cum sa procedez?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ce-ar fi sa-i explici sotzului ca in caz de urgentza socra ta nu se poate descurca. Intreab-o ce va face in astfel de situatii, cind se cere viteza de reactie, judecata clara, etc. O femeie de 70 de ani nu poate avea grija singura de un copil si ziua si noaptea. Trebuie sa se odihneasca cumva, iar daca copilul tuseste toata noaptea ce-o sa faca a doua zi?
Daca ai cel mai mic dubiu ca ar putea face fata, nu accepta sa-ti lasi copilul, nu ceda la presiuni.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Ma intreb daca nu o sa poti rezolva nimic, si ca de obicei, soacra-ta o sa aiba ultimul cuvant, cum o sa poti rezista sa nu te gandesti clipa de clipa la Bogdanel?
Nimini nu spune despre sanatatea subleda a unei persoane de 70 de ani? Lasa-ta sa traiasca/ingrijeasca un copil de nici 2 ani? Daca i se face rau/cade/are un accident in casa? Ce se intampla cu copilul? Daca nu poate sa ceara ajutor, sa foloseaca telefonul?
Ea o sa aiba pe cineva in permanenta care o sa o controleze zi si noapte?

Sunt multe de luat in considerare, dar eu una nu mi-as trimite copilul peste mari si tari. Ma gandesc la el cand e la gradinita, dar sa fie la mii de km distanta. Cat mi-ar fii de greu, as face tot posibilul sa-mi tin familia cu mine.

Stiu ca spuneai ca preferi sa ai copilul bine, si cu cineva de incredere, este cert ca soacra nu iti inspira absolut nici un pic de incredere, si ca tu faci eforturi extraordinare sa nu zici nimic, lucru pe care eu nu-l numesc diplomatie. Asa ai invatat-o asa o ai!

Adica de ce sa nu ii explici frumos, ca si tu ai parinti si ca ai dori ca Bogdanel sa stea pe aceasta perioada si la mama ta? (asta in cazul cand te hotaresti sa-l trimiti in tara?) Nu are copilul 2 bunici? Nu este normal ca sa fie vazut de ambele bunici?

Gandeste-te cu o sa fii tu aici, intrebandu-te in orice clipa ce face baiatul, bani de trimis si de telefoane, ai pus in balanta totul? De asemenea, zici ca te gandesti sa-i fie bine copilului, bine copilului departe de parinti? Ma indoiesc, dar asta sunt eu, nu as putea sa stau fara copil. Vrei sa nu superi nici pe ea (soacra) sau pe sot! Pai daca tu, nu zici nimic (aproape niciodata) ca sa ai aceasta falsa armonie in casa, cum crezi ca o sa se rezolve (vreodata) ceva?

Iti urez numai bine si iti respect orice decizie vei lua!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Buna!
Multumesc mult pentru raspunsuri. M-am mai gandit si am hotarat oarecum in ce fel o sa pun problema, citind si sfaturile voastre. Mai bine sa se supere pe mine soacra-mea decat sa zic ca nu vrea mama si ca inchiriaza apartamentul si sa se uite urat la ea, care nu are nici o vina. O sa ii spun ca nu vreau eu, ca ea e in varsta si nu e copilul in siguranta doar cu ea si n-are decat sa se supere pe mine. O sa ii spun si ca nu avem destui bani ca sa intretinem inca o casa si asta e si adevarul, daca aveam 300$ pe luna plus bani de amenajat apartamentul, aveam bani si de cresa.

Garofitza, multumesc pentru raspuns. Ai dreptate ca ar trebui sa tin copilul, dar uite, noi avem o situatie absolut diferita de a ta sau a altora si desi ma gandesc cam de un an ce o sa fac dupa ce pleaca soacra, nu am gasit nici o solutie. Cu Green Card si/sau in situatia de a putea sta acasa e mult mai ushor de discutat. Eu ma bucur ca am rezistat si pana acum. Mi-a mai venit o idee in noaptea de sambata spre duminica, dar e cam fantezista. O sa incerc totusi sa o aplic, poate merge.
In orice caz, doar cine ar fi in situatia mea ar putea intelege exact ce probleme am.

Multumesc din nou si numai bine tuturor!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Te cred ca ti-e greu si pot sa imi imaginez prin ce treci. Imi pare tare rau ca sotul tau se da la o parte si lasa toata raspunderea pe umerii tai. Sunt sigura ca va veti descurca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

stim cat e de greu cu copii fara bunici...in cazul tau,nu te-as sfatui deloc sa lasi copilul cu soacra in tara..sotul tau sigur va intelege ca securitatea copilului e mai presus de orice, iar varsta ei este destul de inaintata ca sa o lasi cu un copil de aproape doi ani...copilul cere energie, comunicare permanenta...nu il lasa in tara...o sa fii cu nervii la pamant si o sa faci naveta acolo...de ce nu il duci la un daycare?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura _Oprescu

stim cat e de greu cu copii fara bunici...in cazul tau,nu te-as sfatui deloc sa lasi copilul cu soacra in tara..sotul tau sigur va intelege ca securitatea copilului e mai presus de orice, iar varsta ei este destul de inaintata ca sa o lasi cu un copil de aproape doi ani...copilul cere energie, comunicare permanenta...nu il lasa in tara...o sa fii cu nervii la pamant si o sa faci naveta acolo...de ce nu il duci la un daycare?

Laura

Draga Laura, multumesc pentru raspuns. Nu o sa o las pe soacra-mea cu copilul, am hotarat, mai degraba cu mama si va fi in super siguranta. Nu voi putea face naveta din pacate, oricat de la pamant voi fi, dar sunt convinsa ca ai dreptate, voi fi cu nervii la pamant, pentru ca deja sunt tot framantandu-ma ce sa ma fac.

Pentru totzi cei care isi pun aceeasi intrebare ca a ta, intrebarea de ce nu il duc la un daycare e f. intemeiata si legitima si eu daca as citi asa un subiect as avea aceeasi intrebare. Va asigur ca nu pot sa il duc la daycare din motive f. intemeiate, nu ma mai lungesc aici cu milioane de explicatii, ca as fi plictisitoare. Eu aici nu am intrebat daca sa il duc sau nu in Romania, desi asta e de fapt cea mai mare problema a mea. Nu am pus intrebari pe forum legat de asta pentru ca sunt prea multe date ale problemei si nici nu vreau sa le expun pe toate ori din date incomplete nu ati putea raspunde in cunostinta de cauza, dar va multumesc oricum ca incercati sa imi mai dati idei.
Acum mi-a venit o alta idee, in ultima noapte nedormita si poate nu il mai duc, dar e un poate. O sa incep sa caut sa imi pun in aplicare geniala idee si sa vedem daca merge. Daca as gasi pe cineva... Va anunt eu daca a mers si daca tin baiatul pana la urma.

Casandra, iti multumesc mult pentru intelegere.

Numai bine si sa n-aveti probleme ca ale mele si nici altele.
ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga mea,

Shtiam ca te macina problema cu dusul baiatului in Romania dintr-un altb mesaj. stiam ca ai plans o zi si o noapte, si ca ai ajuns la o solutie. Inca nu ne-ai zis care este.

Eu vin insa cu o alta idee, poate ti se va parea fabuloasa, poate ti se va parea o prostie. Eu iti sugerez urmatoarele: incearca sa faci invitatie bonei, cea care e vecina cu mama ta, care a mai stat cu Bogdanel, il cunoste si il iubeste. In plus, inteleg ca ai incredere in ea...ca nu are servici, iar baietelul ramane cu voi in varianta asta. Daca primeste viza, ai rezolvat momentan. Apoi, in concediul mamei tale, vine dansa, apoi vine din nou soacra, shtiu ca pentru Bogdanel ar putea sa fie problematic sa se adapteze la fiecare 4 luni cu alta persoana, dar voi ati fi elementul stabilizator in aceasta ecuatie. si copiii sunt oricum cel mai legati de parinti.
Nu imi dau seama din punct de vedere bani cum ati iesi, dar eu zic ca tot pe acolo... Dar, repet, tu ai sta permanent cu copilul, si ai putea supraveghea modul in care este ingrijit (de preferinta, dupa cum spui tu, ca mama).

In fine, daca hotararea ca baietelul sa fie dus in Romania este deja luata, nu ezita sa porti o discutie cu sotul in primul rand, in care sa-i explici motivele pentru care vrei sa stea in casa mamei tale. In fata soacrei, trebuie sa faceti front comun si sa spuneti acelasi lucru. In felul asta, ea nu se va simti jignita. Sau va ierta mai usor, caci si baiatul e in aceeasi oala.

Bafta multa, rabdare si diplomatie,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KRISTA spune:

Vin si eu cu o sugestie, chiar daca poate e inutila...
Tocmai mi-am amintit de o prietena de-a mea care ajunsese intr-o situatie asemanatoare si salvarea ei a fost un day care din campusul univ. la care studia. E mult mai ieftin si conditii excelente pentru copil, mai ales daca acest day care e folosit si ca loc de practica pentru viitorii "educatori", care in afara faptului ca sunt tineri si plini de viata, isi dau tot interesul in ceea ce fac. De la prietena mea stiu ca platea cam 1$/h si ca studenta isi permitea.
Sau alta varianta, care se practica pe aici, ar fi aceea de a-l lasa cu o vecina de incredere care mai are un copilas si ar fi dispusa sa aiba grija si de al tau, la un pret la care sa va intelegeti amandoua.
Succes si sa faci o alegere buna!
K.

Mergi la inceput

Draga Krista, iti multumesc si tie pentru idei.
Din pacate noi n-avem asa un daycare in campus. Ar fi mana cereasca! Avem unul care ii tine doar 3 ore pe zi si sunt locuri f. limitate, mi se pare ca 9 sau 11, asa ceva infim.
Ideea cu vecina e f. buna, de fapt asta e si faimoasa mea idee. Sa gasesc o mamica vecina si sa facem cu schimbul, luni si marti eu, miercuri joi si vineri ea, sambata si duminica unul din soti samd. Dar trebuie sa gasesc persoana si sa accepte sefa mea sa imi dea liber in alte zile ale saptamanii si nu sambata si duminica. Adica in loc sa lucrez de luni pana vineri, sa lucrez de miercuri pana duminica. O sa vad eu. Acum ma apuc de cautat mamici pe la locul de joaca. Daca nu reusesc, pun afise la spalatorie. Pana la urma o sa dau si anunt la ziar. O sa va anunt ce am facut. Sau poate se invoieste vreuna la un pret mai mic, plus sa stau eu in weekend cu copilul ei, variatiuni pe tema asta. Incerc. Mi-e insa teama sa nu gasesc vreo chinezoaica si sa imi invete copilul chinezeste sau sa se zapaceasca cu o suta de limbi, dar asta ar fi ultima problema acum.

Numai bine tuturor!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Draga Krista, iti multumesc si tie pentru idei.
Din pacate noi n-avem asa un daycare in campus. Ar fi mana cereasca! Avem unul care ii tine doar 3 ore pe zi si sunt locuri f. limitate, mi se pare ca 9 sau 11, asa ceva infim.
Ideea cu vecina e f. buna, de fapt asta e si faimoasa mea idee. Sa gasesc o mamica vecina si sa facem cu schimbul, luni si marti eu, miercuri joi si vineri ea, sambata si duminica unul din soti samd. Dar trebuie sa gasesc persoana si sa accepte sefa mea sa imi dea liber in alte zile ale saptamanii si nu sambata si duminica. Adica in loc sa lucrez de luni pana vineri, sa lucrez de miercuri pana duminica. O sa vad eu. Acum ma apuc de cautat mamici pe la locul de joaca. Daca nu reusesc, pun afise la spalatorie. Pana la urma o sa dau si anunt la ziar. O sa va anunt ce am facut. Sau poate se invoieste vreuna la un pret mai mic, plus sa stau eu in weekend cu copilul ei, variatiuni pe tema asta. Incerc. Mi-e insa teama sa nu gasesc vreo chinezoaica si sa imi invete copilul chinezeste sau sa se zapaceasca cu o suta de limbi, dar asta ar fi ultima problema acum.

Numai bine tuturor!

ruxij

Ruxij, Ruxij de ce stai asa departe de mine?Eu una te-as fii ajutat cu Bogdanel, si m-as fii bucurat, ar fii avut si baiatul meu pe cineva cu care sa se joace constant si ar fii fost tot baietel ca el. Ca si al meu numai cu fetite se joaca, noroc ca la gradi mai sunt si baietei!
Sper sa se rezolve situatia cat mai bine pentru tine!!

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput