cum se curata vasul de toaleta?

cum se curata vasul de toaleta? | Autor: Noa

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am si eu o intrebare.Vasul de toaleta pe care-l avem e modelul clasic, genul ,,direct tobogan".In partea de sus il curat, il dezinfectez periodic.Totusi,in partea care are apa in permanenta, se vede cum s-a depus piatra si oricat as freca cu peria nu se ia.
Care e solutia pentru a-l curata? Ma gandesc sa scot cu ceva apa( sa-l sec)si pe urma sa torn o solutie care sa curete acea piatra.Chiar nu stiu cum sa procedez si abia l-am schimbat de un an.
Voi cum procedati?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noa

Buna!
Am si eu o intrebare.Vasul de toaleta pe care-l avem e modelul clasic, genul ,,direct tobogan".In partea de sus il curat, il dezinfectez periodic.Totusi,in partea care are apa in permanenta, se vede cum s-a depus piatra si oricat as freca cu peria nu se ia.
Care e solutia pentru a-l curata? Ma gandesc sa scot cu ceva apa( sa-l sec)si pe urma sa torn o solutie care sa curete acea piatra.Chiar nu stiu cum sa procedez si abia l-am schimbat de un an.
Voi cum procedati?

Clasicul Domestos e eficient, eventual toarna seara si lasa peste noapte. Daca nici asa nu merge, este o substanta, aici e praf, n-are rost sa-ti dau numele ca e firma de-aici, insa este pt. desfundarea canalizarii, cind o pui in apa, da o reactie instant spumanta si curata. Cind eram in RO, o data sau de 2 ori/an puneam putina soda caustica (granule, dar poti pune si solutie) in toaleta, chiuvete si lasam peste noapte sa se curete mizeria de pe tevile de scurgere. Incearca una din variante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

si eu tot cu Domestos imi fac treaba...
vezi ca a aparut de ceva timp unul foarte puternic special pt vasul de WC.
torni de seara in apa aia si lasi cu capacul pus (ca sa nu miroasa a Domestos in toata casa) pana dimineata cand freci bine cu peria de WC.
chiar daca nu se duce complet piatra , se dezinfecteaza foarte bine!

gogoasha

"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ideea cu Domestos(stiu ca era bun intzraa,foarte puternic9si scosul apei de acolo este foarte buna si eficienta,stiu ca asa proceda mama mea!

Insa sa stii ca potzi pune si pastile care indeparteaza calcarul de pe placa dentara!Da...sunt foarte eficiente ,este drept ca personal nu am folosit insa mi-a recomandat cineva ca merita incercat!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
Ma gandesc sa scot cu ceva apa( sa-l sec)

Cu mopul: absorbi apa,il storci in galeata,iar absoarbi iar storci ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"SINGURA MASURA A LUCRURILOR E IMPORTANTA PE CARE NOI LE-O DAM."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Multumesc mult, fetelor!
Sa inteleg ca voi n-aveti problema asta?E legat de modelul vasului de toaleta?
Voi incerca sa scot apa si sa pun o solutie detartranta pentru ca doar cu paraf de curatat nu cred ca merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Citat:
Ma gandesc sa scot cu ceva apa( sa-l sec)

Cu mopul: absorbi apa,il storci in galeata,iar absoarbi iar storci ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"SINGURA MASURA A LUCRURILOR E IMPORTANTA PE CARE NOI LE-O DAM."

Nu cu mopul!!
O galeata sau un alt vas mare cu apa turnat cu viteza in wc are efect miraculos la golire.
Eu mai folosesc pastile albastre care se pun in rezervorul cu apa si de cate ori tragi apa curata si dezinfecteaza.
Plus ca asa m-am invatat...cu apa albastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

WC NET DEZINCROSTANT.functioneaza si sub apa,am testat

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:

Multumesc mult, fetelor!
Sa inteleg ca voi n-aveti problema asta?E legat de modelul vasului de toaleta?
Voi incerca sa scot apa si sa pun o solutie detartranta pentru ca doar cu paraf de curatat nu cred ca merge.

M-am facut mare!

Nu, nu are legatura cu modelul vasului, ci mai degraba cu duritatea apei din zona in care locuiesti.
Cumpara orice marca de detartrant (5-7 ron), toarna 500 ml in toaleta (nu este nevoie sa golesti apa), lasi aprox 1 ora sa actioneze, apoi freci bine cu peria si tragi apa de mai multe ori sau torni apa cu o galeata sau un lighean, de preferat apa cat mai fierbinte(NU va recomand modelul rotund de perie pentru WC, deoarece nu curata cum trebuie, mai ales in zonele cu colturi; alegeti modelul cu coada in forma de crosa de hochei - alta comparatie nu am )

si eu folosesc pastilele albastre care se pun in rezervorul de apa, mi se pare ca sunt mult mai bune pentru a preveni depunerile de piatra.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

produsul REDOSAN l-ati incercat?

sau prosusul in recipient negru - DETARTRANT?

sunt rapide si ffff bune. dar put ingrozitor.

ambele se folosesc cu manusi si ambele se folosesc doar pe produse din faianta. pe robinete si pe fonta face adevarate cratere. Atentie mare!

lucrusoare de vanzare - reduceri de pret

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mirona

produsul REDOSAN l-ati incercat?

sau prosusul in recipient negru - DETARTRANT?

sunt rapide si ffff bune. dar put ingrozitor.

ambele se folosesc cu manusi si ambele se folosesc doar pe produse din faianta. pe robinete si pe fonta face adevarate cratere. Atentie mare!

Mirona mai bine nu spuneai pt. ca ce se vor face cei care nu au cnalizare noua din plastic.

Mergi la inceput