despre Tamiflu
Raspunsuri - Pagina 2
women13 spune:
" Gripa porcina poate fi tratata cu medicamentele antivirale Tamiflu si Relenza. Acestea nu previn boala, ci ii reduc din severitate si salveaza vieti, daca sunt administrate la instalarea primelor simptome. "
Am fost avertizata de medicii, sub a caror obladuire sunt, prin e-mail, despre Tamiflu. Am crezut , ca fac un bine !!! Mai, bine taceam ?!?! Nu cred. Iar, articolul trimis, nu e atat de inspaimantator, precum afirmi. Poate, daca faceam un copy - paste la e-mail erai deja in delirul panicii, draga Laura !
mianna spune:
eu nu inteleg un lucru: pe acest forum moderatorii nu au optiunea de a modifica titlul unui topic, asa cum se intampla pe alte forumuri? daca da, de ce nu s-a adaugat "luat impreuna cu anticoagulantele, tamiflu poate provica atac cerebral"? e mai simplu sa ne vaitam c-o sa cada drobul de sare, vai-vai-vai?
women13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Women,sanatate itzi doresc,dar eu nu vad legatura dintre problema ta,tamiflu si postarea Laurei! Nu cred ca Laura s-a referit la tine spunind "oameni mici"ci la cei care au scris articolul!Articlo pe care si eu personal il consider alarmist,fara motiv! Daca tamiflu este recomandat de medic ,sansele ca sa apara complicatzii sunt reduse!Chiar daca mergi la urgentze de exemplu si tzi se recomanda,in formularul pe care-l completezi una dintre rubrici este "ce medicamente iei in mod regulat/zilnic"! Dana |
Multumesc din inima, scumpa mea, pentru sanatate, ceea ce doresc tuturor fiintelor de pe pamant ! Daca as fi deschis un subiect pe seama a ceea ce am avut de trait anul asta ... ceva genul, am intrat in coma si m-am dezmeticit in plina criza financiara ... mi-am revenit greu, dar "frumos" ( au zis medicii ) ... Incercati pe cat posibil, sa nu stati singuri, sa aveti prieteni care sa va caute, sa credeti in Dumnezeu ( nu sunt o dogmatica, mai degraba o pacatoasa cu diploma ) ,... in orice boala, sa nu fii singur ... lasati "urme" de bunatate in viata voastra, pentru ca doar acestea ne salveaza atunci cand e nevoie ... Nu am avut nici o manifestare, care sa anunte o astfel de nenorocire, am muncit MULT si ma bucur, ca nu am fost la volan, sa fi nenorocit fara voie pe cineva ... Prima fiinta, care a sarit in ajutorul meu a fost cainele meu, care nu se face remarcat in nici un fel , ca locatar de apartament in bloc, ... asa si-au dat vecinii seama, ca ceva nu e in ordine, ca a urlat si a latrat 25 de ore , continuu ... si prietenii, care ma cautau, non stop, ... inclusiv ex-sotul meu ... Daca exista vreo urma de banuiala, faceti o angiografie - analiza cea mai performanta pentru sistemul vascular.
Convietuiti frumos, pe cat posibil !
Laura25 spune:
women13, scuze daca am lasat de inteles altceva, nu m-am referit nici o secunda la tine in afirmatia "omuleti care se baga in seama", ci la ziaristii care au scris asa un articol slab si superficial.
Sanatate multa!
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
Ah, si ca sa fie clar, pe mine nu ma panicheaza nici Tamiflu nici gripa porcina nici vaccinurile. Deci acest subiect nu m-a panicat personal cu nimic. Dar mi s-a parut alarmist titlul si sunt mai multe mame stresate de gripa asta si de tam-tamul din jurul ei. Daca li se zice ca vaccinurile nu sunt bune, acum ca nici medicamentul indicat pt tratare nu e bun ... ce solutie le ramane?
Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
women13 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 women13, scuze daca am lasat de inteles altceva, nu m-am referit nici o secunda la tine in afirmatia "omuleti care se baga in seama", ci la ziaristii care au scris asa un articol slab si superficial. Sanatate multa! Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=10" target="_blank">concurs Klorane -> lau1- gemeni fericiti Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Filmulete cu shtrumphi Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Multumesc, ca ai inteles ! Apropos, de stiri si panica, asta ca sa ne mai relaxam un pic, au vandut masti faciale pentru "protectie de ce ?! " ... de virus ?!?!? E posibil sa fim atat de naivi ?!?!? Efectiv aceste masti, pentru nevoi reale in spitale, nu mai sunt de gasit. Mai mult, panica se creeaza, mergand o persoana, copil sau adult, cu masca pe fata, din dornta de a se proteja, iar cei din jur il evita imediat. Chiar sunt impotriva panicii, care ne intuneca mintea, pur si simplu. Iaca-ta producatorii de astfel de masti, ii putem declara, iesiti din criza economica!
Serios discutand acum,acest Tamiflu trebuie administrat cu grija,
numai si numai daca e realmente necesar. Cunosc medicamentul si din alte spetze medicale.
Si pentru ca, mi-am jurat sa nu mai fiu refractara, rea, etc. in nici o conjunctura,pentru tine draga mea Laura !
Trebuie sa recunosc, la randul meu, ca ar fi trebuit sa scriu si eu cateva detalii la deschiderea subiectului. Am si eu portia de vina, deja asumata.
Ancuta-Maria spune:
Eu tocmai am avut o saptamana de pauza din cauza gripei porcine. Alt tratament in afara de antitermice nu am primit. Nici vaccin, nici antivirale. Mi'au spus doar sa merg la spital in caz ca starea mea se deterioreaza. Iaca, durerile au trecut, febra de asemenea, fara mii de vaccinuri si medicamente. Si sunt inca vie. Cred
Sheannamp spune:
Ei uite ca vine si un medic sa condamne acel articol.
Atacul cerebral, asa generic, se refera in principal la "astuparea" cu un cheag de sange a unui vas cerebral.
O alta cauza este ruptura unui vas de sange.
Articolul respectiv este scris in stilul tipic al ziaristului prost, gresit si incomplet informat. Care cauta sa creeze senzatie.
Probabil ca daca scria ca tamiflu interactioneaza cu anticoagulantele crescandu-le efectul de subtiere a sangelui si ca DACA NU E SCAZUTA DOZA ACESTOR MEDICAMENTE in timpul tratamentului cu tamiflu creste riscul de accident cerebral hemoragic articolul respectiv nu ar mai fi creat deloc senzatie.
Voi modifica titlul panicard si incorect al acestui topic.
Sheannamp spune:
Revin.
Nu am gasit pe lista de interactiuni medicamentoase sau efecte adverse ca tamiflu creste riscul de atac cerebral sau efectul anticoagulantelor.
Nici in farmacopeele europene, nici in cea Americana.
Pe site-ul OMS nu exista sau nu am gasit eu vreo declaratie oficiala privind aceasta suspiciune (nici macar ca zvon).
Tot ce am gasit cu google sunt articole din ziarele englezesti (telegraph si daily news).
Pana cand nu voi primi un link serios privind aceasta avertizare sunt obligata sa atasez la mesajul initial avertismentul rosu privind inexactitatea informatiilor scrise acolo