*** Colectia aniversara de toamna-iarna 2005 (252)
Raspunsuri - Pagina 5
bb_alinus spune:
La multi ani tuturor ce si-au sarbatorit numele!
Speram sa scriu mai mult in weekend, dar nu stiu cum s-a dus timpul....mi se scurge printre degete pur si simplu!
Feli, lasa ca fiecare copil are ritmul si stilul lui. Eu cred ca e doar o etapa, in plus daca a apucat sa spuna nu, pai se incapataneaza si asa trebuie sa ramana. Nu mai insista. Missa mi-a facut odata faza asta, invitata fiind la aniv unei colege de clasa, eu confirm cu toata gura maica-sii, apoi ajung acasa si o anunt pe miss, la care ea imi raspunde serios privindu-ma in ochi: " nu mperg la ziua ei ". Eu nici nu am luat- o in serios, ei cum sa fie posibil missa sa zica nu la asa ceva. Plus prietene, joca, etc. Aranjez cu o prietena sa o ia si pe miss de la scoala, sa o duca, eu fiind la servici. Ei bine ma suna prietena sa imi zica ca miss nu a vrut sa ramana la petrecere, ci a cerut sa mearga acasa cu ea. Asa ca ce sa faca, o lasa pe fii-sa la petrecere si o ia pe fii-mea la ea acasa. De atunci never ever sa fac altfel decat convenim impreuna.
Morgano spune:
Cu miile de scuze de rigoare urez tuturor sarbatoritilor ultimelor zile un calduros si din suflet "la multi ani!". Sa fie sanatosi si norocosi! Sa va aduca bucurii si sa va implineasca sufletele asa cum o fac de 4 ani.
Acum 4 ani pe vremea asta eram varza dupa 24 de ore de travaliu, zeci de urcari pe masa pt verificari, dureri cumplite si dilatatie 2cm.... Chemasera anestezistul pentru cezariana, ca intrase Ana in suferinta fetala. Am uitat de dureri, si-mi amintesc doar prima intalnire cu ea, cand am ras continuu de se speriasera medicii, cat de mult seamana cu tati.
Si desi, asa cum ne este de greu in perioada asta, am facut tot posibilul sa aiba pe maine doar suprize placute, cadouri, party restrans in familie dar cu de toate, in seara asta asa m-a enervat incat a incasat cateva sanaoase peste cur si picioare ca nu am mai putut, am cedat. E extrem de obraznica, daca as avea timp sa scriu cum raspunde ati inlemni toate. Face tampenii cu mintea perfect limpede si cu intentie pura. Alternate toate cu momente atat de bune incat nu-mi vine sa cred ca e acelasi copil. Ne-a disperat cu fazele cu somnul: daca merge la gradi (unde nu-i place si e efectiv nefericita), cade lata pe la 20.45 - ca acolo nu doarme, daca sta acasa, e weekend, etc.... nu se da culcata fara circ si amenintari. Sare in pat, o provoaca pe Iris, care e la patrat tot ce face Ana de-a naibii, ne scoate din toti pepenii.
Asa ca in loc sa fac pasta de oua umplute, bocesc ca am un copil perfect, minunat, care si-o da in stamba si ma provoaca sa carpesc in loc sa pup...
Scuze de descarcare, dar ma simt cumplit de vinovata.
Feli, nu te mira de obrazniciile "externe", le-as prefera de 1 milion de ori celor facute in casa. Incearca sa atraga atentie, e clar ca au ceva nemultumiri.
Atatea umilinte am inghitit in ultima vreme de la "prieteni" care ne sunt si rude, si nasi de casatorie, si altii nasi ai fetelor de nu va puteti imagina. Nu am cuvinte sa descriu cum se discuta si despica felul in care am cheltuit banii inainte (de parca erau furati sau ai altora), despre cum fetele aveau ce e mai bun (da' ca-i de judecat), cat de rai pot fi oamenii cand dai de greu. Cum daca am vandut masina mea cum am impartit banii aia unde trebuia, de ce acolo atat, dincolo mai putin.... Cum am castigat eu atat la birou si ce am facut cu banii.... vorbim de bani din traduceri nu de blocurile facute de prieteni sau de onorariile umflate de avocati, da.... nah acum am devenit egali :P....ne-au jignit, izolat, parca am fi paria.... doar ne merge mai prost, dar nu murim de foame, nu avem datorii mari (chiar mici, de fapt), nu ne facem de rusine, ba' culmea traim la nivel mediu fara fasoane... dar uite ca nu mai suntem buni daca nu mai facem mese si chefuri cu bunatati si bauturi fine, nu mai "facem fata". Nu ma mai doare, ca mi-am impus de sambata (cand chefuiau si se distrau fix sub noi la vara-mea de parca era revelion iar noi evident nu eram chemati ca suntem non grata these days) sa mi se rupa, pentru ca nu avem nevoie de astfel de oameni pe langa noi. Insa.... ma tot intreb de ce adevarata prietenie trebuie sa se transforme in ani in sensibilitati si oportunitati si sentimente exlusiv financiare?
Am mai luat o umilinta tot sambata cand eram la mall dupa un party de copii si ne-am intalnit cu directoarea gradi private a Anei: sa o ducem inapoi, nu o intereseaza banii nostri momentan, sa-i fie ei bine. Sa platim cand om putea numai sa ducem fata inapoi ca e pacat sa se piarda la gradi asta de stat (Bia, e la mica sirena de langa fosta politie grigo - deci bine cotata). Am plesnit de rusine, sigur ca e tentant, insa nu suntem faliti sau adunati din drum, si mai stie si ca daca am putea am duce-o.... mai stie si ca firmele noastre sunt tipic afectate de criza, si mai stie si ca am plati cumva lunar... nu pe credit. Sotul ei mui-a fost prof in facultate 4 ani, am lucrat cu el la proiecte mari de Aquis comunitar.... cum dracului sa ma simt? Mai stie si familia mamei mele ca soacra-sa se stia cu bunicii mei... m-a pus intr-o situatie oribila....
Sa va mai zic? :))
In 4 noiembrie o amica buna, sotia unui prieten din copilarie, el notarul nr.2 ca incasari din ro acum 2 ani, a facut apoplexie, ruptura de placenta la 40 de sapt, in ziua cezarienei, a fost ea salvata dar bb e varza neurologic, e pe aparate, face continuu convulsii de nu poate fi nici consultat. Un copil perfect sanatos, victima unei situatii tampite... si clar a unui medic gine idioat... ca doar placenta nu plesneste asa, la 3 ore de la ultimul eco....Si tot asa...
Va pup pe toate, si nu sunt deprimata, doar ca mi-e greu sa vad ca de unde nu ma astept luam palme. Am ajuns sa ma intreb cu cine ne-am petrecut noi ultimii 10 ani, ca pe cei din jurul nostru nu-i mai recunosc, sau poate, de fapt, acum ii cunosc.
Si mi-as mai dori sa fiu peste ani pentru Ana si Iris mama minunata si dedicata care este mama mea, prietena mea cea mai buna, care desi aparent e mai dura si mai seaca, este singura care ma intelege si ma ajuta cu adevarat. Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
meems spune:
Ma simt de-a dreptul magulita de toate complimentele, va multumesc tuturor si... gata ca ma rusinez
Am avut o aniversare de neuitat si ma bucur mult pentru asta.
Feli, m-a distrat mentiunea ta legata de sandalele mele portocalii
Sunt cele mai comode din cate am avut vreodata, le-am luat in primavara din NY cand am fost sa ma intalnesc cu Anda. In alta ordine de idei, nu prea stiu ce sa spun de soricelul tau, insa sunt de acord ca trebuie sa stie ca fiecare actiune/vorba are o consecinta. Daca ramai constanta in a aplica consecintele, o sa invete care-i sunt limitele.
Ripley
si sa-ti traiasca fetele, amandoua!! Dar pentru ca azi e ziua Anei, ii uram din tot sufletul o aniversare cat mai frumoasa si mai speciala si mai plina de rasfat si alint si dragoste! O imbratisare calda si La Multi Ani!
lavi02 spune:

La multi ani Ana! fetita frumoasa si desteapta foc sa ai o viata frumoasa, plina de reusite iar pentru azi o aniversare minunata!
Ripley sa inteleg ca esti in relatii mai bune cu Marius? Asta ar fi o veste buna! In ceea ce priveste prietenii - de-aia ne sunt date momentele mai dificile in viata, sa tragem din ele invataminte de toate felurile.
Feli nu te supara nici tu, sa nu-i tii ziua cu prietenii ei pana la 18 ani. ![]()
felicia74 spune:

La multi ani, Ana, sa ai o copilarie frumoasa!
Delia sa-ti traiasca fetita!
Sunt uimita de ce scrii, nu inteleg, de ce nu te-a invitat vara ta la petrecere? Mda, lasa ca in urma problemelor se cern prietenii si raman doar cei adevarati.
lavi pai exact asta e problema, care prieteni? Poate pana la majorat isi face
Si nu, nu mai sunt suparata demult, sunt doar vigilenta
, i-am zis ca e in perioada de proba. Si acolo va ramane mult timp.
Azi am fost invitati la o petrecere la inceputul lui decembrie. Evident ca o duc, sa vada ce frumos este
felicia74 spune:
mai este vreo gradi unde parintii trebuie sa poarte masti? O fi un ordin al Ministerului Sanatatii cumva? Azi dimineata a trebuit sa port minunea pe fata, aratam toti adultii ca cyborgii![]()
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.
Mihaelutat spune:
Ripley sa iti traisca fata, da fie sanatoasa, sa va bucurati toti patru de o viata senina si plina de veselie. Lasa supararile de-o parte si priveste partea plina a paharului. Multi pupici din Bucuresti.
Fi-miu este in continuare la domiciliu, plin de bucurie ca nu a mers nici azi la gradi. Feli sa stii ca si Titi este complet neintegrat la gradi, desi in general este foarte sociabil, dar, asa cum ai spus si tu mai mult cu adultii/prietenii nostrii si copii aferenti. Mi-a spus clar ca nu ii plac copii de la gradi, din ce imi dau eu seama cand merge acolo sta numai cu Daria a lui Mimi. Oricum eu o sa il mut din ianuarie pe Titi asa ca o sa ma gandesc la partea cu copii la urmatoarea gradinita.
I-am luat ieri caiete de activitati de grupa mica si mijlocie sa mai facem ceva cat lipseste de la gradi. Desigur faza cu desenatul ii este complet dezagreabila, solicita exclusiv sa invatam cantece si poezi. Pe cale de consecinta vom abandona pe perioada nedeterminata desenul si voi trece la lucruri mai placute lui adica sa cantam si sa spunem poezi.
Acestea fiind spuse ma intorc la munca de jos.
Mita
mihaela_80 spune:
Ripley, La multi ani Anei frumoase, sa fie sanatoasa si fericita toata viata ei!
Imi pare rau ca simti ca ai pierdut prieteni, dar cred ca o sa se lamureasca lucrurile in timp, daca ati fost apropiati. E o perioada aiurea pentru mai toata lumea, nu sunt neobisnuite reactiile neasteptate.
Eu as vrea sa ne povestesti obrazniciile Anei (si raspunsurile mai ales), ne-am simti cu toatele mame mai normale :)
Desi Maya de o saptamana de cand nu a mai mers la gradi e intelegatoare, n-a mai facut nici o criza.
Am apucat si eu sa ma mai uit pe ceva poze, Lavi, foarte fain pe unde ati foast asta vara, am pus si eu pe lista. Ioana, voi sunteti asa de veseli si de calmi in poze
. Mi s-a facut dor de Iasi vazand pozele din Gradina Botanica.
Coralia, ce mare ti-a crescut baiatul!
camelia_daniela spune:
LA MULTI ANI ANA!!!

Sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii si de lucruri frumoase!!!
Ripley, sa-ti traiasca printesele si sa te bucuri de ele!
Referitor la cele povestite de tine, sa stii ca te inteleg si cred ca-ti este greu, dar lucrurile se vor linisti se prietenii se vor cerne si abia dupa aceea vei vedea care sunt cei adevarati.
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
My Creative World
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!
corap spune:
la multi ani, anutzache ! sa traiesti un veac fericita si iubita!

mami ripley, nu le pune la suflet, asa e lumea, unii te lasa daca nu te incadrezi in standardul momentului. Voi sa fiti sanatosi!
In ceea ce priveste dorintele copiilor, mie mi se pare absolut normal sa-l intrebi pe copil ce fel de petrecere vrea DE ZIUA LUI. ca de-aia-i a lui. si daca el vrea printre adulti, chiar nu vad unde e problema. (e chiar mai economic - ha, ha, ha)
Al meu Andrei, de ex, vrea cu copii dar sa stea cu adultii, asa mi-a facut la ultimele petreceri. Chiar sambata a fost la ziua prietenului lui Rares si era ceva de genul: un grup de copii care tipau/dansau etc, in spatele lor Rares care se uita la ei si in spatele lui Rares Andrei, care se uita la toti, asta dupa ce-si "bause cafeaua" cu adultii.
Io am pb cu tortul, pt ca anul asta isi doreste un tort "cu multe frunze verzi pe el" - noah, ca i-am comandat un tort de fetite cu trandafiri si, bineinteles, cu frunze verzi. Nu cu thomas, mcqueen sau masinute. Dar daca asta si-a dorit ![]()
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
margele, margelute si chestiute
MARGELUTE NOI_NOUTE DE TOAMNA