Buna! sunt foarte ingrijorata de acest diagnostic si m-am gandit k pana primesc rezultatul electroforezei hemoglobinei sa va cer si voua sfatul.Poate asa reusesc sa ma mai linistesc.
Baietelul meu de aproape 3 ani tot a avut probleme cu hemoglobina. In perioadele in care raceste ii scade sub 11, adica face 10,8-10,9. Cand e sanatos HB e la 11,9, deci in parametri normali. Si sideremia e in parametri normali adica undeva intre 92-98.Medicul de familie ne-a zis ca e vorba de o anemie feripriva si am mai tratat-o cu fier, dar un pediatru din spital ne-a sfatuit sa facem si electroforeza sa vedem daca nu e vorba de talasemie minora.este intradevar foarte alb si palid mai tot timpul.
citind pe net m-am speriat ingrozitor de cea majora si ma gandesc k doamne fereste copilul meu sa nu aiba asa ceva.
Simt k innebunesc la gandul asta.Noi nu stim sa avem vreunul talasemie minora, dar nici nu am investigat amanuntit asta.
intrebarea mea este, oare ar putea fi descoperita asa tarziu taalsemia majora? cum ar trebui sa fie HB la talasemia majora k n-am gasit nicaieri valorile?
sunt foarte speriata si daca puteti sa ma incurajati in vreun fel ( dar real) v-as fi recunoscatoare.
Vad ca nu ti-a raspuns nimeni pana acum...
Am avut in familie un caz de talasemie majora, depistat la varsta frageda (4 luni). Baietelul tau nu cred ca poate avea asa ceva pentru ca necesita trasfuzii lunare de sange, bolnavul este extrem de slabit inainte de transfuzie.