Albinutze de Mai-Iunie 2009(33)
Raspunsuri - Pagina 19
AgnesLuca spune:
Uf, am reusit sa ajung la zi.
Referitor la lapte, iata ce zic nemtii: laptele de vaca sau de alte animalutze contine un procent ridicat de proteine si subst minerale care ingreuneaza activ rinichilor si metabolismul bb-ului. Icepind 6 luni se poate folosi in combinatie cu cerealele (nu stiu exact cum sa traduc termenul de "Brei" care se foloseste si de ex la grisul cu lapte)
iar incepind cu 1 an, se poate introduce ca bautura. iaurtul si brinza tip brinza de vaci se recomanda doar dupa 1 an; nu se recomanda biscuiti rasi.
Alimente contra constipatiei: pere, piersici, , brocoli, conopida, dovleac; marul crud ras constipa, la fel morcovul si bananele.
Fructele exotice sunt de evitat (mi se pare logic, pt ca ap dig este adaptat alimentelor specifice zonei, deci cu atit mai mult la bb)
OMS recomanda clar alimentatul cel putin 1 an, in Germania alaptatul este sfint, vecinele de la vest (Belgia, Olanda ) sunt cam birfite din acest punct de vedere, probabil ca pe buna dreptate, din cele spuse de picky
intrerup ca alexa se cere la tzitzi 
Agnes si Alexa (21.06.2009)
AgnesLuca spune:
Gabi, reteta de la nemti este 100g legume + 50-60 g cartofi + 20-30 g carne+ 1 lingura ulei + 3-4 linguri suc fructe bogat in vit C, ce gust o avea, iti spun la anuŽ cind ajungem asa departe cu diversificarea
Azi am avut o zi agitata pt ca Alex vrea sa se ridic in fund; nu mai sta culcata pe spate ci cu capul ridicai de-un lat de palma; cind nu mai poate, il pune jos si tzipa, apoi de la capat ; in scoica de masina se tine in fund cam de vreo 2 saptamini. Ce ziceti, cit mai dureaza pina se ridica in fund, sa-i zic si ei sa mai aiba rabdare ![]()
chiar si acum la sin ( am alaptat culcat) tragea de 2 ori, apoi se intorcea pe spate si incerca sa faca abdomene, si tot asa...
eu pina acum nu am pus-o in fund decit sprijinita de mine, in poala, ca asa am inteles ca e bine; acuma as putea s-o pun in fund pe pat, sprijinita de perne ???? ma gindesc ca i-as face o mare bucurie ![]()
Agnes si Alexa (21.06.2009)
Picky_toto spune:
Gabi cartea in traducre romaneasca se numeste "La masa!-totul despre mancat si sa invatam sa mancam"( Aan tafel!-alles over eten en leren eten) si este de la cabinetul la care merg cu copilul, Kind en Gezin (Copilul si Familia)...si asta scrie despre lactate...ca atata timp cat copilul papa san sau sticla asimileaza suficente proteine si nu e cazul sa i se introduca alte lacate ptr ca au un continut crescut de proteine si doar ii impovareaza rinchii copilului. Nici eu nu stiam...
Cat despre concediul mamei, aici este de 15 saptamani, adica 6 saptamani inainte de nastere si 9 sapt dupa, asta in cazul in care ai contract permanent...iar copilul merge la cresa...nu e ca in Romania 2 ani..si mama poate alapta mai mult...
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania
05/05/2009
http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastra
Stefi, mamitu' nostru
clodyac spune:
fetele schimb acum capitolul
mamica
fericita si implinita de baietel frumos
Razvan Andrei
www.flickr.com/photos/34943662@N02/3305358621/" target="_blank">poze clodya
Picky_toto spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AgnesLuca Uf, am reusit sa ajung la zi. Referitor la lapte, iata ce zic nemtii: laptele de vaca sau de alte animalutze contine un procent ridicat de proteine si subst minerale care ingreuneaza activ rinichilor si metabolismul bb-ului. Icepind 6 luni se poate folosi in combinatie cu cerealele (nu stiu exact cum sa traduc termenul de "Brei" care se foloseste si de ex la grisul cu lapte) iar incepind cu 1 an, se poate introduce ca bautura. iaurtul si brinza tip brinza de vaci se recomanda doar dupa 1 an; nu se recomanda biscuiti rasi. Alimente contra constipatiei: pere, piersici, , brocoli, conopida, dovleac; marul crud ras constipa, la fel morcovul si bananele. Fructele exotice sunt de evitat (mi se pare logic, pt ca ap dig este adaptat alimentelor specifice zonei, deci cu atit mai mult la bb) OMS recomanda clar alimentatul cel putin 1 an, in Germania alaptatul este sfint, vecinele de la vest (Belgia, Olanda ) sunt cam birfite din acest punct de vedere, probabil ca pe buna dreptate, din cele spuse de picky intrerup ca alexa se cere la tzitzi ![]() Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Acelasi lucru scrie si in cartea pe care o am....Nici eu nu stiam si eram putin in ceata, dar acum am aflat si ii voi da iaurt, branzica si alte lactate dupa 1 an.
Ai putea sa o pui in fundulet, cateva minute, ca nu ii cauzeaza...la fel a cerut si a mea de pe la 5 luni. O puneam in relax si ea dadea sa se ridice in fundulet, asa ca usor, usor am pus-o si ii place. Iar acum la 6 luni sta bine in fundulet( inca nu stie sa se ridice singurica in fundulet, dar am observat ca atunci cand o tin de o manuta, se ridica si cu cealalta manuta a ei se sprijina).
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania
05/05/2009http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastra

Stefi, mamitu' nostru
CarlaV spune:
| citat din mesajul lui gabi78 Carla asta cu recomndarea nu stiu cui pentru alapta este o poveste, in sensul ca nu sta nimeni sa vada ce recomanda OMS si sa faca asa cum spun ei. De obicei in alte tari nu se sta cu cooilu asa de mult ca la noi si implicit intarcatul trebuie sa se faca mai devreme, de fapt diversificarea sa se inceapa mai repede pentru ca daca mama pleaca la servici cel putin o masa de lapte este sarita. Sa il ajutam pe Andrei! Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09) |
Nu e asa, stiu multe femei interesate de recomandarile OMS, si de la noi, si din strainatate. In plus, strainii au campanii de presa pentru incurajarea alaptatului indelungat evidentiind beneficiile acestuia. Unii au chiar conditii foarte bune pentru alaptare si dupa reluarea job-ului. Incet-incet se mai misca si la noi cate ceva, cine este interesat, stie.
Iar povestea cu diversificarea timpurie pentru revenirea la job era valabila inainte de '89, plus ca intarcarea nu inseamna neaparat inceperea diversificarii.
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
cris_82 spune:
relusha.....hihihi..pofta buna![]()

kiralina....nu s-a suparat nimeni,fiecare din noi ne spunem parerile referitor la diferite aspecte ale diversificarii si nu numai.Oricum,toate vrem numai cei mai bine pentru puiutii nostri
picky....pai ce sa fac..ma reprofilez
cel putin cat o sa cam stau pe acasa o sa tot bucataresc
,cand mai veniti in tara veniti pe la noi sa vezi ce bine am inceput sa ma pun la punct![]()

mami de
Miruna(29 mai) 

http://img207.imageshack.us/img207/7853/fotografie0122.jpg
cris_82 spune:
relusha......si la noi a iesit fffff bunaaaaa
,placinta e pe jumate halita si acuma ne pregatim sa devoram si crema![]()

ramona.....imagineaza-ti ca patutul teroristei face naveta intre camera si bucatarie pe timpul zilei si o mai pun si acolo si-n scaunul de masa,ba mai intind si o patura mai groasa pe jos si o inconjor cu jucarioarele..si uite asa mai fac si eu cate ceva
;azi am facut placinta impreuna,adica eu manjeam foile de placinta cu ulei si ea se manjea cu cel din tava
..treaba multa nene.Modelul Bravo am luat si am dat pe el 170 ron de pe sitte![]()

mami de
Miruna(29 mai) 

http://img207.imageshack.us/img207/7853/fotografie0122.jpg
luckyblue spune:
| citat din mesajul lui gabi78 Carla asta cu recomndarea nu stiu cui pentru alapta este o poveste, in sensul ca nu sta nimeni sa vada ce recomanda OMS si sa faca asa cum spun ei. De obicei in alte tari nu se sta cu cooilu asa de mult ca la noi si implicit intarcatul trebuie sa se faca mai devreme, de fapt diversificarea sa se inceapa mai repede pentru ca daca mama pleaca la servici cel putin o masa de lapte este sarita. Sa il ajutam pe Andrei! Gabi mama puilor Tudor (1.03.07) si Bianca (18.06.09) |
Subsemnata e interesata de ce mai "zice" OMS-ul

Irina, mami de www.flickr.com/photos/40416303@N08/" target="_blank">Sara Magdalena (19.06.2009)