea si nu am mai putut sa o port.

Sotul meu a fost azi si si-a facut vaccinul. Pana acuma nu are absolut nimic. El este PRO vaccinare. Si finul meu si-a facut vaccinul ieri si nu are nimic.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Iarina, cu placere. Referitor la intrebarea pe care mi-ai pus-o despre adjuvanti, tb sa iti spun sincer ca nu stiu nimic. Nu am studiat problema pt ca atunci cand am citit intr-un ziar ca ar fi fost nu stiu ce scandal in Germania, m-am uitat si in pagina departamentului de sanatate din statul meu si acolo scria ca vaccinul din State nu contine acei adjuvanti. Asa ca nu mi-am mai batut capul cu asta.

Opinia mea este insa ca din sept-oct de cand a aparut vaccinul a trecut ceva timp si daca la momentul ala puteai sa zici ca nu s-a testat destul, acum - dupa ce au trecut deja cateva luni si tot nu s-au raportat probleme cu cei care au facut vaccinul, in schimb s-au raportat decese multe din cauza gripei - parca ajungi la concluzia ca deja balanta inclina in partea cealalta si nu mai sunt asa mari motivele sa nu il faci.

Pe noi ne-a durut ieri mana si acum ne curge un pic nasul, dar astea au fost singurele efecte negative. Cineva care nu s-a vaccinat niciodata anti-gripal poate insa sa simta si frisoane vreo 2 zile (asa am patit noi in 2007 cand am facut pt prima data un vaccin anti-gripal). Dar asta e nimic in comparatie cu gripa, nu?

Natasa, tu ai dreptate, nu toata lumea se vaccina inainte impotriva gripei. Eu nu am considerat necesar sa fac vaccinul pana in 2007 cand s-a nascut fetita mea. Am inceput sa il fac atunci ca sa o protejez pe ea. Insa are dreptate cine zicea ca aceasta gripa e diferita: mor copii si adolescenti care altfel erau sanatosi tun, nu aveau underlying conditions. Si nimeni nu stie inca sa spuna de ce, nimeni nu poate spune clar cine va face o forma grava si cine va scapa doar cu un pic de febra si/sau tuse. Tu pune in balanta toata informatia pe care o ai si in functie de particularitatile care tin de familia ta, ia decizia cea mai potrivita pt voi .

Sa nu uitam ca riscuri sunt chiar si atunci cand iei o banala pastila pt prima data in viata, dar sunt infime in comparatie cu beneficiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Draga Viviana,
Copii au primit vreun tratament specific pentru acest tip de gripa?Sau au luat doar antitermice normale?

Mersi mult si multa sanatate,

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Teodora, musetto, fetelor va multumesc mult. Cred ca o sa-l fac sambata sau duminica, vine maica-mea special sa ne vaccineze pe mine si sora-mea. Trebuie sa recunosc ca daca nu erau ai mei, eu care nu prea ma uit la stiri, nu ma vaccinam si nici griji prea mari nu mi-as fi facut. Pana acum 2 zile ignoram gripa complet.

Eu mai am o singura grija: am mai facut o singura data vaccin antigripal, acum vreo 10 ani, pentru gripa banala. Ei...desi nu eram racita cand l-am facut, m-am procopsit cu o gripa/raceala de toata frumusetea. Ar fi culmea sa fac vaccin si sa ma imbolnavesc. Teoretic o fi posibil? In prospect zice ca nu, nu poate produce gripa.O sa mai citesc prospectul si poate mai googalesc. Desi cu internetul m-am lamurit: e o conspiratie sa ne mai decimam, ca ne-am inmultit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Iarina, si eu am patit la fel ...O singura data am facut vaccin antigripal, acum vreo 5 ani, si a fost singura data cand am zacut de credeam ca mor cu febra dureri de articulatii,nasul vraiste... E clar ca , in cazul meu nu era indicat acest vaccin....Probabil din cauza bolii mele autoimune (tiroidita Hashimoto)- sau cine stie de ce )totul reactioneaza altfel de cat la majoritatea oamenilor.E adevarat ca la sotul meu si mama mea nu s-a vazut nici o schimbare dupa vaccin( ba chiar au racit mult mai rar , semn ca si-a facut efectul).
Tocmai de aceea nu voi face nici vaccinul pentru gripa noua....Desigur , incerc sa ma feresc cum pot, mai ales ca intru in contact cu multe persoane..
Nu mai stiu ce sa cred , e eficient, nu e eficient,e periculos sau nu....totala confuzie
Nu pot sa spun ca , in acest moment, am o parere clara despre fenomenul "gripa porcina".

O seara frumoasa!
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Pana la urma, cat costa acest vaccin, si de unde se procura? ( am gasit tot soiul de informatii contradictorii pe net si inca nu-s lamurita)

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Azi am facut si eu vaccinul. Ma simt bine, doar ca doare putin locul intepaturii.
Vaccinul e gratuit si se gaseste la medicul de familie.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Iarina, eu am facut antigripalul in fiecare an si nu am avut gripa dupa el. E posibil ca tu sa il fi facut in perioada in care erai in incubatie cu vreo viroza sau pur si simplu asa a reactionat organismul atunci, dar nu inseamna ca vei avea probleme acum, mai ales ca in prospect scrie ca nu te poti imbalnavi de la vaccin. Insa am citit de cazul unor medici din Constanta, parca, ce s-au vaccinat, dar venind in contact cu bolnavi de AH1N1 inainte ca vaccinul sa isi faca efectul (dureaza cam doua sapt.) s-au imbolnavit de porcina si au dezvoltat forme usoare.

Lili, mama mea are boala ta, a facut vaccinul acum 3 sapt. si nu a avut absolut nicio problema.

Mergi la inceput