Puiuti de Randunici 2008!! (328)
Raspunsuri - Pagina 5
natynic spune:
Cate teme de discutii...
Da' intai sa o
pe Nicoleta ca simt ca e suparata pe mine si probabil, dupa prostul meu obicei, e pt ca nu am exprimat clar ideea pe care o aveam despre "plansul" ei...
Tonic, da, daca ne potrivim pe mess cu multa placere. Noi suntem la pampersi Libero si chiloti Pampers (cand gasesc)-chilotii Libero mi-au placut f mult ca absorbanti dar sunt f scumpi si strangeau la copane. Dar, ma rog, noi suntem la nr 4
Si fardurile sunt la www. puretouch. ro fara spatii, evident. Azi mi-a venit si comanda nr 2 si am aruncat toate fardurile de ochi vechi pe care le aveam, de acum raman exclusiv pe minerale (si nu-s genul care sa copieze ceva doar pt ca e "la moda", DELOC, dar efectiv SUNT pt mine; asta desi eu IN NICIUN CAZ n-as sta sa ma fardez atat de complex ca Gudinde, eu sunt fas-fas si go, Planet!)
Iulia sta in scaunul de masa cu sfintenie cand e cu bona iar cu mine numai daca ii pun televizorul instalat acum in bucatarie. Altminteri-pe scaunul de adult. La ea e invers, problema cu laptele nu cu mancarea-cand aud de 600 ml pe zi ma apuca rasu-plansu', ea intr-o zi f buna bea 200 ml in total. Noroc ca-i plac cerealele Cheerios de care am auzit de la voi si ii mai fac seara cu lapte.
In cada sta...de regula; are un peste, o rata si o broasca si se joaca cu ele stropind toata baia. Apoi sta cuminte cand o scot, o usuc si o imbrac in pijama, dupa care singura imi zice "dinti!" si-mi arata periuta si deschide gura-mai putin in ultimele 3 seri, caci o chinuie rau caninii cei-extrem-de-aproape-sa-iasa.
Cleme, in clipa asta te inteleg perfect. Azi am fost la ultima sedinta la dentist, dupa mai bine de 2 luni in care mi s-a pus o coroana si mi s-au plombat aproape toate maselele
si am lasat mai bine de 10 milioane (asta cu reducere, ca merg la sotia sefului meu). Acu nush de ce ma doare exact, dar morrr...si ma gandesc la bietii nostri copii care nici macar nu stiu sa (isi) explice ce e cu durerile astea care tot vin si vin peste ei...
Cat despre tara si oameni...stiu cum e.
La mine nu se pune problema de redus personalul. Insa...nu stiu cum v-as putea explica sa intelegeti cum e sa te duci cu toata bunavointa sa faci ceva pt un om bolnav si sa nu aiba farmacia spitalului NIMIC, sa trebuiasca sa dai rudelor retete de medicamente; sa nu se lucreze diverse analize ca nu sunt reactivi si sa trimiti rudele cu eprubetele la privat ca sa le lucreze acolo; sa se strice aparatul x, y si z; sa ramanem, pe sectie de cardiologie, fara heparina, cu 4 pungi de ser si 2 de glucoza pt perfuzii si sa punem toti medicii mana de la mana ca sa cumpere asistenta sefa de la o farmacie respectivele. Si...nu mai vreau sa continui.
Un coleg s-a intors recent de la specializare in Anglia. Spunea ca acolo unde a lucrat (centru de mare performanta) medicii erau mult mai putin instruiti si mai ales "descurcareti" decat pe la noi mai ales in situatii de urgenta; insa cu sumele incredibile care se aloca sanatatii se compenseaza cu totul lipsurile astea si a venit aici si-l doare sufletul cand vede cati oameni pierdem nu neaparat pt ca nu stim cum sa-i tratam, nu neaparat pt ca nu vrem, ci pt ca suntem cu mainile goale

Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
natynic spune:
Si mie la fel mi s-a explicat, cu cariile de sarcina. Eu aveam diverse plombe de peste 15 ani, puse de draga de mama exceptional, dar sub ele s-a "ros". Si in cazul a doua masele a trebuit sa ajung la coroane, restul mi le-a salvat acum, dar am avut noroc. Nu e de amanat ca e belea mare mai apoi...
Ariel, daca aduci Huggies din UK chiloti eu ma inscriu prima, eu sunt si am ramas fan Huggies, doar ca n-au chiloti si cum Iulia sta greeeu la schimbat, seara si cand ma grabesc sunt cea mai buna varianta.
Naty
mamica
gudinde spune:
Naty,
Eu am avut mare noroc atunci cu mama sa nu ma puna sa cumpar heparina. Restul le-am cumparat nu-i bai, dar heparina e scumpaaaaaaa.
Am o colega care a intrerupt sintromul pt o operatie, au tot amanat-o vreo luna la Fundeni ca tot veneau urgente si in luna aia a dat 40 milioane pe clexane. [emoticon care lesina]
Sa sti ca ai dat fffff bine 10 milioane. Eu am avut 5 carii: 110 RON/ bucata + 100 RON air-flow la sfarsit.
mihutza11 spune:
1. de mancat fata mea si-a revenit.. intr-una imi cere papa.. la 13 papa ciorbita, pe la 14 nani vreo ora jum-2h si cand se trezeste vrea iar papa.. mai ales ca atunci vine tati de la un serv si il vede ca mananca si vrea si ea papa sau "pine"(paine)... babetica e f bine suportata si numai in scaunel mananca.. deseara sper sa nu uit sa descarc un filmulet haios, sa vedeti cum mananca ea
..
2. sezut in cada?? ce e aia? nu mai stim de asta de mai bine de jum de an..aici dusul e fixat in perete si e mai greu cu clatitul daca nu vreau sa o spal pe cap.. dar ma descurc..
ieri cand am iesit pe afara ne-am intalnit cu doua fetite si tatal lor.. cea mica e cu cateva luni mai mare ca Andra.. dar niste scumpele si vorbarete foc.. ne vad fetitele si zic "look a baby! Hi baby!", la care fata mea nici una nici doua "hiii" si le face din mana.. pe urma vine asta mare ca vrea sa o deseneze pe carnetel.. si face acolo un omulet: ochi, gura, nas, burtica cu tot cu buric, maini si picioare.. si pe urma zice "oare ce am uitat?" si tot ea "aaa.. stiu: genele"
.. tare haioasa a fost.. pe urma au plecat si tot au tinut-o in "bye baby" mult si bine, dar si Andra le-a raspuns cu bye
.. am fost mandra de pitica mea ca a raspuns asa frumos, ca de obicei e mai timida si zice bye dupa ce nu mai e lumea prin preajma..
m-am luat cu povestile si nu mai stiu ce mai voiam sa zic..
mi-am mai adus aminte una, apropo de romani si comentariile lor.. de data asta noi eram romanii care comentam
.. eram la zoo cu niste prieteni si era o tanti la vreo 35 cred, cu sotul.. ea era imbracata cu fusta mini, dar rau de tot si pantofi cu toc.. ori aici zoo e ff mare si chiar mergi pe dealuri si drumul e mai cu pietris.. si comentam cu prietena ca "uite ce tocuri are la zoo".. si trecem pe langa ei si numai ce o auzim pe ea ca zice "auzi X, hai sa mergem pe aici".. normal ca ne-a picat fata, nu stiu daca ne-a auzit ca nu vb f tare, dar m-am lecuit de comentarii chiar si in romana
..
aa.. ca mi s-a intamplat sa vb cu Andra prin magazin sa ii spun sa mearga la tati si un nene (tipic imbracat ca un roman, cu chelie, ochelari de soare pe chelie si lant la gat) "da, da.. du-te la tati" asta ca sa ne arate ca e si el roman.. nu stiu..
si mai sunt chestii ce nu le facem aici.. de ex, cand vb despre un negru (poate colegi de serv sau cand ii vezi pe strada cu pantalonii in vine) cand suntem in public, le zicem "albastri" ca "negru" seamana mult cu "nigger"-ul lor si nu stii cu ce te poti trezi.. sau de mexicani, la fel le zicem ori manelisti ori sudisti
.. riscurile meseriei ![]()
mama cat m-am intins.. m-a lasat pitica in pace
.. ma duc sa o pup ca a fost cuminte..
Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii
natynic spune:
Gudinde, de-aia ziceam ca e greu sa explic...Tu ai fost de cealalta parte a "baricadei" ruda cuiva drag care avea nevoie de acele medicamente, sigur ca nu-i bai sa cumperi daca trebe (dar sa nu crezi ca toti gandesc asa!). Eu vorbeam din postura medicului, stii cat de umilitor, ce senzatie de zadarnicie ai cand faci asa ceva? Barem de nu ne-am mai miti unii pe altii ca serviciile medicale de stat sunt "gratis", barem de s-ar plati la sange totul, ca in SUA, atunci ar fi bani si s-ar putea face medicina cu adevarat...
Naty
mamica
Nicoleta spune:
Salutare.
Naty, suparata? Tu ai observat foarte bine ca ma plang, eu o recunosc, asa este felul meu: ma descarc si merg mai departe. Uneori poate am "sarit calul", dar asta a fost! Nu sunt suparata, asta ar fi culmea. ![]()
Mihutza, cu comentatul... e firesc sa comentezi daca e ceva ciudat, dar se legau de freza copilului saracul si de masina pe care o folosea sa-si aline durerile de gingii (avem niste masinute din Cars, turnate, fara roti aplicate... mai stau pe jos prin casa uneori, dar le mai spal si eu
). Si inainte comentasera urat pe un cunoscut de-ai lor...
Maine m-am hotarat sa-l duc totusi pe S la scoala, cu M, fireste. Daca il duc, tot eu trebuie sa-l si iau... ca A nu ajunge pana la 5 in Viena. Sper sa nu fac nefacute... si sa-i faca bine aerul rece la inflamatia lui... Oare fac rau gandind asa??
Nicoleta, mama lui Stefan
si a lui Matei 
gudinde spune:
Naty,
Stiam ca nu sunt medicamente, asa ca mi s-ar fi parut nu numai inutil dar si total nepotrivit sa comentez acest fapt de fata cu niste oameni care evident nu aveau nici o vina si nici o putere de a schimba situatia. Asa ca intrebam direct daca este nevoie sa iau ceva si ce anume.
natynic spune:
Nico, eu ca totdeauna cred maxim in instinctul de mama. Daca tu crezi ca e ok sa-l duci pe Stefan, cu Matei cu tot, fa asa. Oricum, ma bucur cel mai tare ca in curand o sa ai masina. Curaj iti faci, eu am invatat sa conduc singura, mult si pe oriunde si in orice aglomeratie CU Iulia, cand o duceam la recuperare, pt ca nu aveam incotro (si, mai inainte, cand era la spital in incubator). O sa vezi cat de usor iti va fi si ce independenta si putere capeti.
Naty
mamica
Nicoleta spune:
Naty, aici sa mergi cu mijloacele de transport in comun este chiar ok (mai putin caldura asta, eu fiind si mai calduroasa din fire...), dar si cu masina se poate lejer. Nu este in niciun caz aglomeratia din marile orase (nu mai zic de Bucuresti unde este absolut infernal, am avut si eu ocazia sa vad!), oamenii sunt calmi, nu claxoneaza nimeni (doar daca se face verde si nu ai vazut te mai atentioneaza scurt cel din spate; or mai fi si din-astia cu "graba", nu zic, dar mai putini...). Drumul pana la scoala cu masina este relativ scurt, intentionez sa il las sa urce singur in clasa (se gasesc greu locuri de parcare in zona si oricum, daca e sa-l duc cu masina, inseamna ca M este bolnavior, deci mai bine nu intru cu el in scoala...).
Cu instinctul de mama... la mine a mai si dat gres, insa acum Stefan are nevoie sa fie prezent la scoala cat mai mult, deja il aud cum vorbeste in germana cand se joaca, cand ii mai dau eu teme de facut, cand se uita la desene (mai sunt si interactive). Repeta deseori ce intelege de la televizor... trece printr-o perioada de maxime acumulari. In plus, daca nu putem iesi, il vad ca se plictiseste in casa, Matei e mai matzait si ma ocup mai mult de el... Daca trece cu bine de noaptea asta (sa nu faca febra, sa nu fie agitat, sa nu... sa nu...), maine asa fac. Uf, e greu sa iei decizii de genul asta!
Nicoleta, mama lui Stefan
si a lui Matei 
blankar spune:
salutare!
nu am avut timp sa pun poze inca!
eu am o problema cu Eric: nu ca nu mananca ci
ca nu mananca singur
nu vrea sa puna mana pe manacare,nici pe lingurita
nici pe nimic
daca ii bag in gura bine daca nu nu
si de azi iarasi trage de puti si zice au ,au
deja ma dispera !