Vedem impreuna filme romanesti - organizatorice
Raspunsuri - Pagina 2
qsar spune:
Si eu, si eu! Pas in doi l-am vazut de vreo 10 ori (sa tot fie vreo 24 de ani sau 25 de cand l-am vazut prima data), Restul e tacere l-am vazut de vreo 5 ori in ultimii 2 ani.
Pas in doi este muuult prea plin de simboluri; aproape fiecare scena este un simbol si-o metafora; se poate vorbi despre el o saptamana si tot nu se termina. D'aia as zice eu ca pentru inceput ar fi mai bine Restul e tacere
Parerea mea!
buflea spune:
Cred ca era mai bine tot asa pe teme - puteam alege : drama, actiune, politiste, comedii ...asa o sa fie cam alandala ..dar in fine, si au am vazut "Pas in doi" de mai multe ori in adolescenta si imi aduc aminte ca mi-a placut mult.
Deci acum votam sau propunem ?
beshter spune:
Lasa, mai, ca nici la primul cerc de lectura n-am avut tema. Asa putem zice ca a complete re-enactment...
Da' promit solemn ca de la viitoarea runda o sa fie cu teme. Binie?
Mai astept propuneri pana maine dimineata dupa care dam drumu' la votare.
Trouve avant de chercher
beshter spune:
Hai la votare! Timp de vot - pana maine dimineata e ok?
Io votez 'Pas in doi' (m-a convins qsar cu simbolurili si metaforili alea).
Trouve avant de chercher
beshter spune:
Am senzatia ca lumile au votat deja - s-au colapsat perioada de propuneri si perioada de vot. Pai daca e pe-asa, atunci 'Pas in doi are trei voturi, 'Restul e tacere' - 2 voturi, numai ca trebe sa ma lamuriti pen'ca nu mai stiu care e propunere si care e vot.
Asa ca intrati si exprimati-va votul (chiar daca l-ati mai exprimat o data cand era cu 'propuneri') in cadrul perioadei de votare ca sa stiu ce numar.
Trouve avant de chercher
Oana MC spune:
La strigarea Mihaelei, ma prezint cu tema pentru urmatoarea vizionare.
Pentru ca nu am cazut la pace cu felul in care Mungiu reprezinta femeile in 4,3,2, lansez urmatoarea tema intrebatoare: cum ni se arata femeia/femeile in filmele romanesti din noul val? Cit de vulnerabile sint? Cit de independente? Sau care e proportia dintre astea doua masuri? De cita putere dispun si in ce consta ea (puterea)? Ce categorii de femei vedem?
Si ca sa revin la filmul lui Mungiu si la felul cum o trateaza pe Otilia. Pe Gabitza nu o pun la socoteala ca ea nu e un personaj, e un caz, o problema pe care o dezvolta Otilia prin felul in care sustine, actioneaza, rezolva cazul Gabitzei. Filmul nu ma convinge prea mult de prietenia dintre Gabitza si Otilia; nici nu cred ca isi propune. Arata mai mult un fel de solidaritate neverosimila din partea Otiliei. Acum ce ma supara pe mine e ca Otilia care e capabila sa regizeze toate detaliile (multe si riscante) avortului si nu numai, in final ajunge un fel de Gabitza. Strinsa cu usa de Bebe, de Gabitza, de tot ce facuse pina atunci si de dorinta de a termina odata povestea, face sex cu Bebe si devine o potentiala candidata la avort. Momentul asta o demoleaza pe Otilia pe care am vazut-o pina atunci. O face mai vulnerabila, mai victima decit Gabitza, ceea ce pe mine nu ma lasa sa dorm noaptea. Asadar, unde e femeia care nu se lasa violata?
beshter spune:
Oana, multumim pentru tema!
Duminica, 15 nov, incep propunerile.
Trouve avant de chercher