crize ciudate
Raspunsuri - Pagina 2
Mirelou spune:
Intr-adevar e ciudat ce traiesti tu...La mine dura cel mult 10 minute *desi mie mi se parea ca dureaza o eternitate.
Am citit tot ce-ati scris si pateam frecvent intr-o vreme chestia asta. Pentru mine era cumplita zbaterea aceea de a ma trezi, de a ma impotrivi "chestiei" aceleia care apasa pe pieptul meu... Uneori "visam" ca ma trezesc, ca strig la sotul meu panicata si vizualizam o situatie potentiala care nu avea loc niciodata pentru ca atunci cand reuseam sa ma smulg din somnul acela bizar, speriata de moarte, sotul meu era bine mersi in pozitia in care eu il visasem deja dar fara a duce mai departe scenariul pe care il vedeam eu (adormita fiind) Oricum e groaznica senzatia ca nu poti controla situatiei. S/ar putea sa vorbim despre cu totul altceva, cu manifestari asemanatoare, chiar si in "paralizia" aceea, eu resimteam tot ce mi se intampla ca pe ceva rau, angoasant si reuseam sa scap cand imi faceam cruce cu limba. (Ateele au voie sa fie sceptice, nu vreau sa starnesc controverse
, eu am scapat pe bune de toata povestea asta cand m-am spovedit...) In cercetarile mele auzisem si eu de narcolepsie si identificasem destul de multe simptome in ceea ce traiam eu atunci...dar nu am mers niciodata la medic sa investighez. M/a interesat mai curand latura spirituala si am gasit raspuns acolo. 
24h spune:
Uite ca la asta nnu m-am gandit, recunosc ca nu prea ma duc la biserica , de spovedit nici atat , nu m-am spovedit niciodata.As vrea sa ma duc sa ma spovedesc dar mi-e rusine.Cand o auzi popa tot ce-am facut imi e tema ca ma va judeca.
Totusi ma intreb de ce nu fac crizele si vara si le fac de atatia ani doar toamna si iarna.
Ptr prima oara in atatia ani de cand fac crizele am simtit ca ma sufoc ca nu mai am aer, a fost cumplit, o senzatie foarte ciudata ptr ca eram constienta ca nu mi se va intampla nimic, stiam ca am intrat in criza si totusi m-am panicat foarte tare.
De 3sapt de la ultima criza mi-a fost frica sa mai adorm dupamiaza.
CRIXIA spune:
un examen endocrinologic ai facut?
Eu am hipotiroidism, si am retinut de la medicul meu ca tiroida reactioneaza mai urat la vremea rece, adik vara e ok, iar in sezonul rece reactioneaza....acum depinde cum e clima la tine, daca se potriveste cumva cu temperaturile din Ro, daca exista acea variatie de temperatura....
Cris mami de Alexia & Ana
24h spune:
9 luni pe an e vara si 3 luni toamna ca iarna nui pot spune, nu ninge si temperatura nu scade sub 0 ....
hipotiroidism nu stiu ce e....un examen endocrinolog nu mi-am facut ...mh care ar fi semnele la tiroida sau hipotiroidism?
o data pe an imi fac analizele complete de la a la z, pana acum am fost ok, sa vad acum cm ies analizele.
AlexaOlimpia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui 24h De asta ce ziceti???????? multe se bat cap in cap eu una numai inteleg nimic ![]() NARCOLEPSIA Somnolenta excesiva in timpul zilei cu episoade de somn involuntar ziua, somn nocturn cu tulburari si cataplexie (slabiciune brusca sau pierderea tonusului muscular, fara pierderea constientei, provocata de emotii) sunt simptomele cele mai frecnte in caz de narcolepsie ( elul 27-3). Unii pacienti pot prezenta de asemenea paralizie musculara si/sau halucinatii la debutul somnului sau la trezire. Seritatea formelor difera. Pacientii pot prezenta 2 pana la 3 atacuri cataplectice pe zi sau la 10 zile, iar intinderea si durata atacului poate varia de la pareza tranzitorie a maxilarului care dureaza cateva secunde pana la paralizia flasca a intregii musculaturi voluntare pentru 20-30 min, in cazuri rare. Narcolepsia afecteaza aproximativ 1 din 4.000 de oameni in S.U. A. si se pare ca are o baza genetica. Experimente in domeniul narcolepsiei (pe subiecti canini) sugereaza un tipar recesiv autosomal al mostenirii. Rudele de gradul I ale pacientilor narcoleptici o incidenta a narcolep siei de aproximativ 1 %, mult mai mare decat restul populatiei. in plus, aproape toti narcolepticii sunt pozitivi la antigenul leucocitar uman DR15 (in mod obisnuit gasit la 20-30% din populatia generala) ( modulul 306). O rata inalta de discordanta la gemenii monozigoti indica faptul ca unul sau mai multi factori neereditari contribuie la dezvoltarea sa. Simptomele incep in mod tipic in a doua decada, desi debutul variaza intre varsta de 5-50 ani. Odata instalata, boala este cronica, fara remisiuni. Diagnostic in mod clasic, diagnosticul de narcolepsie necesita prezenta „tetradei narcoleptice\", care consta din: (1) somnolenta excesiva diurna, (2) cataplexie, (3) halucinatii hipnagogice (prezenta unor vise terifiante la debutul somnului) si (4) paralizie in somn (constatarea ca musculatura voluntara este paralizata coincide cu debutul somnului). Ultimele trei simptome ale tetradei sunt toate manifestari ale reglarii normale a somnului REM, inerenta sindromului. Toti pacientii cu narcolepsie prezinta somnolenta obiectiva rificabila in timpul zilei, dar celelalte 3 simptome sunt variabil prezente si doar cataplexia este unica in narcolepsie. Cel putin jumatate din pacienti prezinta cataplexie de un anume grad si cu procentaj similar raporteaza halucinatii hipnagogice si/sau paralizie in somn. Alte simptome asociate sunt utile pentru diagnostic, dar nu in mod specific. Un istoric al „comportamentului automat\" la trezire (stare asemanatoare transei in timpul careia persista comportamente motorii simple) serste in principal pentru a-l corobora cu prezenta somnolentei din timpul zilei, dar nu este specific pentru mecanism. Pacientii cu narcolepsie raporteaza de asemenea in mod obisnuit tulburari sere ale somnului nocturn. Un istoric familial este important pentru a evalua pacientul cu somnolenta excesiva ziua. O observare atenta a copiilor si a fratilor sau surorilor care sufera de narcolepsie, in mod special la varsta tipica a debutului (al doilea deceniu), poate duce la un diagnostic precoce. Diagnosticul narcolepsiei la un pacient cu istoric sugestiv depinde de (1) rificarea obiectiva a somnolentei excesi in timpul zilei, in mod tipic folosind TLSM dupa inregistrarea somnului nocturn, de (2) un istoric de cataplexie fara echivoc, de (3) inregistrarea reglarii anormale a somnului REM evidentiat prin debutul somnului REM la 10 minute de la debutul somnului, fie prin inregistrari nocturne sau printr-una sau mai multe determinari TLSM si de (4) excluderea altor tulburari, cum ar fi apneea de somn care produce somnolenta excesiva. Tratamentul narcolepsiei este simptomatic. Somnolenta este tratata cu stimulenti. Metilfenidatul este considerat a fi medicamentul preferat de majoritatea clinicienilor. Pemolina, a doua substanta folosita in mod obisnuit la pacientii narcoleptici, are un timp de injumatatire mai lung si este asociata cu mai putine efecte secundare, dar este posibil sa nu fie la fel de eficienta. Dextroamfetamina si metamfetamina sunt de asemenea frecnt utilizate, in mod deosebit atunci cand metilfenidatul si pemolina nu sunt eficiente. |
sufer de aceeasi boala! cum puteam sa luam legatura? ms