**Zmeurici de iulie-august 2009 (12)**

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Pooh.. frumos rau Balasz..nu vrei o nora ? Si Timeea smecherita rau .

Eva finally a adormit..tot singurica..tare ma mai felicit ca am insistat cu metoda de adormit, caci altfel aveam mainile si spatele rupt.

Va ziceam eu ca a adormit la 7, ei bine am scapat eu o lingura d e lemn (faceam clatite)pe jos si sa trezit..am zis sa ii fac baie mai devreme si papa ca ii e fetii somn..cand colo dupa baie era fata mea fresh cu gura pana la urechi si cu chiuit la tzitzi in loc sa manance..asa ca i-am pasato sotului la o giugiuleala sa fac si eu un dus. intre timp i sa facut foame asa ca m-am grabit rau la dus si cand am iesit era fata mea toata cu gura in umarul lui tati ..foame sa rupa tot...

mda...si a adormit..sper sa ceara papa cat mai dimineata...

ma duc si eu la nani..noapte buna tufa

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Lorelay sa nu te simti vinovata. Si eu o culc pe Eva in camera ei, in patutul ei. Asa doarme si ea bine si noi la fel. Ce prietena ai si tu.....

Si de ce ar fi, ma rog, recomandat sa doarma cu parintii pana la un an?...

Parerea mea este ca e mult mai ok sa doarma intr-un spatiu aerisit, nu unde dorm adulti si se mai sforaie, diferite mirosuri...parintii sa doarma cu frica sa nu se miste mult, nu galagi, nu o tuse, un stanut...etc...

Eu stau cu ea pana adoarme, o mangai pe cap, o tin de manute, ma duc imediat cu fosneste..nu lipsesc decat cand doarme profund...nici nu isi da seama.

Prietena ta are copil? sau vb doar asa...

Ps : prietena asta e din acelsi lot cu soacra ta

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Lorelay,si al meu doarme singur.....in dormitorul nostru De cand doarme singur(de pe la 1.5 luni),doarme mult mai linistit.....noaptea/dimineata cand se trezeste,ma duc la el,il scot din patut si ne bagam in pat,la tzitzi.....si ramanem acolo lipiti unul de celalaltPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Lorelay, fetitele mele dorm singure in camera lor. Au lumina stinsa, usa inchisa si dorm f. bine. Mai nou se culca la 22 si dorm pana la 6. Asta da viata!!!!
Cel mai bine e sa faci asa cum simti tu. Daca ti se pare ok sa doarma singura in camera f. bine.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Buna seara fetele!
Mai aparem si noi din cand in cand. Am avut ceva probleme cu sanul stg. Zmeurica nu s a mai trezit peste noapte, bineanteles eu nu m-am muls, am dormit bustean.Dimineata m-am trezit cu cearceaful sub mine ud, sanii gata sa explodeze. Comprese pentru sani nu au fost bune de nimic. Si toata ziua am avut mare durere la sanul stg si numai galme galme. Am facut dusuri intr-una si masaj de aveam impresia ca mi s-a subtiat pielea. Tare frica mi-a fost ca o sa trebuiasca sa iau antibiotice. A trecut. Apoi aseara fata mea m-a bagat in ceata de tot. Eu nu am habar cum mananca ea, la ce ore... Sa va spun ca nu mai vrea tzitzi nici noaptea deci papa muls din bibe. Asa...sa vedem daca ma pot face inteleasa. La 8 seara i-am facut baie si a mancat 150ml. La 2 noaptea cand sa merg la culcare a inceput sa se fataie, sa maraie sa arunce cu picioarele.mh, i-am dat suzeta sa nu scoale casa in picioare si fuga jos sa incalzesc laptele. Cand m-am intors dormea. Mi-a fost mila de bietul lapte si i l-am dat asa, dormind. A baut 180ml. Apoi la 4 dimineata la fel a inceput sa danseze si sa chitaie dar gandindu-ma ca a mancat nu de mult timp i-am dat suzeta si a adormit.Daca i-o fi fost foame si eu am amagit-o cu suzeta, bietul copil... S-a mai trezit la 7 dimineata cand a mancat doar 30ml si aia cu fitze.
Spuneti-mi si mie de unde stiu daca ii e foame sau nu? astept sa urle? Adica daca ea nu se mai trezeste noaptea sa pape dar are momente deastea de aerobic, eu ce fac incalzesc laptele sau nu?
A! vroiam sa va mai intreb cate mese papa bebeii vostrii in 24 ore
la 3 luni si cat papa. Cand ii pun in bibe 150 papa tot, iar cand ii pun 180 papa 90-100ml. Sunt in ceata total.
Si voi mamici care dati bebeilor san, daca nu va mai treziti noaptea nu va dor sanii?
Lung mesaj. Parca-i scrisoarea a III-a.
Poza facuta acum la baitza http://picasaweb.google.nl/glasiuli/MariaCatalinaLunaATreia#5402209840224508690
Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffinuta spune:

Buna seara,fetelor!

aparem si noi,ca de obicei cu probleme..cel mai greu este insa cand bebelusii nu sunt sanatosi..pe mine ma termina treaba asta.

va rog si eu un sfat pt cine s-a confruntat cu asa ceva:
puiutul meu a avut o roseata in obraji,s-a agravat a erupt pe tot corpul,pielea uscata,rosie,aspect de eczema-acum am aflat ca sotul meu are probleme de piele in familie,inclusiv eczema..enfin,am fost la doctor pt ca e cumplit,tipa,plange,nu mananca,nu va mai spun e un calvar,mi se rupe inima cand il vad,nu pare sa aibe deocamdata discomfort fizic,dar refuza laptele,formula acum..sunt disperata,doc ne-a recomandat o crema pe baza de corticoizi,eu nu sunt adepta dar mi-e teama sa nu erupa..

care dintre voi s-a confruntat cu asa ceva?si dc ati folosit creme atat de drastice sau stiti ceva care ar ajuta naturist-crema de galbenele pas pe aici..in afara de musetel nu gasesti nimic..e cumplit.sunt foarte suparata ,mai ales ca nu mananca ,medicul spune ca e ok,dar a pierdut greutate..pe de alta parte dc aman trataentul spunea ca se poate ajunge la eruptii urate..

va pup si va doresc numai bine..si va rog dc puteti ajuta cu un sfat din experienta voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

pooh si Bia s-a nascut cu 3950 gr si la 4 luni cre ca si noi o sa avem 7 kg caci la 3 luni aveam "tocmai"... 6.3 kg. Incerc si eu sa nu ma mai stresez atat cu greutatea. Incerc
Tuuuuuuuu, da'ce scumpi sunt Balasz si Timeea . Si eu vreau sa ma incuscresc cu tine . Mami, arati super la 32 ani cu o familie pe masura!

olguta are de pe acum o podoaba capilara demna de invidiat!

ungaras recunosc ca nu stiu cate mese are Bia pe zi, ca nu le numar, dar cu siguranta nu papam la 3 ore, doar arareori, in rest cam la 2 ore.
Daca nu ma trezesc noaptea, mor de dureri de sani! Nu stiu cat mananca pt ca nu ii dau din bibe ci direct de la sursa. Eu de obicei o astept sa dea de veste ca ii este foame, adica sa planga, dar ii mai dau tzitzi si atunci cand se trezeste din somn si stiu ca ar mai trebui sa doarma: ii pun tzitzi in gura, suge oleac si adoarme
ce dulcica-i zmeurica ta. si da, am vazut ceva dar nu mai zic la nimeni

muffinuta nu ne-am confruntat cu asa ceva! sa va treaca cat mai curand!

---------------
Inesa, cea mai fericita de fetita Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Bianca la 3 luni

bebelusha din burtica

cum a aparut pe lume Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

muffinuta, nici galbenele planta nu gasesti? ca de crema nici eu nu am dat pe aici, dar planta da (calendula ii zice).
citisem despre eczema chiar de curand, daca imi amintesc exact iti zic ce era, dar incearca si cu ulei de cocos, poate fi si coco butter ca la frig se pune solid, e f bun. sper sa se rezolve,

http://ezinearticles.com/?From-a-Nurse-Using-Coconut-Oil-as-a-Treatment-For-Eczema&id=435979

Ah, io am dat-o pe daris ca avea cradle cap si se pare ca merge, e super uleiul asta de cocos, rau nu are ce face.

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Fiecare face cum vrea cu dormitul, pe pielea lui o face, insa cred ca, Lorelay, prietena ta iti dadea un sfat, asa ca por favor, pietre si rosii in cineva binevoitor? mda...

E la alegerea fiecaruia, dar macar sa nu proslavim singuratatea copilului si sa o consideram perfectiune.

"Mai Fericit" nu are cum sa fie un copil singur, and that's all!

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

buna seara tufa

muffinuta nu stiu ce sfat sa iti dau... habar nu am cum e eczemele astea. sper sa gasiti repede remediul si sa se faca leutul bine!

apropos de dormitul cu/fara parinti.
sunt multe "metode", ca sa le zic asa, de crescut/educat copilul. fiecare alege modul care le convine mai mult si care considera ca ar fi mai adecvat pt copil.

eu de exemplu merg pe AP (attachment parenting) care promoveaza co-sleeping printre altele. asta am considerat eu ca e mai bine pt puiul meu.

asta nu inseamna ca sunt contra altor metode...
cum am zis mai sus... fiecare face cum crede ca e mai bine pt pui, iar instinctul matern iti spune dese ori ce anume sa faci.

nu vreau sa creez polemici pe tema asta, dar parerea mea e ca bebelusul isi da seama chiar daca darme profund... dar nu are ce face in privinta asta pt ca pana la urma parintele impune regulile, fie ca ii este pe plac, fie ca nu.
iar apropos de prietena lui Lorelay... poate si ea stie de modul AP si de aceea si-a spus parerea...

gogoasha

"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."

Mergi la inceput