Cum se gateste un piept de curcan sa iasa cat mai moale? La grill? rulou? la tava? pane?o reteta chinezeasca?
Adriana mami fericita de Andreas(28.07.2006) si Nicholas(02.10.2009)
Eu il prepar in tava:
Pun carnea in tava si tai bucati de unt pe deasupra,sare piper si ceva ierburi dupa gust.
Stropeste carnea cu jusul din tava la 15 min. pofta buna,
eu il bat usor sa fac o felie mare pe care pun diferite umpluturi,rulez si bag la cuptor.uite aicio varianta.
spor la treaba!
mamica fluturasului Matei
si pe mine ma intereseaza. Eu il faceam la gratar la aragaz, dar nu iesea tocmai moale. Si il mai fac si snitele;; asa iese bun
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Eu il tai bucati si il pun la marinat in buttermilk(lapte batut) cateva ore. Apoi il fac pane. Iese atat de moale si bun!
La un subiect de la "generale" ( cel cu mezelurile) Carina spunea ca fragezeste carnea care e mai atoasa ( si de pui si de vitel si de porc) cu saramura (inainte s-o gateasca).
Procedeul si cantitatile cam ca aici: http://reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/content/article_print.php3?article_id=5074&page_nr=1
Eh! Nu pot pune link...
In fine. Cantitatile erau 1 ceasca si jumatate de sare la 4 litri de apa. Optional puteai adauga si jumatate de ceasca de zahar, pentru un gust mai altfel.
Eu am incercat cu puiul (piept) si vitelul (pulpa) deocamdata si functioneaza perfect! Carnea iese mult mai suculenta atit la cuptor cit si in tigaie.
Eu insa am pus mai putina sare decit in articol ( mi s-a parut cam multa ori am eu cestile prea mari).
“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher